Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250
Åt fish´n chips på stan i helgen för andra gången i mitt liv. Mycket gott!! Fisken var så där riktigt knaprig! Är det någon som har gjort det hemma? Har ni nåt bra tips? Hur gör ni? Tänkte göra detta ikväll...
Själv fuskar jag så det sjunger om det: - jag tar Findus djupfrysta panerade torskfileer - klyftar potatis och in i ugnen med lite olja och salt - sås med fil (eller gräddfil), lite majonnäs, finfinhackad lök, finhackad smörgåsgurka, lite salt o peppar.
Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250
Då hade jag nog tänkt mig att fubba lite också... Tänkte rulla i ägg å ströbrö och hårdsteka i olja + smör... Visste egentligen inte att man hade frityrsmet till äkta fish´n chips... Vet bara den svenska varianten som serveras på stan...
Medlem
Antal inlägg: 2 425
Medlem sedan: 12-06-2007
Medlem nr: 10 996
Det blir nog jättegott! Du kan väl dela med dig av receptet när du har testat? Jag är så dålig på det här med att steka fisk, därför blir det färdigpanerade fileer, eller kokt torsk med äggsås...
Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250
Joo ra. Jag ska meddela hur jag gjorde senare... Tjuvstartade med att röra ihop en Rhode Island, för det var det jag fick serverat i helgen... Den blev muuums... Majo, gräddfil, chilisås och en skvätt cognac...
Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250
Glömde att skriva, men nu gör jag det. Fisken blev god! Vi skar torsk (och torkade mellan hushållspapper) i "3-cm-pinnar" och rullade i först mjöl, sen ägg, sen ströbröd och sen i kastrull med het olja. Bara nån minut...MYCKET gott.... Fast nästa gång ska vi rulla fisken i krossad cornflakes i stället för ströbrö... Ett tips från en som vet hur det blir krispigt.... Och snart skall vi köpa en fritös också... Det är nog enklare. Pommesen blev mjuk tyvärr. Man ska tydligen fritera 2 gånger. Men gott blev det!!!