Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Fish´n chips, Hur?
          Chamomille
          Inlägg 01-08-2007, 14:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Åt fish´n chips på stan i helgen för andra gången i mitt liv. Mycket gott!! tongue.gif Fisken var så där riktigt knaprig! Är det någon som har gjort det hemma? Har ni nåt bra tips? Hur gör ni? Tänkte göra detta ikväll... yes.gif

          Camilla


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 01-08-2007, 15:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Ja, det är ju jättegott!

          Om man ska göra allt enligt konstens regler och inte fuska med halvfabrikat så kan man prova något av dessa recept....

          http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=1122
          http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10152939

          Själv fuskar jag så det sjunger om det:
          - jag tar Findus djupfrysta panerade torskfileer
          - klyftar potatis och in i ugnen med lite olja och salt
          - sås med fil (eller gräddfil), lite majonnäs, finfinhackad lök, finhackad smörgåsgurka, lite salt o peppar.

          Klart!

          //Mollis
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 01-08-2007, 15:23
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Då hade jag nog tänkt mig att fubba lite också... giggle.gif
          Tänkte rulla i ägg å ströbrö och hårdsteka i olja + smör...
          Visste egentligen inte att man hade frityrsmet till äkta fish´n chips...
          Vet bara den svenska varianten som serveras på stan... whistling.gif



          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Gaia
          Inlägg 01-08-2007, 15:32
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 69
          Medlem sedan:
          26-05-2006
          Medlem nr: 7 796



          Jag har gjort fish'n'chips flera ggr efter det här enastående receptet:
          Gittos mat

          Både frityrsmeten och tartarsåsen är helt fantastiska. Mums smile.gif


          --------------------
          Påtar i växtzon 4
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 01-08-2007, 15:34
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Det blir nog jättegott! Du kan väl dela med dig av receptet när du har testat? Jag är så dålig på det här med att steka fisk, därför blir det färdigpanerade fileer, eller kokt torsk med äggsås...

          //Mollis
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 01-08-2007, 15:51
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Joo ra. Jag ska meddela hur jag gjorde senare... Tjuvstartade med att röra ihop en Rhode Island, för det var det jag fick serverat i helgen... Den blev muuums... laugh.gif
          Majo, gräddfil, chilisås och en skvätt cognac... yes.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 04-08-2007, 21:32
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Glömde att skriva, men nu gör jag det.
          Fisken blev god! Vi skar torsk (och torkade mellan hushållspapper) i "3-cm-pinnar" och rullade i först mjöl, sen ägg, sen ströbröd och sen i kastrull med het olja. Bara nån minut...MYCKET gott.... Fast nästa gång ska vi rulla fisken i krossad cornflakes i stället för ströbrö... Ett tips från en som vet hur det blir krispigt....
          Och snart skall vi köpa en fritös också... Det är nog enklare.
          Pommesen blev mjuk tyvärr. Man ska tydligen fritera 2 gånger. Men gott blev det!!!


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 02:32
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon