Medlem
Antal inlägg: 4 016
Medlem sedan: 31-05-2007
Medlem nr: 10 798
Nu har jag plockat min första gurka. Smaken var det inget fel på, men den var ganska hård och hade tjockt skal. Då är frågan, har jag skördat för tidigt/för sent, vattnat för mycket/för litet?
Medlem
Antal inlägg: 1 341
Medlem sedan: 26-08-2003
Medlem nr: 2 208
Sort, ljus och bevattning. Det är vad som påverkar skalet. Jag skalar gärna mina hemodlade gurkor. Favoritsorten är faktiskt en kines som heter Xin Tai, och den är alldeles taggig, så man måste skala den. Men smaken är helt UNDERBAR!
Medlem
Antal inlägg: 4 016
Medlem sedan: 31-05-2007
Medlem nr: 10 798
JAg tycker ju om skalet så jag vill gärna ha det kvar Men vi tror att den inte var riktigt mogen trots allt, och som det ser ut hinner vi nog inte testa nån fler Men jag funderar på att plocka smågurkorna och försöka mig på en inläggning