Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > mangold, recept
          Magdalena
          Inlägg 14-07-2003, 11:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 142
          Medlem sedan:
          24-02-2003
          Medlem nr: 813



          Har massor med mangold i olika varianter. Har skördat och fräst i panna med vitlök - gott. Är det någon som kan rekommendera andra recept?
          Magda


          --------------------
          Hönan Agda
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 14-07-2003, 11:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det går ju naturligtvis mycket bra att blanchera 2-3 min i kokande salt vatten) och frysa (minskar till 1/10-del i volym. Alla recept där man kan använda spenat går att ersätta med mangold,. T ex mangoldpaj, mangoldsoppa med ägghalvor, mangoldlasange ..... Man bör inte låta mangoldbladen bli alltför stora, eftersom mittnerven kan bli lite seg då, bättre att skörda oftare, de kommer tillbaka.
           
          Citera
          Magdalena
          Inlägg 14-07-2003, 13:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 142
          Medlem sedan:
          24-02-2003
          Medlem nr: 813



          Ska genast gå och skörda en fel oc frysa in som du skrev. Jag märkte att volymen sjunker drastiskt - en stor näve mangold blir en lite skål i kokt tillstånd. Läste någonstans att mangoldnerven är fattigmanssparris precis som svartroten. Ska man då koka den precis som sparris?
          Magda


          --------------------
          Hönan Agda
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 14-07-2003, 16:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Ja fast jag tycker det är ltie omständigt iofs.

          Fräs i panna med vitlök, hackad ingefära, dutta i lite sambal ölek, samt en ltien burk hackade ananasringar åsså ltie spad, tjockna med arrowroot. Kanske en dutt socker, men juicen brukar räcka som den är. Sötsur med sting!

          Kan man använda till det mesta i bladväg :-)

          Hälsar ingrid
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 15-10-2025, 17:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon