Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Matbluff avslöjas i ny bok, Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tall
          KURT
          Inlägg 30-09-2007, 17:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Mats-Eric Nilsson har skrivit boken ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik” (Ordfront) om det utbredda fusket med maten.

          http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17176100.asp

          Är det någon som tror att den balsamvinäger som säljs i butikerna verkligen är balsamvinäger?

          Hur är det med den dyra tryffeloljan? Tjaaa äkta tryffelolja är en fysikalisk omöjlighet eftersom svampens smakämnen är vattenlösliga!

          Hur är det med Jennys kåldolmar från Familjen Dafgård? På paketen står det att de är gjorda ”enligt ett familjerecept som inte ändrats sedan vår mormor Jenny skapade det för 80 år sedan.” Men innehållsförteckningen säger något annat. Där radas ­67 ingredienser upp, bland annat E233, E471, E450, E300, E304, E211 och smörarom.

          –Det är förstås lite svårt att tänka sig att mormor Jenny skulle ha haft de ingredienserna!

          Men jag har ju ändå en viss förståelse för att matföretagen gör allt för att öka sin vinst. Men det är ju betydligt allvarligare att matskribenter (de flesta är väl journalister) och kockar uppenbarligen inte kan sitt jobb!
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 30-09-2007, 19:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Låter som en intressant och läsvärd bok. Ska nog köpa den och läsa.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 30-09-2007, 20:54
          Länk hit: #3


          Gäster






          Mats-Eric Nilsson är värd en stjärna i mathimlen... den äkta. smile.gif

          Just pga allt bluffande, så väljer jag.. och har förmånen.. att nästan alltid äta enbart äkta hemlagat
          av rena råvaror.

           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 30-09-2007, 23:09
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Men usch ja, tänk bara på den "hemkokta" kolan på marknader. ÄCKLIG!!! Den som lagar godis själv inser snabbt att tom lösgodiset i matbutiken är mer äkta.

          Huvva. Säger Wilma


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          Sailor Pluto
          Inlägg 03-10-2007, 10:20
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 982
          Medlem sedan:
          06-01-2007
          Medlem nr: 8 942



          Låter intressant! Tack och lov så har jag nästan helt tagit mej ur färdiglagat/hämtmatsträsket sweatingbullets.gif . Då slipper man åtminstone få i sej en massa konstigheter därifrån. Råvarorna ska helst vara ekologiska eller närproducerade, och köttet kommer "direkt" från bonden (det känns bättre än att köpa "industrikött", djuren från vår handlare har levt ett så naturligt liv som möjligt). Och visst är det en förmån att verkligen kunna bestämma själv hur man ska äta! Alla har inte det valet sad.gif .


          --------------------

          Stolt HBT-kompis
          Angelica i zon 4-5, sambo med en karl och ett halvt zoo
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 03-10-2007, 13:05
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          Ja det är väl det vi odlaiter håller på med, att odla en hel del av vårt matintag själva. Där kan vi tala om ekologiskt biggrin.gif
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 22-10-2007, 16:52
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          Nyss såg jag ett program på svt 24. 1 bok 1 författare. Med den här boken och föfattaren. Det var intressant.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon