Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Brytbröd med örter och olivolja
          Mollis
          Inlägg 14-10-2007, 12:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Till 16 brödbullar behövs:

          4 dl ljummet vatten
          25 g (1/2 paket) jäst
          1 1/2 tsk salt
          2 msk olivolja
          ca 9 dl vetemjöl (eller 7 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl)
          sammanlagt ca 1 dl hackade blad av färska örter som timjan,
          oregano, mejram, lite kyndel och lite isopblommor, ev lite basilika
          eller 3 msk torkade smulade örtkryddor
          äggvita till pensling
          ca 3 msk färskriven Parmesan eller annan god ost

          Smula ner jästen i en bunke, slå över lite av det ljumma vattnet och
          rör om tills lästen är löst. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, kryddörter
          och mjöl. Arbeta ihop till en deg och knåda den i bunken med en trägaffel.

          Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda ca 5 minuter med lätt
          mjölade händer, ev. får man ta lite mer mjöl (men inte mer än ca 1/2 dl).

          Dela degen i 4 bitar och sedan varje bit i ytterligare 4 delar. Rulla runda bullar,
          ställ dem i en gles ring på smord plåt eller bakplåtspapper. Ställ också en eller
          flera bullar i mitten.

          Låt bullarna jäsa ordentligt täckta av en handduk i 1-1 1/2 timme. Pensla med
          äggvita och strö riven ost över.

          Grädda mitt i ugnen i 200-225 grader i 25-35 minuter. Låt brödet kallna utan
          bakduk om du vill behålla den frasiga ytan.

          Lycka till!


          //Mollis
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 14-10-2007, 13:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Tack Mollis! Det här skall jag prova till gulaschsoppa. Kan väl passa bra nu när det är kyligt. biggrin.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 02:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon