Till 16 brdbullar behvs:
4 dl ljummet vatten
25 g (1/2 paket) jst
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
ca 9 dl vetemjl (eller 7 dl vetemjl + 2 dl grahamsmjl)
sammanlagt ca 1 dl hackade blad av frska rter som timjan,
oregano, mejram, lite kyndel och lite isopblommor, ev lite basilika
eller 3 msk torkade smulade rtkryddor
ggvita till pensling
ca 3 msk frskriven Parmesan eller annan god ost
Smula ner jsten i en bunke, sl ver lite av det ljumma vattnet och
rr om tills lsten r lst. Tillstt resten av vattnet, olja, salt, kryddrter
och mjl. Arbeta ihop till en deg och knda den i bunken med en trgaffel.
Ta sedan upp degen p mjlat bakbord och knda ca 5 minuter med ltt
mjlade hnder, ev. fr man ta lite mer mjl (men inte mer n ca 1/2 dl).
Dela degen i 4 bitar och sedan varje bit i ytterligare 4 delar. Rulla runda bullar,
stll dem i en gles ring p smord plt eller bakpltspapper. Stll ocks en eller
flera bullar i mitten.
Lt bullarna jsa ordentligt tckta av en handduk i 1-1 1/2 timme. Pensla med
ggvita och str riven ost ver.
Grdda mitt i ugnen i 200-225 grader i 25-35 minuter. Lt brdet kallna utan
bakduk om du vill behlla den frasiga ytan.
Lycka till!
//Mollis


