Mollis
Till 16 brdbullar behvs:

4 dl ljummet vatten
25 g (1/2 paket) jst
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
ca 9 dl vetemjl (eller 7 dl vetemjl + 2 dl grahamsmjl)
sammanlagt ca 1 dl hackade blad av frska rter som timjan,
oregano, mejram, lite kyndel och lite isopblommor, ev lite basilika
eller 3 msk torkade smulade rtkryddor
ggvita till pensling
ca 3 msk frskriven Parmesan eller annan god ost

Smula ner jsten i en bunke, sl ver lite av det ljumma vattnet och
rr om tills lsten r lst. Tillstt resten av vattnet, olja, salt, kryddrter
och mjl. Arbeta ihop till en deg och knda den i bunken med en trgaffel.

Ta sedan upp degen p mjlat bakbord och knda ca 5 minuter med ltt
mjlade hnder, ev. fr man ta lite mer mjl (men inte mer n ca 1/2 dl).

Dela degen i 4 bitar och sedan varje bit i ytterligare 4 delar. Rulla runda bullar,
stll dem i en gles ring p smord plt eller bakpltspapper. Stll ocks en eller
flera bullar i mitten.

Lt bullarna jsa ordentligt tckta av en handduk i 1-1 1/2 timme. Pensla med
ggvita och str riven ost ver.

Grdda mitt i ugnen i 200-225 grader i 25-35 minuter. Lt brdet kallna utan
bakduk om du vill behlla den frasiga ytan.

Lycka till!


//Mollis
Biggan_
Tack Mollis! Det hr skall jag prova till gulaschsoppa. Kan vl passa bra nu nr det r kyligt. biggrin.gif
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon