1 kg nötfärs
1 ägg (kan uteslutas)
0,5 dl ströbröd (veteströ)
2,5 dl mellangrädde + lite till om smeten är för "torr"
Grädden kan bytas ut mot vatten, mjölk eller Vishyvatten
ca 50 varv med pepparkvarnen, svartpeppar
2 tsk salt
ev 2 msk senap
Blanda alla ingredienser... ströbrödet ska inte svällas före.
Rulla bullarna... lägg på smord plåt och stek i 200° ugn
eller lägg eftersom i kokande vatten i ca 1 minut, ta upp och stek sedan i stekpanna.
Jag gör alltid på minst 2 kg... när bullarna kallnat
packar jag i 3 liters fryspåsar... ser till att de inte ligger för tätt.. sen in i frysen
Lätt att ta fram just så många som behövs.
Gott också att ha på macka eller i baguette med lite grönt och dressing till.
Margith... du skrev "lök är uteslutet"
Har du testat lökpulver? Eller är lök i alla former