Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Julgodis
          Rossi
          Inlägg 28-11-2007, 17:45
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Vi tänkte ge bort kakburkar med hemmagjort julgodis till ett par stycken i år. Har ni några lätta goda recept på julgodis som ni vill dela med er av? Jag ser fram emot massor av bra tips!

          Redigerat av Rossi: 28-11-2007, 18:03


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          Felicia
          Inlägg 28-11-2007, 18:40
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 776
          Medlem sedan:
          14-02-2006
          Medlem nr: 7 076



          I hemmets journal fanns detta recept på chokladtryffel som dom hade som julklappstips.
          Jag tänkte göra dom men byta ut likören mot lite finhackad chili. Smakade såna en gång, Chilitryffel, och dom var så himla goda, rent beroendeframkallande crazy.gif

          Mörk Chokladtryffel
          200 g mörk choklad helst över 70% kakaohalt
          2 dl vispgrädde
          50 g smör
          1 dl siktat florsocker
          några korn salt
          2 msk god likör
          Kakaopulver

          Värm grädden med choklad och smör tills det smält.
          Blanda ner det siktade florsockret, saltet och likören.
          Låt smeten svalna, forma bollar och rulla i kakao.


          --------------------

          Felicia, glad odlare i Zon 7
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 28-11-2007, 19:29
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Inte godis, men jag ger ibland bort saffransskorpor som present. Har blivit uppskattat - i en fin papperspåse med handtextad etikett "Casteas Saffransskorpor". Ja, alltså jag brukar ju skriva dit mitt riktiga namn, och inte Castea.

          Brukar göra efter detta enkla recept:

          SAFFRANSSKORPOR

          100 g smält smör
          2 pkt saffran á 0,5 g
          2 ägg
          1,5 dl socker
          5 dl vetemjöl
          1,5 tsk bakpulver
          1,5 dl grovt hackade hasselnötskärnor

          Rör ihop smör och saffran. Blanda i ägg, socker, mjöl, bakpulver och nötter. Rulla ut degen i 3 längder, lika långa som plåten. Grädda i 200° i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175° ca 10-15 min, tills de fått en gyllenbryn yta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat.
           
          Citera
          Rossi
          Inlägg 29-11-2007, 08:08
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Tack så jättemycket! Hoppas att det kommer fler tips! Saffransskorpor är gott!

          Tittar ni förresten på Leilas jul? Lite väl sockersött program kanske men visst blir man sugen på att baka (och att äta upp alla smaskigheter!!).



          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          Harvey
          Inlägg 29-11-2007, 17:13
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 263
          Medlem sedan:
          16-10-2007
          Medlem nr: 12 888



          Jag brukar göra en massa julgodis, blaa: Chokladtryffel, minst ett par olika varav en med apelsinsmak, finns recept på arlas sida. Snickersgodis (jordnötssmak) sedan en godis med krossade polkagrisar+kokkosflingor+smält vit choklad som man klickar ut i knäckformar, ja, osså måste man ju ha knäck förstås. Dajm har jag gjort något år. Kola kan man göra med olika smak, tex macca eller mint.


          --------------------
           
          Citera
          Rossi
          Inlägg 29-11-2007, 17:46
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          CITAT (Harvey @ 29-11-2007, 18:13) *
          Jag brukar göra en massa julgodis, blaa: Chokladtryffel, minst ett par olika varav en med apelsinsmak, finns recept på arlas sida. Snickersgodis (jordnötssmak) sedan en godis med krossade polkagrisar+kokkosflingor+smält vit choklad som man klickar ut i knäckformar, ja, osså måste man ju ha knäck förstås. Dajm har jag gjort något år. Kola kan man göra med olika smak, tex macca eller mint.


          Mmm, tackar för jordnötstipset! Har varit inne på sidan och kikat på receptet. Såna ska vi ha! yahoo.gif


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          Harvey
          Inlägg 29-11-2007, 20:08
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 263
          Medlem sedan:
          16-10-2007
          Medlem nr: 12 888



          Ja, jordnötter är gott, därför skall jag prova nåt nytt iår. Fudge. Hittade olika recept, men det är marshmallows, choklad och jordnötter i. Kan det bli bättre..? Den jag skall prova heter "Rocky road fudge".


          --------------------
           
          Citera
          Siska
          Inlägg 29-11-2007, 22:07
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 092
          Medlem sedan:
          09-09-2007
          Medlem nr: 12 412



          marshmellows pistagenötter hackas blandas i smält blockchoklad gott och lätt att göra, klicka ut på bakplåtspapper


          russsin hasselnötter mandel hackas blandas med smält blockchoklad klicka ut på bakplåtspappe


          marsipan blandas med Bayles och rullas till små bollar som doppas i smält blockchoklad



           
          Citera
          *Ulrica*
          Inlägg 30-11-2007, 09:17
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Jag gör världens enklaste men ändå supergoda och eleganta godis:

          Mandelmassa rullas till kulor, ca, 2 cm i diameter. Smält blockchoklad och ploppa ner några kulor i taget, fiska upp direkt och placera på bakplåtspapper. Kyl, förpacka och ge bort eller ät!

          Vill man göra det mer avancerat kan man ta hälften mandelmassa och hälften nougat eller trycka in en valfri nöt i mandelmassan eller dekorera kulorna med vit choklad etc. etc. går även utmärkt att färga mandelmassan med karamellfärg eller smaksätta den med div.
           
          Citera
          Rossi
          Inlägg 02-12-2007, 12:29
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Ví har bakat jordnötstryffeln från Arlas hemsida men de blev alldeles för mäktiga ... Inte skulle jag vilja kalla det för tryffel heller.


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          kantarell
          Inlägg 07-12-2007, 15:41
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 57
          Medlem sedan:
          24-04-2004
          Medlem nr: 3 392



          Jag gör en variant av Ulricas kulor men använder ca hälften riven mandelmassa och hälften finhackade/mixade fikon (utan skaft), blandat med lite apelsinjuice till lagom konsistens. Denna kladdiga massa rullas till bollar (ett tips till rullningen är att ha lite vatten på händerna som när man rullar köttbullar) och doppas sedan i mörk choklad. Muuums!

          PS Jag har nyligen fått höra av barnmorskan att jag gissningsvis kommer gå upp ca 6-7kg till innan "det är dags". Frågan är om hon räknade med julen eller inte... whistling.gif Nejdå, jag SKA vara någorlunda disciplinerad! DS

          För min del kanske årets första julgodistillverkning blir av i helgen.
          Lycka till med era praliner!



          --------------------
          PS. om du vet namnet på suckulenten i min signaturbild, skicka gärna ett meddelande med det. Det finns en till bild på den på min hemsida DS.
          hemsida: www.hsprodukter.se/mona (sidan innehåller en del av mina växter men även målningar mm)
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 07-12-2007, 17:18
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          Marsipanlimpa....Jag har fått för mig att jag skrivit om den förr?

          Man behöver marsipan, nån likör eller punsch, diverse torkade frukter. tex dadlar, fikon russin, florsocker. Detta blandas ihop och fromas till en limpa. Sedan ska den penslas med smält blockchoklad. Låter det intressant så letar jag efter exakt recept.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 16-12-2007, 00:11
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Dom här va enkla att göra och goda

          Cocosgodis a´la Bounty

          1,75 dl florsocker
          100 gram cocos
          100 gram mjukt smör/margarin
          1 tsk vaniljsocker
          1 tsk vispgrädde
          80 gram ljus blockchoklad

          Kladda ihop allt.
          Rulla bollar, doppa i smält blockchoklad.


          CITAT (Felicia @ 28-11-2007, 18:40) *
          I hemmets journal fanns detta recept på chokladtryffel som dom hade som julklappstips.
          Jag tänkte göra dom men byta ut likören mot lite finhackad chili. Smakade såna en gång, Chilitryffel, och dom var så himla goda, rent beroendeframkallande crazy.gif

          Mörk Chokladtryffel
          200 g mörk choklad helst över 70% kakaohalt
          2 dl vispgrädde
          50 g smör
          1 dl siktat florsocker
          några korn salt
          2 msk god likör
          Kakaopulver

          Värm grädden med choklad och smör tills det smält.
          Blanda ner det siktade florsockret, saltet och likören.
          Låt smeten svalna, forma bollar och rulla i kakao.


          Gjorde dessa med hallonlikör, jösses va goda dom blev


          --------------------


           
          Citera
          hippo
          Inlägg 17-12-2007, 17:53
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 117
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 263



          Jag brukar alltid göra den här enkla och jättegoda kolan till jul. Man kan strunta i kakaon om man vill få ljusa kolor, smaksätta med pepparkakskrydda (lite kanel och kardemumma blev gott) så får man pepparkakskola, lägga i 1 msk nescafe så blir det kaffekola... Låt fantasin flöda..!
          Man gör den i mikron och det går på några minuter.

          "Mikro-kola"

          50 g margarin
          3/4 dl vetemjöl
          3/4 dl sirap
          1 msk kakao
          1 1/4 dl socker

          Blanda allt i en hög värmetålig skål (kaffekanna till elbryggare är bra).
          Tillaga på full effekt i en minut. Rör om och fortsätt tillagningen utan lock
          i ytterligare 2 - 4 min. Gör kulprov för att se när den är klar.
          Häll upp på smörpapper och låt stelna. Skär, klipp i lagom bitar och slå
          in i smörpapper.

          Lycka till!
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 17-12-2007, 18:14
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Här kommer världens enklaste hemmagjorda godisrecept!

          Smält blockchoklad, mörk eller ljus.
          Blanda i russin klicka lagom stora klumpar på bakplåtspapper.


          Smält blockchoklad, mörk eller ljus.
          Blanda i nötter, valfri sort, klicka lagom stora klumpar på bakplåtspapper.

          Köp färdig kola
          Doppa i smält choklad. (Jättefuskit jag vet! Men gott... egna samvetet lägger gränserna på hur hemgjorda de är)

          Smält blockchoklad
          Blanda i kokosflingor, klicka på plåt.

          Skär nougat i rutor, doppa i smält choklad.

          Osv osv så långt fantasin räcker...

          Godiset brukar vara jättepoppis!
           
          Citera
          Eleena
          Inlägg 18-12-2007, 11:37
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 90
          Medlem sedan:
          08-04-2007
          Medlem nr: 9 680




          Glöggkokta sviskon (katrinplommon)

          Lägg en påse sviskon i en skål och häll på glögg av valfri karaktär till det täcker sviskonen. Lägg på en tallrik och kok upp i micro (alt i kastrull på spisen). Låt svalna och ställ i kylen över natten. Doppa de kalla avrunna sviskonen i smält mörk blockchoklad.

          Blir väldigt saftiga och mycket rika på smak!

           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 19-12-2007, 23:16
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Jag brukar ta en ljus och en mörk blockchokladkaka och 1 pkt cocosfett och dela det i bitar i en skål och värma i vattenbad sedan ställer jag små knäckformar i aluminium, går även med vanliga pappersformar men de tippar lättare, på en plåt och häller i smeten. Ställer dem sedan i kylen, sedan kan du plocka ner dem i en burk när de stelnat.
          Enkel godis som jag kallar för Ischoklad men det är ju inte riktigt samma, innehåller även en del onyttigheter men det hör ju julen till.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 11:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon