Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Surdeg
          ingrid fuxwall
          Inlägg 12-12-2007, 21:42
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Hur gör Ni Er?

          Den som finns på rågmjölspåsen fungerar inte för mig - den torkar bara sönder så jag skulle vara tacksam om någon kunde ge mig ett tips.

          ingrid
           
          Citera
          kompostjord
          Inlägg 12-12-2007, 22:09
          Länk hit: #2


          Gäster






          Köp ekologiskt mjöl, gör den som gräddfil/cremefraich i konsistensen.
          Så gör de på Riddarbageriet i Sthlm, och de kan det här.
          Jag gör oxå så.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 12-12-2007, 23:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (kompostjord @ 12-12-2007, 22:09) *
          Köp ekologiskt mjöl, gör den som gräddfil/cremefraich i konsistensen.
          Så gör de på Riddarbageriet i Sthlm, och de kan det här.
          Jag gör oxå så.

          Detta gjorde mig inte mycket klokare.

          Visst kan jag köpa ekologiskt mjöl - om de haft det i min lilla affär. Skulle jag blivit klokare då??

          ingrid
           
          Citera
          kompostjord
          Inlägg 13-12-2007, 17:37
          Länk hit: #4


          Gäster






          Klokskap och mlöl har inget med varandra att göra men däremot den eventuella bakteriekultur som du vill åt, den lär vara något rikare i ekomjölet.

          Blanda till en deg som har lös och rinnig konsistens.
          Ha den i rumstemperatur till svalt i ett par dagar , kanske 3-4.
          Mata degen, dvs blanda i lite mer mjöl och vatten varje dag.
          När den börjat jäsa ska du förvara den i kylskåpet, annars kan den dö.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 13-12-2007, 18:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Rågmjöl brukar det aldrig vara något problem att få liv i. Undvik plaskärl, glas, keramik eller rostfritt är bättre. Se gärna tips på denna brödblog:

          http://paindemartin.blogspot.com/
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 13-12-2007, 18:25
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (ingrid fuxwall @ 12-12-2007, 21:42) *
          Hur gör Ni Er?

          Den som finns på rågmjölspåsen fungerar inte för mig - den torkar bara sönder så jag skulle vara tacksam om någon kunde ge mig ett tips.

          ingrid


          Har du "Anna Mat"? Kolla där i så fall, det är bra. Annars säg till så kan jag lägga upp receptet, det är rätt mycket text så jag lägger bara upp det om du är intresserad.

          Mvh
          Mollis
           
          Citera
          kompostjord
          Inlägg 13-12-2007, 20:03
          Länk hit: #7


          Gäster






          Uj vilken fin deglänk, tack.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 13-12-2007, 21:52
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (Mollis @ 13-12-2007, 18:25) *
          Har du "Anna Mat"? Kolla där i så fall, det är bra. Annars säg till så kan jag lägga upp receptet, det är rätt mycket text så jag lägger bara upp det om du är intresserad.

          Mvh
          Mollis

          Tyvärr har jag inte den boken så jag tar tacksamt emot alla tips

          ingrid

          CITAT (kompostjord @ 13-12-2007, 17:37) *
          Klokskap och mlöl har inget med varandra att göra men däremot den eventuella bakteriekultur som du vill åt, den lär vara något rikare i ekomjölet.

          Blanda till en deg som har lös och rinnig konsistens.
          Ha den i rumstemperatur till svalt i ett par dagar , kanske 3-4.
          Mata degen, dvs blanda i lite mer mjöl och vatten varje dag.
          När den börjat jäsa ska du förvara den i kylskåpet, annars kan den dö.

          Tack då förstår jag thanks.gif
           
          Citera
          kompostjord
          Inlägg 14-12-2007, 09:30
          Länk hit: #9


          Gäster






          Min bästa surdegsbakbok är skriven av han på Riddarbageriet, den boken var det jag behövde för att få till den där 3dje dimensionen i bakeriet.
          Var på en rest skola i veckan, skruvade till deras ugn lite och vipps så producerade vi högkvalitativt bröd.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 07:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon