Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Varm äppelcider - alternativ till glögg - hur göra?
          Nybörjar-Linda
          Inlägg 19-12-2007, 20:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 144
          Medlem sedan:
          10-07-2007
          Medlem nr: 11 467



          Drack förra året varm kryddad äppelcider istället för glögg på ett julbord. Det var gott och mindre sliskigt än den obligatoriska glöggen. Någon som brukar göra det och vilken cider använder ni då? Vilka kryddor och hur mycket??
           
          Citera
          Marina i Hällekis
          Inlägg 19-12-2007, 20:57
          Länk hit: #2


          Gäster






          4 glas

          1/2 flaska torr äppelcider
          1/2 dl strösocker
          1 1/2 kanelstänger
          1/2 msk kardemumma kapslar
          1/2 vaniljstänger
          1/2 äpple
          1 färska fikon

          Gör så här:
          1. Värm cider, socker, kanel, kardemumma och skrapad vaniljstång till 60 grader.
          2. Servera med äpple och fikon i klyftor.

           
          Citera
          Nybörjar-Linda
          Inlägg 21-12-2007, 20:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 144
          Medlem sedan:
          10-07-2007
          Medlem nr: 11 467



          Tack Marina! Nu har jag införskaffat alla ingredienser och jag tror det kommer bli jättegott. thanks.gif
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 30-12-2007, 14:05
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Recept på alkoholfri glögg (ej så söt):

          1 liter svartvinbär-lingondryck JOKK
          2 skivor färsk ingefära
          5 kryddnejlikor
          1 kanelstång
          2 msk russin
          1 tsk - 1 msk råsocker

          Låt allt dra nära kokpunkten ca 30 minuter. Kan göras dagen innan.
          Kanske inte precis svar på din fråga ........men god ändå

          Mvh zissi

          Redigerat av zissi: 30-12-2007, 17:08


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Nybörjar-Linda
          Inlägg 30-12-2007, 19:29
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 144
          Medlem sedan:
          10-07-2007
          Medlem nr: 11 467



          Zissi - bra recept! Det ska jag spara tills nästa år. Tror det kan vara nåt för barnen som vägrar vanlig (alkoholfri) glögg (och mig också i o f s).
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 00:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon