Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Knäck som blivit för lös
          Magdis
          Inlägg 22-12-2007, 12:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag har aldrig kokat knäck förrän i år och nu blev den naturligtvis inte bra. Alldeles för lös. En dum fråga, men kan man skrapa ner dem i kastrullen igen och koka dem en stund till? För att koka en helt ny omgång är ju fusk, eller hur! rolleyes.gif
           
          Citera
          Tezzla
          Inlägg 22-12-2007, 13:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 075
          Medlem sedan:
          28-07-2005
          Medlem nr: 6 256



          Jag skulle koka en ny sats. Den misslyckade knäcken skulle jag äta upp själv. Förmodligen med sked biggrin.gif


          --------------------
          Odlingzon 2
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 22-12-2007, 13:28
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Finns ett bra recept, där man gör knäcken i mikron. Det brukar min fru göra. Knäcken blir alltid perfekt. Fast det är kanske fusk? whist.gif

          Redigerat av aq42: 22-12-2007, 13:29


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 22-12-2007, 15:07
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          CITAT (Tezzla @ 22-12-2007, 13:00) *
          Jag skulle koka en ny sats. Den misslyckade knäcken skulle jag äta upp själv. Förmodligen med sked biggrin.gif

          giggle.gif Nä jag sörplar i mig den direkt från formarna (går inte att ta loss ur formarna)

          CITAT (aq42 @ 22-12-2007, 13:28) *
          Finns ett bra recept, där man gör knäcken i mikron. Det brukar min fru göra. Knäcken blir alltid perfekt. Fast det är kanske fusk? whist.gif

          Ja liiite fusk! rolleyes.gif Näädå men jag är lite osäker på att tillaga saker i micron. Jag vill ha kontroll över kastrullerna. biggrin.gif Det får nog bli en liten miniomgång med knäck till för jag har bara ½ dl vispgrädde kvar.
           
          Citera
          olgak
          Inlägg 22-12-2007, 15:07
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 725
          Medlem sedan:
          06-05-2005
          Medlem nr: 5 697



          Magdis, jag tror absolut att man kan koka om den. Det handlar väl om att den inte fått upp rätt temperatur. Vi köpte en köttermometer (är det väl? sa vegetarianen oskyldigt) på Åhléns och då kan man mäta temperaturen i knäcken och då blir den perfekt. (Kan inte på rak arm säga vilket gradtal den ska uppnå, men det kan du säkert hitta någonstans.) Det är roligt när det blir bra, inte så roligt när det blir löst eller stenhårt smile.gif. Lycka till och God Jul!


          --------------------
          OlgaK zon II

           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 22-12-2007, 15:09
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Gradtalet stod i receptet men ingen av mina termometrar klarade av att mäta temperaturen i knäcksmet. Jag gjorde kulprovet och då gick det ju att rulla en kula av smeten. Jag ville inte ha stenhårda knäckar så därför trodde jag det var bra så...men icket!
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 22-12-2007, 15:15
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Man brukar kunna ställa något för lös knäck i kylskåpet då blir den hårdare (men den blir snabbt mjuk då man stoppar den i munnen), och den ska stå i kylskåpet hela tiden ställer man knäcken i rumstemp. blir den snabbt mjuk igen.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 22-12-2007, 16:33
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ställ ut den då blir den hård, ta sen in några åt gången bara


          --------------------


           
          Citera
          Pirum
          Inlägg 22-12-2007, 17:05
          Länk hit: #9


          Validating
          Antal inlägg: 3 808
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 448



          Vilken knäck som helst blir hård i frysen smile.gif Men, gör för all del en ny sats också, man kan aldrig få för mycket knäck tongue.gif


          --------------------
          zon2.5
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 22-12-2007, 17:18
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          I kylen blev den inte ett dugg hårdare...frysen, javisst, där lär den ju bli hård iaf. Men nu har jag iallafall skrapat ner hela klabbet i grytan igen och kokat om den. Plus gjort en liten sats på den lilla gräddskvätten jag hade över. Så nu har jag en massa knäckar som är lagom hårda. smile.gif
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 22-12-2007, 17:33
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Blir det köpeknäck eller mikroknäck nästa år? whist.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 22-12-2007, 17:39
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Koka lite längre nästa gång-gör kulprovet igen! Jag brukar göra det i snö, om det finns!
          Bäst är att koka i en ordentligt vid kastrull så att det går fort- då brukar det bli bra.
          Lycka till!/ myskmadra


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 22-12-2007, 17:42
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Magdis @ 22-12-2007, 15:09) *
          Gradtalet stod i receptet men ingen av mina termometrar klarade av att mäta temperaturen i knäcksmet. Jag gjorde kulprovet och då gick det ju att rulla en kula av smeten. Jag ville inte ha stenhårda knäckar så därför trodde jag det var bra så...men icket!

          Vilket gradtal ska man ha ? Jag har elektronisk stektermometer som går upp till +120c iaf borde funka med den. Jag misslyckades nämligen med min knäck oxå så nu blir det att koka om.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 22-12-2007, 18:18
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Bäst är att koka med termometer, en digital sådan klarar tempen smile.gif


          --------------------


           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 22-12-2007, 20:37
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          120° ska det vara stod det i receptet.

          CITAT (aq42 @ 22-12-2007, 17:33) *
          Blir det köpeknäck eller mikroknäck nästa år? whist.gif

          Absolut inte! Nu vet jag ju hur man ska göra så nästa år blir knäcken perfekt på första försöket! biggrin.gif
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 22-12-2007, 20:40
          Länk hit: #16


          Gäster






          Här kokas ingen knäck, görs inget eget godis...
          vi är hälsosamma i år. smile.gif

          Köper bara några hekto favoritgodis ...fazer likörkonfekt som räcker i säkert 2 dagar. tongue.gif
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 23-12-2007, 07:33
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Ett tips till nästa år för er som fick för mjuk knäck.........ju vidare botten kastrullen har, ju snabbare kokar knäcken tummenupp.gif . Det tar ofta mycket längre tid än det står i recepten. Speciellt om man gör dubbel sats. Det är inget kul när man är tvungen att springa till kylskåpet för att ta sig en knäck ( om man inte vill ha alla för sig själv då förstårs giggle.gif ). Skålen vill man ju ha stå framme


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Alba
          Inlägg 23-12-2007, 11:24
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          CITAT (Netha @ 22-12-2007, 20:40) *
          Här kokas ingen knäck, görs inget eget godis...
          vi är hälsosamma i år. smile.gif

          Köper bara några hekto favoritgodis ...fazer likörkonfekt som räcker i säkert 2 dagar. tongue.gif



          Samma här.......likörkonfekt......mmmmm.

          Jag älskar knäck men har slutat koka med tanke på hur dyrt det är att gå till tandläkaren. angry.gif
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 23-12-2007, 12:07
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          CITAT (Gillan @ 23-12-2007, 07:33) *
          Ett tips till nästa år för er som fick för mjuk knäck.........ju vidare botten kastrullen har, ju snabbare kokar knäcken tummenupp.gif . Det tar ofta mycket längre tid än det står i recepten. Speciellt om man gör dubbel sats. Det är inget kul när man är tvungen att springa till kylskåpet för att ta sig en knäck ( om man inte vill ha alla för sig själv då förstårs giggle.gif ). Skålen vill man ju ha stå framme

          Ja och jag använde en av våra små kastruller när jag gjorde knäcken. Samma kastrull använde jag till kolan och den fick jag koka i 1 timme (!) för att den skulle bli tillräckligt hård.
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 23-12-2007, 12:22
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Är det färdigknäckt nu? blink.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 04:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon