|
Jag har aldrig kokat knäck förrän i år och nu blev den naturligtvis inte bra. Alldeles för lös. En dum fråga, men kan man skrapa ner dem i kastrullen igen och koka dem en stund till? För att koka en helt ny omgång är ju fusk, eller hur!
Jag skulle koka en ny sats. Den misslyckade knäcken skulle jag äta upp själv. Förmodligen med sked
Aqvakul
22-12-2007, 13:28
Finns ett bra recept, där man gör knäcken i mikron. Det brukar min fru göra. Knäcken blir alltid perfekt. Fast det är kanske fusk?
CITAT (Tezzla @ 22-12-2007, 13:00)  Jag skulle koka en ny sats. Den misslyckade knäcken skulle jag äta upp själv. Förmodligen med sked   Nä jag sörplar i mig den direkt från formarna (går inte att ta loss ur formarna) CITAT (aq42 @ 22-12-2007, 13:28)  Finns ett bra recept, där man gör knäcken i mikron. Det brukar min fru göra. Knäcken blir alltid perfekt. Fast det är kanske fusk?  Ja liiite fusk!  Näädå men jag är lite osäker på att tillaga saker i micron. Jag vill ha kontroll över kastrullerna.  Det får nog bli en liten miniomgång med knäck till för jag har bara ½ dl vispgrädde kvar.
Magdis, jag tror absolut att man kan koka om den. Det handlar väl om att den inte fått upp rätt temperatur. Vi köpte en köttermometer (är det väl? sa vegetarianen oskyldigt) på Åhléns och då kan man mäta temperaturen i knäcken och då blir den perfekt. (Kan inte på rak arm säga vilket gradtal den ska uppnå, men det kan du säkert hitta någonstans.) Det är roligt när det blir bra, inte så roligt när det blir löst eller stenhårt  . Lycka till och God Jul!
Gradtalet stod i receptet men ingen av mina termometrar klarade av att mäta temperaturen i knäcksmet. Jag gjorde kulprovet och då gick det ju att rulla en kula av smeten. Jag ville inte ha stenhårda knäckar så därför trodde jag det var bra så...men icket!
Åsa, mälardalen zon 2
22-12-2007, 15:15
Man brukar kunna ställa något för lös knäck i kylskåpet då blir den hårdare (men den blir snabbt mjuk då man stoppar den i munnen), och den ska stå i kylskåpet hela tiden ställer man knäcken i rumstemp. blir den snabbt mjuk igen.
netaave
22-12-2007, 16:33
Ställ ut den då blir den hård, ta sen in några åt gången bara
Vilken knäck som helst blir hård i frysen  Men, gör för all del en ny sats också, man kan aldrig få för mycket knäck
I kylen blev den inte ett dugg hårdare...frysen, javisst, där lär den ju bli hård iaf. Men nu har jag iallafall skrapat ner hela klabbet i grytan igen och kokat om den. Plus gjort en liten sats på den lilla gräddskvätten jag hade över. Så nu har jag en massa knäckar som är lagom hårda.
Aqvakul
22-12-2007, 17:33
Blir det köpeknäck eller mikroknäck nästa år?
myskmadra
22-12-2007, 17:39
Koka lite längre nästa gång-gör kulprovet igen! Jag brukar göra det i snö, om det finns! Bäst är att koka i en ordentligt vid kastrull så att det går fort- då brukar det bli bra. Lycka till!/ myskmadra
Piccante
22-12-2007, 17:42
CITAT (Magdis @ 22-12-2007, 15:09)  Gradtalet stod i receptet men ingen av mina termometrar klarade av att mäta temperaturen i knäcksmet. Jag gjorde kulprovet och då gick det ju att rulla en kula av smeten. Jag ville inte ha stenhårda knäckar så därför trodde jag det var bra så...men icket! Vilket gradtal ska man ha ? Jag har elektronisk stektermometer som går upp till +120c iaf borde funka med den. Jag misslyckades nämligen med min knäck oxå så nu blir det att koka om.
netaave
22-12-2007, 18:18
Bäst är att koka med termometer, en digital sådan klarar tempen
120° ska det vara stod det i receptet. CITAT (aq42 @ 22-12-2007, 17:33)  Blir det köpeknäck eller mikroknäck nästa år?  Absolut inte! Nu vet jag ju hur man ska göra så nästa år blir knäcken perfekt på första försöket!
Här kokas ingen knäck, görs inget eget godis... vi är hälsosamma i år.  Köper bara några hekto favoritgodis ...fazer likörkonfekt som räcker i säkert 2 dagar.
Ett tips till nästa år för er som fick för mjuk knäck.........ju vidare botten kastrullen har, ju snabbare kokar knäcken  . Det tar ofta mycket längre tid än det står i recepten. Speciellt om man gör dubbel sats. Det är inget kul när man är tvungen att springa till kylskåpet för att ta sig en knäck ( om man inte vill ha alla för sig själv då förstårs  ). Skålen vill man ju ha stå framme
CITAT (Netha @ 22-12-2007, 20:40)  Här kokas ingen knäck, görs inget eget godis... vi är hälsosamma i år.  Köper bara några hekto favoritgodis ...fazer likörkonfekt som räcker i säkert 2 dagar.  Samma här.......likörkonfekt......mmmmm. Jag älskar knäck men har slutat koka med tanke på hur dyrt det är att gå till tandläkaren.
CITAT (Gillan @ 23-12-2007, 07:33)  Ett tips till nästa år för er som fick för mjuk knäck.........ju vidare botten kastrullen har, ju snabbare kokar knäcken  . Det tar ofta mycket längre tid än det står i recepten. Speciellt om man gör dubbel sats. Det är inget kul när man är tvungen att springa till kylskåpet för att ta sig en knäck ( om man inte vill ha alla för sig själv då förstårs  ). Skålen vill man ju ha stå framme Ja och jag använde en av våra små kastruller när jag gjorde knäcken. Samma kastrull använde jag till kolan och den fick jag koka i 1 timme (!) för att den skulle bli tillräckligt hård.
Aqvakul
23-12-2007, 12:22
Är det färdigknäckt nu?
CITAT (aq42 @ 23-12-2007, 12:22)  Är det färdigknäckt nu?  Extraknäckt och färdigknäckt. Så nu är jag knäckt.
Aqvakul
23-12-2007, 15:57
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
 |
|
|