Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Att skala ägg, Ett rent h.....e
          cato
          Inlägg 24-12-2007, 16:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 565
          Medlem sedan:
          27-10-2005
          Medlem nr: 6 734



          Hej!
          Har stått en bra stund i köket och försökt skala ägg, som skall serveras i snygga halvor.
          De flesta blev trasiga och fula.
          Förr i tiden var detta aldrig något problem. Någon enstaka gång ville inte skinnet släppa på rätt sätt.
          Då sa min mor att äggen var för färska.
          Numera träffar man ytterst sällan på något ägg som släpper skalet, så man får ett snyggt
          helt ägg att servera. Hur klara ni detta? Har ni något bra knep?
          Det är väl inte bara vår familj som stött på detta problem.



          --------------------
          Hälsningar
          CATO
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 24-12-2007, 16:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (cato @ 24-12-2007, 16:01) *
          Hej!
          Har stått en bra stund i köket och försökt skala ägg, som skall serveras i snygga halvor.
          De flesta blev trasiga och fula.
          Förr i tiden var detta aldrig något problem. Någon enstaka gång ville inte skinnet släppa på rätt sätt.
          Då sa min mor att äggen var för färska.
          Numera träffar man ytterst sällan på något ägg som släpper skalet, så man får ett snyggt
          helt ägg att servera. Hur klara ni detta? Har ni något bra knep?
          Det är väl inte bara vår familj som stött på detta problem.


          nädå..det är flera
          jag skalar under rinnande kallt vatten och krossar hela skalet först
          då är det lättare att hitta luftblåsan, och du kan i princip ta hela skalet i ett stycke tummenupp.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Carl
          Inlägg 24-12-2007, 18:04
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 222
          Medlem sedan:
          18-04-2007
          Medlem nr: 9 850



          Hi!
          Nix Nix!Aldrig! jag lägger äggen i kallt vatten i kastrullen låter de sen koka. Sen svalna i kallt vatten. Inga problem
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 24-12-2007, 21:47
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          Ett restaurangknep: skala ägget med en våt och kall kaffesked. För fram skeden under skalet tills hela skalet lossnat.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 24-12-2007, 22:37
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Lägger alltid de nykokade äggen direkt från äggkokaren och ner i iskallt vatten. har aldrig haft problem med skal som fastnar, men jag vet inte om det beror på kallvattnet eller äggkokaren.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Allis
          Inlägg 25-12-2007, 11:59
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 563
          Medlem sedan:
          28-04-2005
          Medlem nr: 5 607



          Jag brukar krossa skalet på de nykokta äggen, så att vatten kommer in emellan skalet och ägget. Sedan låter jag dem ligga i kallt vatten en stund. Då brukar det inte vara några problem att skala dem.
          Det lärde jag mig av en kock.
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 25-12-2007, 12:05
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          CITAT (MariaS @ 24-12-2007, 21:47) *
          Ett restaurangknep: skala ägget med en våt och kall kaffesked. För fram skeden under skalet tills hela skalet lossnat.



          Bra trick, det ska jag prova smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          cato
          Inlägg 27-12-2007, 22:28
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 565
          Medlem sedan:
          27-10-2005
          Medlem nr: 6 734



          Tack för alla tips!
          Tydligen är det inte så många som så stora problem som vi med detta.
          Vi kokar dem alltid från kallt vatten, kyler dem noga efter kokning och knackar sedan
          söner hela skalet. Men trots detta brukar det vara svårt att få ägget helt och snyggt.
          Nu kommer vi att prova kock-knepen också Hoppas att detta hjälper.


          --------------------
          Hälsningar
          CATO
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 28-12-2007, 00:47
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (cato @ 27-12-2007, 22:28) *
          Tack för alla tips!
          Tydligen är det inte så många som så stora problem som vi med detta.
          Vi kokar dem alltid från kallt vatten, kyler dem noga efter kokning och knackar sedan
          söner hela skalet. Men trots detta brukar det vara svårt att få ägget helt och snyggt.
          Nu kommer vi att prova kock-knepen också Hoppas att detta hjälper.


          Jodå jag också, blir tokig ibland tror det har med färskheten att göra. Ett tips är attt börja med den trubbiga sidn o lossna hinnan därifrån.


          --------------------


           
          Citera
          Alba
          Inlägg 28-12-2007, 11:39
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          CITAT (netaave @ 28-12-2007, 00:47) *
          Jodå jag också, blir tokig ibland tror det har med färskheten att göra. Ett tips är attt börja med den trubbiga sidn o lossna hinnan därifrån.


          Så gör jag också men ibland är det tji. Fick ju ånga bra tips och väl värda att prova.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 19:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon