Mmmm, ingefära är ju gott till nästan allt! Min allround marinad som är speciellt god till lax, kyxkling och fläskkött innehåller: kinesisk soja, riven ingefära, mosad vitlök, flytande honung och lite balsamvinäger och ev. en skvätt olivolja. Blanda i passande mängder!
Ingefära och vitlök är gott i alla wokrätter, börja med att fräsa lite ingefära, vitlök och chili i olja innan du häver i t.ex. strimlad kyckling och sedan diverse grönsaker efter säsong. Serveras gärna med nudlar eller ris och ostronsås på flaska.
Hade ja haft gott om ingefära hade jag absolut provat att göra inlagd ingefära, sådan man får till sushi, MUMS! Har inte provat själv men det finns recept på Google om man söker på inlagd ingefära och recept.
Och i kakor är det ju mums med ingefära, småkakor med ingefära är bara SÅÅ gott!
Mmm, ingefära...
K.