|
Påskmiddag, Vad är viktigast? |
|
|
|
19-03-2008, 13:23
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
Sitter och grubblar på vad man skulle kunna tänka sig att servera till påskmiddag, gärna något annorlunda och gott. Jag är betydligt mindre traditionsbunden när det gäller påskmaten än t ex julmaten. Ägg är förvisso gott och målade diton pryder sin plats, men nödvändiga tycker jag inte de är. Lax är också gott, men inte nödvändigt.
Hur är det med er? Finns det något ni inte kan vara utan till påskmiddagen?
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
19-03-2008, 13:30
|

Medlem
Antal inlägg: 94 312
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751

|
lammstek och någon slags kvargefterrätt från Estland (glömt vad den heter)
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen?  zon 1
|
|
|
|
|
19-03-2008, 13:32
|
Medlem
Antal inlägg: 1 209
Medlem sedan: 10-10-2007
Medlem nr: 12 800

|
mmm, kvargefterrätt låter ju väldigt spännande.
kan man få syna den eller är det hemligt
|
|
|
|
Gunilla T
|
19-03-2008, 13:35
|
Gäster

|
CITAT (Aqvakul @ 19-03-2008, 13:30)  lammstek och någon slags kvargefterrätt från Estland (glömt vad den heter) Menar du memma som man äter med grädde och socker på?
|
|
|
|
|
19-03-2008, 13:47
|

Medlem
Antal inlägg: 94 312
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751

|
CITAT (Gunilla T @ 19-03-2008, 13:35)  Menar du memma som man äter med grädde och socker på? nej, jag tror det är något annat, googlat utan framgång.......tyvärr
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen?  zon 1
|
|
|
|
|
19-03-2008, 13:52
|

Medlem
Antal inlägg: 3 326
Medlem sedan: 23-10-2007
Medlem nr: 12 962

|
CITAT (Gunilla T @ 19-03-2008, 13:35)  Menar du memma som man äter med grädde och socker på? Memma är finskt, görs på malt, humle, pomerans, jäst etc, jättegott om man som jag vuxit upp med det varje påsk. Kan nog vara svårt att ta till sig som vuxen dock.
--------------------
Monaxe zon 2 på västkusten
|
|
|
|
|
19-03-2008, 13:59
|
Medlem
Antal inlägg: 8 694
Medlem sedan: 05-07-2004
Medlem nr: 4 012

|
CITAT (Aqvakul @ 19-03-2008, 13:30)  lammstek och någon slags kvargefterrätt från Estland (glömt vad den heter) Vad innehåller den mer än kvarg då?
|
|
|
|
|
19-03-2008, 14:03
|

Medlem
Antal inlägg: 94 312
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751

|
CITAT (Magdis @ 19-03-2008, 13:59)  Vad innehåller den mer än kvarg då? Vad svåra frågor ni ställer. Jag kan knappast ringa min svåger, som troligen opererar något hjärtsjukt barn idag. Tror att det är typ mandel och vaniljsocker i......
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen?  zon 1
|
|
|
|
|
19-03-2008, 14:11
|

Medlem
Antal inlägg: 8 260
Medlem sedan: 23-07-2005
Medlem nr: 6 231

|
CITAT (Aqvakul @ 19-03-2008, 14:03)  Vad svåra frågor ni ställer. Jag kan knappast ringa min svåger, som troligen opererar något hjärtsjukt barn idag. Tror att det är typ mandel och vaniljsocker i......  Kvarg, mandel och vaniljsocker låter som ostkaka?
Redigerat av LadyG: 19-03-2008, 14:11
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|
|
|
|
|
19-03-2008, 14:19
|

Medlem
Antal inlägg: 349
Medlem sedan: 11-04-2006
Medlem nr: 7 395

|
Jag hatar kokta ägg, så för mig är det påskskinkan som är ett måste. Jag VET att det är som vanlig julskinka och att det bara gått några månader sedan man åt det sist, men det är bland det godaste jag vet!
--------------------
Mvh MariaÖrebro ___________________________________________________
"No day but today!" Jonathan Larson
|
|
|
|
|
19-03-2008, 14:22
|

Medlem
Antal inlägg: 8 486
Medlem sedan: 19-03-2007
Medlem nr: 9 409

|
För mej är det nog målade ägg, sill å köttbullar, öl och must  åsså mammas ägg-drink Tänkte va lite påhittig o fixa lite lamm eller nåt i år, fast antagligen blir det bara en förkolnad kolbit...
--------------------
Zon 1 Simrishamn
|
|
|
|
|
19-03-2008, 15:02
|
Medlem
Antal inlägg: 15
Medlem sedan: 10-03-2008
Medlem nr: 14 533

|
Påskhare är ett måste, och lamm, ägg,sill.
|
|
|
|
|
19-03-2008, 15:05
|
Medlem
Antal inlägg: 8 694
Medlem sedan: 05-07-2004
Medlem nr: 4 012

|
CITAT (skogstroll @ 19-03-2008, 14:22)  För mej är det nog målade ägg, sill å köttbullar, öl och must  åsså mammas ägg-drink Tänkte va lite påhittig o fixa lite lamm eller nåt i år, fast antagligen blir det bara en förkolnad kolbit...  Har du receptet på äggdrinken? Lamm hade jag också funderat på men det brukar ju vara svindyrt...iofs kan man väl kosta på sig nåt någon gång. Det ska vi ha på långfredag i så fall. Laxrullar, påskskinka och ägg ska vi ha på påskbordet. Jag är inte så bra på att fixa påskmat tyvärr. Det liknar ett minijulbord mest. Sill också ja. Sen vet jag inget mer.
|
|
|
|
|
19-03-2008, 15:08
|
Medlem
Antal inlägg: 15
Medlem sedan: 10-03-2008
Medlem nr: 14 533

|
Äggdrink, är väll äggtoddy?äggula, socker och konjak.
|
|
|
|
|
19-03-2008, 17:23
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Köttbullar och påskmust under minst en måltid per dag under helgen, samt ett par kokta ägg till frukost på påskafton.
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
19-03-2008, 17:33
|

Medlem
Antal inlägg: 15 282
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 18

|
CITAT (Aqvakul @ 19-03-2008, 13:30)  lammstek och någon slags kvargefterrätt från Estland (glömt vad den heter) När du pratar om kvargefterätt kommer jag osökt att tänka på: Paschka Koka upp 3 liter mjölk och tillsätt 1 liter filmjölk. Låt stå några minuter - mjölken skär sej och du kan ösa upp ostmassan, det ska bli ca 6 hg.
Arbeta ihop 150 g rumstempererat smör och 2 dl socker. Blanda ner 2 äggulor och rör så att smeten blir jämn. Tillsätt ostmassan, 1 hg hackad sötmandel, 1 ½ dl gräddfil, 1 tsk vaniljsocker, rivet skal av 1 citron och till sist en påse suckat.
Packa ner ostmassan i en skål (klä den gärna med plast för att lättare kunna lossa formen) och låt den stå svalt (minst) ett dygn.
(För att göra det lite lättare för sej kan man använda färdig ostmassa.)Det var länge sen jag gjorde Paschka, måste jag nog testa nån gång igen.
--------------------
----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
|
|
|
|
|
19-03-2008, 17:35
|

Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061

|
Vad har man till??? är det en egen rätt?
--------------------
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|