Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Potatissallader
          Grå
          Inlägg 21-03-2008, 21:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Jag behöver tips på lite olika, goda potatissallader ganska akut till imorgon. Recept finns ju att hämta varsom på internet, men tyvärr inte smakomdömen...
          Jag funderar på att göra någon form av kall potatissallad imorgon, men utan creme fraichegegga, utan mer någon vinägrettig variant. Är det någon som har recept eller förslag?
           
          Citera
          Tosan
          Inlägg 21-03-2008, 23:16
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 016
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 798



          Den här älskar jag!

          Fransk potatissallad

          800-1000g fast potatis eller färsk potatis (gärna pyttesmå nypotatis med skalet kvar)
          1 stor röd paprika
          1 purjolök
          ca 1½ dl olivolja
          2-3 msk balsamvinäger
          3-4 msk dijonsenap (fast jag använder slotts mild och söt i glas)
          2 msk timjan
          salt
          nymalen svartpeppar
          5 msk kapris
          1 knippe färsk gräslök

          Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten så den blir mjuk men har lite tuggmotstånd kvar.
          Hacka paprikan i små bitar, strimla purjolöken fint.
          Kör olivolja, balsamvinäger, senap och timjan i mixer till en fyllig dressing. Smaka av med salt och peppar.
          Lägg den varma potatisen på ett serveringsfat och häll på dressingen. blanda väl och strö över kapris och finhackad gräslök.

          Ojdå, du ville ha den kall, den här är ju tänkt att ätas varm... fast den är god kall åxå tycker jag.


          --------------------
          Stolt HBT-kompis
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 22-03-2008, 07:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (Tosan @ 21-03-2008, 23:16) *
          Den här älskar jag!

          Fransk potatissallad

          Ojdå, du ville ha den kall, den här är ju tänkt att ätas varm... fast den är god kall åxå tycker jag.


          yahoo.gif

          TACK!!!!!
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 22-03-2008, 07:26
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Den kommer nu att föras vidare mellan småländska husmödrars (wink.gif)block och pärmar under namnet "Tosans potatissallad", bara så du vet, ifall du skulle stöta på det någon dag biggrin.gif
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 22-03-2008, 08:43
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det kan vara bra att ha varm/ljummen potatis när man blandar, men sedan kan den gärna få stå över natten i kylen (potatissallad blir godare dagen efter).
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 22-03-2008, 09:56
          Länk hit: #6


          Gäster






          (Reservation: jag har inte testat det här receptet själv eftersom det väckte till liv en inre Gordon Ramsay som jag inte visste att jag hade) En mattidning föreslog att skiva den råa potatisen tunt och ugnsbaka den tillsammans med skivad rödlök (225 grader cirka en kvart). Själva recept var en i negativ bemärkelse färgglad röra av många krigförande smaker, så det tänker jag inte reproducera, men reducerat till färska spenatblad och lite mild rucola, grovkrossade valnötter och tunna flarn av nån lagrad hårdost typ pecorino kanske det kan fungera.
           
          Citera
          Tosan
          Inlägg 23-03-2008, 13:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4 016
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 798



          CITAT (Grå @ 22-03-2008, 07:26) *
          Den kommer nu att föras vidare mellan småländska husmödrars (wink.gif)block och pärmar under namnet "Tosans potatissallad", bara så du vet, ifall du skulle stöta på det någon dag biggrin.gif
          tummenupp.gif


          --------------------
          Stolt HBT-kompis
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 18:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon