|
En annan tråd., Vad äter ni till frukost? |
|
|
|
22-03-2008, 20:43
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
Inspiration önskas. Jag är ibland trött på "vanlig" frukost såsom smörgås t.ex. Vad äter ni??
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 20:49
|

Medlem
Antal inlägg: 1 123
Medlem sedan: 06-11-2002
Medlem nr: 250

|
Sedan flera år tillbaka så gör jag egen müssli efter recept i Annas kokbok. Från att tidigare varit müsslihatare har jag nu blivit oerhört beroende av denna goda och nyttiga frukost. Varje söndag gör jag en ny omgång som räcker hela vecka åt maken och mig. Tar 30 minuter i anspråk. Jag äter den med ekologisk naturell yoghurt och en liten klick svartvinbärssylt.
Någon gång i veckan äter jag lite mindre kolhydrater och gör då frukost med stekt bacon och äggröra. Inte fy skam det heller. Man är mätt länge efter en sådan frukost.
--------------------
Lena
|
|
|
|
|
22-03-2008, 20:56
|
Medlem
Antal inlägg: 892
Medlem sedan: 26-11-2005
Medlem nr: 6 799

|
Jag äter havregrynsgröt med fibrer varje morgon det tycker min mage om dels för fibrerna dels för havreslemmet jag har i blåbär som jag tinar upp sen blir det skinkmacka eller kokt ägg ,har hållt det i ja jag vet faktiskt hur länge men jag har inte tröttnat.
--------------------
hellre äta gröt tillsammans än äta oxfile ensam.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:00
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
Det receptet ska jag kolla upp. Jag har hennes kokbok. Gjorde föresten själv en mysli från recept ur en gi-bok. Skall rostas i ugn med honung. Den är jättegod. Fast jag tröttnar på att äta samma frukost varje dag...
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:02
|

Medlem
Antal inlägg: 726
Medlem sedan: 27-08-2007
Medlem nr: 12 241

|
På vardagar: te, yoghurt (för tillfället hjortronsmak) apelsinjuice och en smörgås. På helgerna när jag har mer tid kan det bli havregrynsgröt med en klick hallonsylt + ovanstående. Det står man sig länge på.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:03
|

Medlem
Antal inlägg: 2 648
Medlem sedan: 14-07-2007
Medlem nr: 11 526

|
Jahaaa... nu fattar jag vinken. Jo förstår du... *host* ... jag äter örtplättar till frukost. Smet: 3 ägg en halv näve socker en kupad handflata salt ca 1 tsk bakpulver varva sedan med mjölk och mjöl så att du får en lagom go', tjock smet i den mängd du vill ha - jag brukar dra runt 1,5 liter mjölk, men jag älskar allt vad pannkakor och plättar heter. Örtblandning: Timjan, citronmeliss, mynta, svart vinbärsblad, persilja och gräslök. Finklipp alltsammans med sax i en bunke, dofta och smaka så att det inte smakar konstigt (för mycket av en sort) Häll i örtblandningen i smeten och stek i plättlagg i olivolja. Ps. Det är svårt att skriva med fingrarna korsade, för jag är en mackmarodör till frukost egentligen. Kaffe, mackor och ett kokt ägg, sedan är jag redo att anfalla världen. Plättarna var supergoda idag, och jag tror faktiskt jag ska gå och hämta några överblivna att mumsa på nu
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:15
|

Medlem
Antal inlägg: 726
Medlem sedan: 27-08-2007
Medlem nr: 12 241

|
CITAT (Grå @ 22-03-2008, 21:03)  Örtblandning: Timjan, citronmeliss, mynta, svart vinbärsblad, persilja och gräslök. Finklipp alltsammans med sax i en bunke, dofta och smaka så att det inte smakar konstigt (för mycket av en sort)
Häll i örtblandningen i smeten och stek i plättlagg i olivolja. Den blandningen ska jag pröva någon gång när jag försöker mig på pannkakor. Känner mig lite sugen...
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:18
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
CITAT (Grå @ 22-03-2008, 21:03)  Jahaaa... nu fattar jag vinken. Jo förstår du... *host* ... jag äter örtplättar till frukost. Smet: 3 ägg en halv näve socker en kupad handflata salt ca 1 tsk bakpulver varva sedan med mjölk och mjöl så att du får en lagom go', tjock smet i den mängd du vill ha - jag brukar dra runt 1,5 liter mjölk, men jag älskar allt vad pannkakor och plättar heter. Örtblandning: Timjan, citronmeliss, mynta, svart vinbärsblad, persilja och gräslök. Finklipp alltsammans med sax i en bunke, dofta och smaka så att det inte smakar konstigt (för mycket av en sort) Häll i örtblandningen i smeten och stek i plättlagg i olivolja. Ps. Det är svårt att skriva med fingrarna korsade, för jag är en mackmarodör till frukost egentligen. Kaffe, mackor och ett kokt ägg, sedan är jag redo att anfalla världen. Plättarna var supergoda idag, och jag tror faktiskt jag ska gå och hämta några överblivna att mumsa på nu  Men du...  Skare va så mycke salt? Jag har stora händer jag
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:20
|

Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31

|
Mild naturell yoghurt 3% + hemgjord rostad müsli (havregryn, rågflingor, nötter, torkade frukter (katrinplommon och aprikoser oftast), psylliumfrö + kanel och kardemumma), inga sötningsmedel mer än de torkade frukterna + en kopp kaffe.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:41
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
Vilka bra tips ni har. Tack. Själv åt vi (som jag skrev i en annan tråd) en hemgjord tunnbrödrulle till frukost igår. Sånt e smaskens en "söndagsmorgon" Har ni inget annorlunda som ni äter en söndagsmorgon? Eller är det bara vi som är knäppa
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:49
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
Äter helst lite till frukost  annars är det havregrynsgröt på vintern (inte varm frukost på sommaren) naturell yoghurt med naturella bär är en favorit annars. Köper frysta bär och tinar i kylen över kvällen, godare än sylt på yoghurt och gröt. Torkad, hackadfrukt är gott till oxå.
--------------------
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:50
|

Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061

|
CITAT (Chamomille @ 22-03-2008, 21:41)  Vilka bra tips ni har. Tack. Själv åt vi (som jag skrev i en annan tråd) en hemgjord tunnbrödrulle till frukost igår. Sånt e smaskens en "söndagsmorgon" Har ni inget annorlunda som ni äter en söndagsmorgon? Eller är det bara vi som är knäppa  "förr" var det mormor:s frukost och då var det köttbullar, prinskorv,stekt ägg och så lite vad som fanns inlagd makrill i tomatsås osv. Det gjorde även jag till mina barn när dom var små och vad jag förstår idag så gör dottern det idag till sina barn. Det är ju en typ av frukost och lunch ihop men visst kan man slänga till en omelett om man vill på morgonen tar ju inte lång tid att göra. Själv är jag jättedålig på fukost, dricker mitt tee går ut med hundarna, sedan vid 10-11 tiden då kan jag lassa in
--------------------
|
|
|
|
|
22-03-2008, 21:58
|
Medlem
Antal inlägg: 892
Medlem sedan: 26-11-2005
Medlem nr: 6 799

|
Tja ska vi ta en bakisfrukost då blir de fett, förstår inte varför kroppen kräver detta just då?men enchiladas med ost ,stekt egg eller omelet ,skinka eller bacon och jalapenjo ,sen en halv liter Oboy jaa sen käns det hyfsat bra faktiskt.
--------------------
hellre äta gröt tillsammans än äta oxfile ensam.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 22:14
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
CITAT (storm @ 22-03-2008, 21:58)  Tja ska vi ta en bakisfrukost då blir de fett, förstår inte varför kroppen kräver detta just då?men enchiladas med ost ,stekt egg eller omelet ,skinka eller bacon och jalapenjo ,sen en halv liter Oboy jaa sen käns det hyfsat bra faktiskt. Åh! En fullt normal människa! I morse rullade jag ihop några tunnbröd med älg, pepparrot (åh vagott) å annat joks till frukost. Jag kan ligga och drömma om mat på morgontimmarna...
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
22-03-2008, 23:39
|

Medlem
Antal inlägg: 3 077
Medlem sedan: 01-05-2005
Medlem nr: 5 640

|
Hemgjord müsli (havregryn, rågflingor, sesamfrö, havrekli, vetegroddar, solros- o pumpakärnor, linfrö, russin, katrinplommon) + sv.vinbär el blåbär som jag tar upp ur frysen ca 1 tim. innan. (Hundpromenad medans bären tinar.) Fil el. naturell youghurt till det o sen en mugg med varmt vatten. Håller mig mätt till middagen på denna frukost. Morgontidningen hör ju till frukosten förstås
--------------------
Balkong- och frilandsodling i zon 3
|
|
|
|
|
23-03-2008, 00:15
|

Medlem
Antal inlägg: 2 425
Medlem sedan: 12-06-2007
Medlem nr: 10 996

|
Det blir äggröra och ost/salamimacka här, med en rejäl balja kaffe till.....
|
|
|
|
|
23-03-2008, 00:51
|
Medlem
Antal inlägg: 15 810
Medlem sedan: 11-11-2003
Medlem nr: 2 558

|
Äggröra och bacon eller kalla grillade kycklingben eller grekisk sallad eller mozzarella och tomat eller kokt ägg och några skivor hamburgerkött .........................
Sedan en mugg kaffe och ett glas färskpressad juice ( jo jag vet att den innehåller en hel del kolhydrater )
Har slutat äta så mycket kolhydrater sedan ett par veckor tillbaka och mår bättre än på många år. Mjölken skippade jag för ett år sedan , blev bättre i magen ( troligtvis tål jag inte laktos ) , och nu blir jag bättre och bättre när jag tar bort det som innehåller gluten.
Håller mig mätt på min frukost i många timmar .
--------------------
Mälardalen zon 2 - 3
Att känna skuld är att vara human
|
|
|
|
|
23-03-2008, 09:45
|

Medlem
Antal inlägg: 2 648
Medlem sedan: 14-07-2007
Medlem nr: 11 526

|
CITAT (Chamomille @ 22-03-2008, 21:18)  Men du...  Skare va så mycke salt? Jag har stora händer jag  Det har jag också, man är ju fullvuxen. Du vet, om man kupar handen så blir det en liten grop i mitten ju. Den gropen är precis lagom att höfta till lite salt i när man lagar mat. Vad kan det vara? 1 tsk eller 2 kanske..? Annars får man väl smaka av smeten och salta efter tycke
|
|
|
|
|
23-03-2008, 11:54
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
CITAT (Grå @ 23-03-2008, 09:45)  Det har jag också, man är ju fullvuxen. Du vet, om man kupar handen så blir det en liten grop i mitten ju. Den gropen är precis lagom att höfta till lite salt i när man lagar mat. Vad kan det vara? 1 tsk eller 2 kanske..? Annars får man väl smaka av smeten och salta efter tycke  Mhmm.. Du menar så..  Tack det skall testas när det finns några blad att hitta.
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
|
23-03-2008, 12:00
|

Medlem
Antal inlägg: 10 013
Medlem sedan: 28-06-2007
Medlem nr: 11 250

|
CITAT (mamamaggan @ 23-03-2008, 00:51)  Äggröra och bacon eller kalla grillade kycklingben eller grekisk sallad eller mozzarella och tomat eller kokt ägg och några skivor hamburgerkött .........................
Sedan en mugg kaffe och ett glas färskpressad juice ( jo jag vet att den innehåller en hel del kolhydrater ) Har slutat äta så mycket kolhydrater sedan ett par veckor tillbaka och mår bättre än på många år. Mjölken skippade jag för ett år sedan , blev bättre i magen ( troligtvis tål jag inte laktos ) , och nu blir jag bättre och bättre när jag tar bort det som innehåller gluten.
Håller mig mätt på min frukost i många timmar . GI-mat. Fantastiskt gott! Man "får" ju äta allt som man inte får äta i andra dieter.
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|