Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Smidigt formbröd?
          Grå
          Inlägg 24-03-2008, 19:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Finns det någon här som har ett recept på smidigt formbröd som inte behöver knådas?
          Jag är inte alltid på humör för att kladda med degar, så det skulle vara smidigt med ett brödrecept som i princip rörs ihop och "hälls" i brödformen...
           
          Citera
          pimpim
          Inlägg 24-03-2008, 20:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Detta kan jag rekommendera

          Katarinas jättelimpa
           
          Citera
          Thomas Wahlqvist
          Inlägg 24-03-2008, 20:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 457
          Medlem sedan:
          05-02-2005
          Medlem nr: 4 960



          jAG KÖR DET HÄR RECEPTET/METOD
          http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU

          jAG GÖR DET I EN STOR TEFLONFORM
          7DL MJÖL
          3,5 VATTEN
          1MSK JÄST
          MSK SALT

          Blanda allt i teflonformen, hemligheten att lyckas är lååång jästid.
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 24-03-2008, 20:24
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (pimpim @ 24-03-2008, 20:14) *
          Detta kan jag rekommendera

          Katarinas jättelimpa


          Tack snälla, det lät jättegott.

          Jag ska testa detta,Formbröd från Hemmets Journal men är lite skeptisk.. Vi får se om det blir ätbart...

          CITAT (Thomas Wahlqvist @ 24-03-2008, 20:21) *
          Blanda allt i teflonformen, hemligheten att lyckas är lååång jästid.


          Det lät ju enkelt och bra smile.gif
          Lååång jästid ja... långfredagen fick vi strömavbrott här mitt upp i olivbrödsbak och matlagning, så jag ställde ner jäsdegen i matkällaren över natten i väntan på att strömmen skulle komma tillbaka nästa morgon... tongue.gif

          (Ja, det funkade och blev både gott och stort, trots den låååånga jästiden)
           
          Citera
          Thomas Wahlqvist
          Inlägg 24-03-2008, 23:31
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 457
          Medlem sedan:
          05-02-2005
          Medlem nr: 4 960



          Youtube receptet blir bra om man låter det jäsa på en långpanna, ringlar man olivolja över innan gräddning så blir det lite Focaccia stuk.

          Man blandar alltså till degen på långpanna med teflon, jäser däri och bakar däri.

          Inga degbunkar och kladd på diskbänken.

          Redigerat av Thomas Wahlqvist: 24-03-2008, 23:33
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 25-03-2008, 06:24
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Skall bröd bakat på vete bli smidigt så måste degen arbetas, men man behöver ju inte göra det för hand.

          Bra bakbeskrivningar för amatörer:

          http://paindemartin.blogspot.com/
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 25-03-2008, 22:24
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          CITAT (KURT @ 25-03-2008, 06:24) *
          Skall bröd bakat på vete bli smidigt så måste degen arbetas, men man behöver ju inte göra det för hand.


          Jo, om vi bakamatörer vägrar att skaffa diverse köksmaskiner så måste vi det och jag knådar gärna, men ibland kan det vara smidigt att slippa. Speciellt om man ägnat en halv dag åt att diska, städa och torka i köket och sedan kommer på att tonåringarna ätit upp allt bröd och lagt in en tom påse i skåpet.
           
          Citera
          Thomas Wahlqvist
          Inlägg 30-03-2008, 22:22
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 457
          Medlem sedan:
          05-02-2005
          Medlem nr: 4 960



          KURT har du testat brödet utan knådning som de visar i Youtube länken?
          http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU

          Redigerat av Thomas Wahlqvist: 30-03-2008, 22:24
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 31-03-2008, 06:20
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Thomas Wahlqvist @ 30-03-2008, 22:22) *
          KURT har du testat brödet utan knådning som de visar i Youtube länken?
          http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU



          Indirekt ja, det som de gör mycket bra är den lång jästiden! Det ger mycket bra smak åt brödet, men jag hävdar ändå att man måste arbeta en deg länge för att glutentrådarna skall bli riktigt starka för att brödet skall hålla mycket luft. Det finns ett par riktigt bra brödböcker:

          Rose Levy Beranbaum - "The Bread Bible"
          Jan Hedh - "Bröd"

          Och de visar att det inte finns några genvägar till bra bröd
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 31-03-2008, 13:44
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Är det bara ljust bröd du vill ha? Annars finns recept på ett gott fullkornsbröd här.
           
          Citera
          Thomas Wahlqvist
          Inlägg 31-03-2008, 15:59
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 457
          Medlem sedan:
          05-02-2005
          Medlem nr: 4 960



          Jo jag har läst dessa brödböcker och även Riddarbageriets.
          Läst och arbetat praktiskt med recepten.

          Nu blir jag lite långrandig och tjatig, men jag bara måste.........
          Jag anser att youtube receptet ger bra bröd i förhållande till arbetsinsattsen.
          Värt att testa.
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 04-04-2008, 11:44
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Detta är ett underbart bröd som inte gräddas i form men med ett minimum av arbete och ALLA som jag hittills har bjudit på detta bröd har blivit jätteförtjusta i det. Receptet kommer från en väninna som driver restaurang och hon bakar det varje dag, annars klagar stamgästerna!!!

          OLIVBRÖD:
          16 dl vetemjöl
          1-2 tsk salt
          1 påse torrjäst (=motsvarande 50 gram färsk jäst)
          1.5 dl hackade urkärnade svarta oliver
          c:a 8 dl 45° varmt vatten
          1 msk olivolja till plåten

          Blanda mjöl, salt torrjäst och oliver i en STOR skål. Arbeta in vattnet.
          Täck över och låt stå över natten i kylskåpet.
          Sätt ugnen på 250° och ställ in en liten skål vatten i ugnen så att vattenånga bildas.
          Olja en plåt och häll ut degen.
          Grädda längst ner i ugnen i c:a 30 minuter, sänk därefter temperaturen till 125° och grädda i c:a 20 minuter till.

          Man kan ju byta ut oliverna mot något annat om man vill, t.ex soltorkare tomater, ost eller nötter...


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 04-04-2008, 12:06
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Här kommer ett recept på "Camillas Limpor" som jag gillar skarpt.
          Saftigt och gott bröd!
          Observera att det INTE blir någon deg utan snarare en "kletig smet".

          1/2 liter filmjölk
          2 1/2 dl russin
          1 tsk bakpulver
          2 tsk bikarbonat
          11 dl rågsikt
          2 dl sirap

          I stället för russin har jag ibland tagit ca 2 dl morötter + lite russin. Blåbär hällde jag i någon gång också. Ta vad ni har lust med.

          Blanda ihop alla ingredienser. Dela "smeten" och lägg i 2 smorda formar.
          Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Hur varmt vet jag inte (har glömt att skriva det sleeping.gif )men jag tror på 175 grader.

          Jag tror man kan variera det här lite som man vill och byta ut lite rågsikt mot något annat mjöl (grövre kanske?). Lite frön av olika slag kan ju inte skada heller?

          Enkelt va? laugh.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Oma
          Inlägg 16-07-2008, 18:27
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          16-07-2008
          Medlem nr: 17 562



          Bröd utan knådning - jättegott!
          www.breadtopia.com
           
          Citera
          Christer i Falkö...
          Inlägg 16-07-2008, 19:16
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 3 056
          Medlem sedan:
          18-10-2003
          Medlem nr: 2 460



          Tänk bara på att bakpulver tar bort alla b-vitaminer ur brödet, så gör det inte för ofta. De här formbröden är ju bra för alla oss som har problem med lederna ibland, men som ändå känner för hembakt bröd.
          Christer.

          Redigerat av Christer i Falköping: 16-07-2008, 19:17


          --------------------
          Varför inte kika in på min blogg? dronten1.tradgardsblogg.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 07:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon