Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad kan man använda, istället?
          LadyG
          Inlägg 27-03-2008, 12:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Det står 1 msk sött vitt vin i ett recept på pannacotta men jag varken dricker eller uppskattar vin i någon form egentligen så då skulle resten bara bli uthällt tillslut. Finns det något man kan ha i istället? Eller måste jag köpa en hel flaska för en ynka matsked?

          Tack på förhand!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 27-03-2008, 12:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Har du redan vanilj i? Annars brukar endel ha färska bär, sylt eller ev sötat vinäger PÅ den:

          http://splendidtable.publicradio.org/recip...pannacotta.html
           
          Citera
          rahmat2
          Inlägg 27-03-2008, 12:11
          Länk hit: #3


          Gäster






          CITAT (LadyG @ 27-03-2008, 12:03) *
          Det står 1 msk sött vitt vin i ett recept på pannacotta men jag varken dricker eller uppskattar vin i någon form egentligen så då skulle resten bara bli uthällt tillslut. Finns det något man kan ha i istället? Eller måste jag köpa en hel flaska för en ynka matsked?

          Tack på förhand!

          Är inte så bra på matlagning, annars skulle hjälpt till!
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 27-03-2008, 12:19
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (KURT @ 27-03-2008, 12:08) *
          Har du redan vanilj i? Annars brukar endel ha färska bär, sylt eller ev sötat vinäger PÅ den:

          http://splendidtable.publicradio.org/recip...pannacotta.html


          Det är själva hallonsåsen som ska vara ovanpå som skulle innehålla in, det står 2 dl hallon, 1msk vitt sött vin och 1 msk strösocker. Däremot ska det visst vara vaniljstång i själva pannacottan, det ser ganska standard ut 3dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 2 msk strösocker, 100g grovt hackad vit choklad och 2 gelatinblad. Till garnering kan man ha bär och nötter, om man vill.

          Det jag gillar med receptet är att man kan göra alltihop dan innan, så man slipper stå med det samma dag som man ska bjuda på middag t ex. Skönt att slippa ha allt samma dag.

          Kanske man kan byta vinet mot en skvätt lämplig saft?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 27-03-2008, 12:32
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Du kan hoppa över vinet helt och hållet. En ynka matsked i 2 dl hallon gör varken till eller ifrån.
          JAG skulle ha bytt ut vinet mot 1 matsked sherry eller likör biggrin.gif


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          ampersson
          Inlägg 27-03-2008, 12:36
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 40
          Medlem sedan:
          03-04-2007
          Medlem nr: 9 611



          Tror säkert du kan använda något annat. Annars kan du göra som jag gjorde för några år sen när jag inte hade nåt vin hemma och missat att man skulle ha det i receptet (Bolaget var inte öppet). Jag sprang helt enkelt ner till närmsta restaurang och förklarade situatuonen och fick efter ett skratt med mig en liten skvätt i en burk.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 27-03-2008, 12:47
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Iofs, en matsked är ju så lite att det kanske inte märks om man bara mixar hallon och socker, och "glömmer" vinet. Med saftiga bär blir det nog saft så det räcker ändå smile.gif

          Så modig att jag gör som ampersson är jag däremot inte, jag skulle bara rodna och stamma biggrin.gif biggrin.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 27-03-2008, 18:41
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Tror din hallonsås blir precis lika god utan det där vinet och inte behöver du ha något istället.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 28-03-2008, 21:20
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          En liten tanke var att man kanske skulle kunna toppa med en gnutta balsamicosås, sån där tjock sirap. Men jag vet inte.

          /Åsa
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 04-04-2008, 15:06
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          "Det är själva hallonsåsen som ska vara ovanpå som skulle innehålla in, det står 2 dl hallon, 1msk vitt sött vin och 1 msk strösocker."

          Du skulle kunna testa hallon + en eller ett par droppar vinäger och sedan öka sockermängden (smaka av ) något.


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 04-04-2008, 18:49
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (Rosmarin @ 04-04-2008, 16:06) *
          "Det är själva hallonsåsen som ska vara ovanpå som skulle innehålla in, det står 2 dl hallon, 1msk vitt sött vin och 1 msk strösocker."

          Du skulle kunna testa hallon + en eller ett par droppar vinäger och sedan öka sockermängden (smaka av ) något.


          Spännande förslag, det låter som att det skulle kunna fungera också!

          Jag har skaffat hem ingredienserna, men jag ska nog skaffa vinäger också så jag kan testa. Smakar man av det innan kan man ju hälla ut om det blir knepigt.

          Det ska bli kul att få användning för vinglasen, vi dricker ju inte vin men glasen var så fina så jag köpte dem ändå... Onödigt då kanske, men nu kan jag ju använda dem ändå! biggrin.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 12:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon