Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hjälp... thailändska bananpannkakor
          eld och vatten
          Inlägg 31-03-2008, 19:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 39
          Medlem sedan:
          02-03-2008
          Medlem nr: 14 337



          Hej är det någon som har ett recept på thailändska bananpannkakor/ plättar sos.gif . Ett av det godaste som man kan äta i thailand.
           
          Citera
          Lady Hamilton
          Inlägg 31-03-2008, 19:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          Kan detta vara något?


          Thailändska bananpannkakor
          (Från Håkan's fru på Thailandsforum.se)

          - 2 dl Vetemjöl
          - 2 tsk Bakpulver
          - 5 st Ägg
          - 2 dl Socker
          - 2 dl Vatten
          - Mosad banan
          - Kondenserad mjölk

          Sikta vetemjöl och bakpulver (för att mixa ihop det och få det luftigt), Vispa äggen. Tillsätt sockret (Lite i taget. Inte allt på en gång). Tillsätt vetemjölet och bakpulvret och vattnet (här gäller lite mjöl, lite vatten, lite mjöl lite vatten.) Stek i panna med lite olja (smörj bara på litegrann) på låg värme. Lägg i bananfyllningen och rulla ihop. Strö över lite kondenserad mjölk och servera.



          Hittade även detta

          Thailändsk pannkaka (Roti)

          Ingredienser

          2,5 dl vetemjöl (rismjöl)
          1 stort ägg
          1/4 tsk salt
          0,5 dl iskallt vatten
          1 msk smält smör
          Olja att steka i
          2 bananer
          1 tub chokladsås
          Gör så här


          1. Gör en hög av mjölet på ett rent "bakbord". Gör ett hål i mjölet och lägg där i ägg, smält smör, vatten och salt. Använd händerna och knåda till en mjuk deg (ungefär som man gör pasta). Dela degen i fyra delar. Rulla ytan lite lätt i olja. Låt ligga och dra sig i 3 timmar (jag hade bråttom och väntade inte, det funkade ändå)
          2. Tag fram en teflonpanna och sätt på plattan på 6:an. Häll på olja (snåla inte).
          3. Ta upp en degklump och smörj in fingrarna i olja. Olja lite på bakbordet också. Tryck ut degen i cirkelrörelser, fukta fingrarna med olja igen då och då. Degen ska bli så tunn att den nästan går sönder (det gör den på vissa ställen också). När pannkakan hamnar på plattan blir den stelare. Så tunt som möjligt alltså.
          4. Stek pannkakan till den blir gyllene på ena sidan och vänd sedan. För banan/chokladpannis: Skiva på banan på pannkakan. Vik ihop den som ett kuvert. Lägg upp på tallrik och häll över chokladsås (på tub är lättast). Skär upp pannkakan och stick en tandpetare i den. Använd papperstallrik för den rätta känslan.




          Redigerat av Lady Hamilton: 31-03-2008, 20:02


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 01-04-2008, 06:02
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Hittade ett till från Matklubben:

          Ingredienser
          2 dl vetemjöl
          3/4 dl nästan kokande vatten
          4 msk olja
          socker efter tycke & smak



          Gör så här
          Blanda vetemjöl och vatten till en ganska fast deg. Tillsätt mer vatten eller mjöl om det behövs.
          Låt degen vila en timme.
          Rulla sedan ut den till en 32 cm lång rulle som skärs i 32 bitar.
          Platta ut varje degbit till en rund kaka, ca 5 cm i diameter. Fördela 1 tsk olja på 16 kakor och lägg de återstående 16 kakorna ovanpå dessa.
          Kavla eller tryck (i Thailand "slår" man ut dom mot en rostfri bänk) ut dubbelkakorna tills de blir ca 12-15 cm i diameter.
          Stek pannkakorna på låg värme i en stekpanna/wok, smord med olja i ca 1 1/2 minut på varje sida.
          Fill med banan & kondenserad mjölk (sött & klibbigt)


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 11:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon