Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Chokladpaj, cirka 10 bitar
          LadyG
          Inlägg 05-05-2008, 12:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Chokladpaj
          Tid: 2 timmar, 15 min

          Du behöver:
          Pajdeg:
          3 dl vetemjöl
          125 g smör eller margarin
          1 msk socker
          2-3 msk vatten
          Fyllning:
          4 gelatinblad
          3 dl mjölk
          1 ägg
          3/4 dl kakao
          ½ dl socker
          1 tsk vaniljsocker
          Servering:
          Vispad grädde
          frukt eller bär

          Gör så här:
          Gör pajdegen:
          Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop mjöl, matfett och socker. Använd gärna elvisp så går det snabbt. Tillsätt vatten och rör ihop till en smidig deg.
          Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen och låt stå i kylskåp 30 min.
          Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min.

          Gör fyllningen (fromage):
          Lägg gelatinbladen i vatten.
          Blanda mjölk, ägg, kakao och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
          Ta av kastrullen från spisen och blanda ner vaniljsockret.
          Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i chokladblandningen så att de smälter. Låt krämen svalna ett par minuter. Häll sedan krämen i pajskalet. Låt stå kallt till serveringen, dock minst en timme.

          Servera med vispad grädde och frukt eller bär, t.ex. mandarinklyftor eller blåbär och hallon.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          kikalt
          Inlägg 08-05-2008, 15:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 40
          Medlem sedan:
          27-04-2008
          Medlem nr: 15 620



          Mums vad gott! Här är en till god och väldigt onyttig chokladpaj:

          Lyxig chokladpaj, 8 portioner

          350 g mörk choklad, 70 % (går att ta hälften mörk block och hälften 70 procentig)
          225 g osaltat Svenskt Smör (eller hälften margarin)
          5 ägg
          21/2 dl strösocker
          100 g ballerinakex (jag har istället använt Mariekex, går även med Brago)
          3 dl Vispgrädde

          Värm ugnen till 160°. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten.
          Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker
          med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop
          med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen.
          Grädda chokladpajen i 40-45 minuter eller tills den precis har stelnat.
          Servera kall eller ljummen med iskall vispad grädde och gärna lite frukt.

          Servera gärna pajen dagen efter, så hinner den stelna till och bli lagom
          geggig.



          --------------------
          Uppsala, zon 3
          Trädgårdsblogg

           
          Citera
          Eleena
          Inlägg 02-06-2008, 11:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 90
          Medlem sedan:
          08-04-2007
          Medlem nr: 9 680



          CITAT (kikalt @ 08-05-2008, 16:06) *
          Mums vad gott! Här är en till god och väldigt onyttig chokladpaj:

          Lyxig chokladpaj, 8 portioner

          350 g mörk choklad, 70 % (går att ta hälften mörk block och hälften 70 procentig)
          225 g osaltat Svenskt Smör (eller hälften margarin)
          5 ägg
          21/2 dl strösocker
          100 g ballerinakex (jag har istället använt Mariekex, går även med Brago)
          3 dl Vispgrädde

          Värm ugnen till 160°. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten.
          Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker
          med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop
          med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen.
          Grädda chokladpajen i 40-45 minuter eller tills den precis har stelnat.
          Servera kall eller ljummen med iskall vispad grädde och gärna lite frukt.

          Servera gärna pajen dagen efter, så hinner den stelna till och bli lagom
          geggig.




          Är inte detta radiokaka?
           
          Citera
          kikalt
          Inlägg 07-06-2008, 18:34
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 40
          Medlem sedan:
          27-04-2008
          Medlem nr: 15 620



          Vet ej vad Radiokaka är, den hette Lyxig chokladpaj på Norrmejeriers hemsida. God är den i alla fall. smile.gif


          --------------------
          Uppsala, zon 3
          Trädgårdsblogg

           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 07-06-2008, 19:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Nej det är inte radiokaka enligt det recept jag har. Den gräddas inte i ugn utan man gör i princip ischokladsmet som man varvar med mariekex och ställer i kylen så att det stelnar.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 07:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon