Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Flädersaft, dags nu
          netaave
          Inlägg 25-06-2008, 22:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244






          FLÄDERBLOMSSAFT




          50 blomklasar
          2 lit. Vatten
          1,5 kg socker
          90 gr citronsyra
          2-3 citroner.

          Skölj blommorna och lägg i värmetåligt kärl.
          Skiva citronerna lägg i dom.
          Koka upp vattnet och lös upp sockret och citronsyra däri.
          Häll alltsammans hett över blommorna.
          Rör om.
          Lägg på en kökshanduk över kärlet och låt stå svalt i 5 dagar.
          Rör om varje dag.
          Sila och frys saften.
          Ta ett par matskedar saft i ett glas och fyll upp med vatten, du har en kall läskande dryck.
          Varför inte servera med färska jordgubbar i.










          --------------------


           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 26-06-2008, 06:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Vet någon hur länge man kan förvara saften i flaska utan att tillsätta natriumbensoat?
          Jag har haft min i kylskåp i flaska i en vecka, men vill gärna ge bort en del i en liten flaska.
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 27-06-2008, 14:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Lägg fläder blommor i vanlig plättdeg, grädda, mums, servera med vaniljglass.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 27-06-2008, 15:05
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          oj oj dags att klättra i trädet smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          mirjam
          Inlägg 27-06-2008, 16:07
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 100
          Medlem sedan:
          27-02-2008
          Medlem nr: 14 272



          man kan ju också ha i kanelstång och vaniljstång i ...mums. Det brukar inte bli nåt billigt. Provade en gång att lägga i jordgubbar och den tog mest överhand med smaken men får ju härlig färg. Men det är kul att variera och prova. Kommer inte ihåg vilken av citronsyran/vinsyran som var mindre bra för njurarna. Jag brukar ta både ock för att det ska bli lite nyttigare och inte smaka bara citron. Ha d gott med plockandet !

          Redigerat av mirjam: 27-06-2008, 16:09
           
          Citera
          Sne4
          Inlägg 30-06-2008, 11:42
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          16-04-2008
          Medlem nr: 15 352



          CITAT (mirjam @ 27-06-2008, 17:07) *
          Kommer inte ihåg vilken av citronsyran/vinsyran som var mindre bra för njurarna. Jag brukar ta både ock för att det ska bli lite nyttigare och inte smaka bara citron. Ha d gott med plockandet !

          Vinsyra är inte så nyttig i större mängder (mage, tarm och njurar). Dödsfall finns rapporterade vid intag av 12g.
          -Kommer ihåg att det även ingick i 'den lille kemisten', med lite varningar.

          Själv så fryser jag in saften upphälld i 2dl förpackningar(infryst i plastmugg, sedan lagd i plastpåse).
          Om man vill så kan man ju minska ner på konserveringsmedlen isf - en tillbringare saft brukar inte räcka länge smile.gif

          -För egen del så brukar det bli av hängslen och livrem när det gäller konserveringsmedel - en del häller man ju upp i lite finare flaskor för att ge bort och liknande, och det vill man ju inte att det ska börja mögla.
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 30-06-2008, 16:10
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          CITAT (Sne4 @ 30-06-2008, 12:42) *
          Vinsyra är inte så nyttig i större mängder (mage, tarm och njurar). Dödsfall finns rapporterade vid intag av 12g.
          -Kommer ihåg att det även ingick i 'den lille kemisten', med lite varningar.

          Själv så fryser jag in saften upphälld i 2dl förpackningar(infryst i plastmugg, sedan lagd i plastpåse).
          Om man vill så kan man ju minska ner på konserveringsmedlen isf - en tillbringare saft brukar inte räcka länge smile.gif

          -För egen del så brukar det bli av hängslen och livrem när det gäller konserveringsmedel - en del häller man ju upp i lite finare flaskor för att ge bort och liknande, och det vill man ju inte att det ska börja mögla.


          Jag brukar också frysa in flädersaft, men i istärningsformat. En "isbit" (eller två) brukar bli lagom till ett glas vatten!!!


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 01-07-2008, 12:50
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Jag har kvar en flaska från förra året har bara satt till socker.
          Om jag har möjlighet så tar jag en tömd spritflaska som bara är tömd, inte sköljd eller något annat, då är både flaskan och skruvkorken garanterat rena. Om jag inte har det sköljer jag flaskan med varmt vatten och ställer den i ugnen i 100gradet tills den torkat helt häller i saften direkt och stänger till
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 10-07-2008, 01:22
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har nui fryst blommor ka nni prova det här också

          Fläderblomsvin.

          30 klasar Fläderblom
          2 st Apelsiner i skivor
          3 st Citroner i skivor
          2 kg Socker
          5 L Vatten
          30-35 gr Jäst

          Lägg blommor och frukt i en stor kruka. Häll socker, sedan kokande vatten över. När blandningen är ca 40 grader smulas jästen i. Rör om, låt stå
          4 dygn. Sila och häll på flaskor eller damajeanne. Gasbinda till kork. Sila på flaskor efter 2 månader. Lagra gärna till nästa sommar.

          TIPS
          En varm sommardag smakar det förträffligt med Fläderblomsvin och Cider






          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 00:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon