Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Inlagd gurka, Slanggurka
          Lady Hamilton
          Inlägg 07-08-2008, 11:30
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          1 kg slanggurka
          1 gul lök
          1 msk gula senapsfrön
          2-3 dillkronor

          3 dl vatten
          2 dl ättikssprit
          5 dl socker
          2 msk salt

          Skiva gurka och lök tunt, varva tillsammans med senapsfrö och dillkronor i en burk.
          Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt och häll det över gurkan

          Blir ännu godare efter att det har stått någon vecka


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 07-08-2008, 18:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Hur länge håller sån gurka?


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          Lady Hamilton
          Inlägg 07-08-2008, 19:20
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          Minst ett par månader i kyl tummenupp.gif De är super gott redan när den har svalnat och blir godare o godare för var dag........... yes.gif


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 07-08-2008, 19:28
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Åh det låter jättesmarrigt! Jag älskar mormors "snabbgurka" så det här ska provas!
          Hur använder du din? smile.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Lady Hamilton
          Inlägg 07-08-2008, 19:37
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          Jag använder den sm 'vanlig' smörgås gurka På mackor oct till olika maträtter. Jag gillar inte den där sorten som heter 'saltgurka'


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 07-08-2008, 19:51
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Nää... Inte saltgurka inte sleeping.gif
          Då använder vi inläggningen (mormors och din) till samma sak yes.gif Mums!


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          MrQuint
          Inlägg 13-08-2008, 15:39
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          11-08-2008
          Medlem nr: 18 184



          CITAT (Lady Hamilton @ 07-08-2008, 12:30) *
          1 kg slanggurka
          1 gul lök
          1 msk gula senapsfrön
          2-3 dillkronor

          3 dl vatten
          2 dl ättikssprit
          5 dl socker
          2 msk salt

          Skiva gurka och lök tunt, varva tillsammans med senapsfrö och dillkronor i en burk.
          Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt och häll det över gurkan

          Blir ännu godare efter att det har stått någon vecka


          Hej!
          Jag (som däremot avgudar stark saltgurka med vitlök/chili) har precis kokat upp en ättikslag och undrar om man måste vänta till den svalnat innan man häller den över gurkorna, och i så fall varför?

          /Jocke
           
          Citera
          Lady Hamilton
          Inlägg 13-08-2008, 19:26
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 9 435
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 363



          Man häller över den varm kompiskram.gif


          --------------------
          Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album.....
          Penseé album


           
          Citera
          uno
          Inlägg 20-08-2008, 03:51
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          Jag använder samma recept förutan att jag skalar gurkan samt att jag första dagen häller saltet över gurkskivorna som får stå i press ett dygn i kylskåp. Dag två häller jag av vattnet, gör iordning lagen utan salt o.s.v.

          CITAT (Lady Hamilton @ 07-08-2008, 12:30) *
          1 kg slanggurka
          1 gul lök
          1 msk gula senapsfrön
          2-3 dillkronor

          3 dl vatten
          2 dl ättikssprit
          5 dl socker
          2 msk salt

          Skiva gurka och lök tunt, varva tillsammans med senapsfrö och dillkronor i en burk.
          Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt och häll det över gurkan

          Blir ännu godare efter att det har stått någon vecka



          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
          Mu i myllan
          Inlägg 08-09-2008, 14:58
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 112
          Medlem sedan:
          21-05-2007
          Medlem nr: 10 582



          Måste bara berömma receptet på smörgåsgurka. Skippade dillkronorna för de var inte så pigga (de i örtagården) men det gick lika bra med dillfrön. Familjen pep av glädje och jag fick äntligen ett sätt att göra åt överflödet av slanggurkor i växthuset. Här äts gärna leverpastejsmörgås med gurka så jag har gjort en bamsesats och givit bort en burk till min bästis. Alla är lika förtjusta.

          thanks.gif thanks.gif thanks.gif


          --------------------
          Mu i myllan
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 07:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon