Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Kikärtsgroddar
          Kjell Håften
          Inlägg 21-08-2008, 18:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          21-08-2008
          Medlem nr: 18 473



          Hejsan! Första inlägget för mig.

          Jag vågade mig på att testa att grodda kikärtor för typ.. 5 dagar sen? Nu står dom i kylen och är ganska stora och lite gröna.. smakar lite beskt.

          Jag har testat en, men vågar inte riktigt äta fler, då jag precis har börjat experimentera med andra groddar än alfalfa. Läste att det finns en viss salmonella-risk ( http://www.slv.se/upload/dokument/rapporte...t_gronsaker.pdf ) och vill inte gärna utsätta mig för den i onödan.

          Är det olika risk för olika groddar och är det farligare att äta beska groddar?


          Såhär ser dom ut (eller ja.. kameran verkar ha som ett snuskfilter, som gör att de ser grönare ut än de egentligen är):




          Redigerat av Kjell Håften: 21-08-2008, 18:50
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 22-08-2008, 05:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det lär inte vara någon större risk för salmonella i kikärtor jämfört med andra frön som groddas t ex alfalfa.
           
          Citera
          schmut
          Inlägg 09-09-2008, 09:55
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 46
          Medlem sedan:
          09-09-2008
          Medlem nr: 18 818



          salmonella är nog väldigt ovanligt i egen groddning. däremot i större mängder som inte skötts 100%..

          tänk på att du bör förvälla dina kikärtsgroddar. din mage kommer att tacka dig.


          --------------------
          odlingsblogg på engelska
          Never mind the greens
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 09-09-2008, 18:47
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Groddade kikärter och sojabönor skall förvällas innan man kan äta dem.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 03:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon