CITAT (Biggan_ @ 18-10-2008, 11:30)

Syltade gröna tomater
1 kg Små gröna tomater
Lagen:
3 dl vatten
1 1/2 dl 24%-ig ättika
4 dl vit sirap
2 bitar hel kanel
2 bitar muskotblomma
6 hela kryddnejlikor
Skölj tomaterna och ta bort blomfästet. Pricka eller rulla tomaterna över ett rivjärn. Förväll tomaterna i 5 minuter i kokande vatten. Lägg dem på väl rengjorda burkar. Koka upp samtliga ingredienser till lagen. Häll den varma lagen på tomaterna. Låt stå 3 dygn. Koka upp lagen ytterligare en gång. Sila bort kryddorna och häll lagen på tomaterna. Förslut och förvara kallt.
(Jag brukar inte sila ifrån kryddorna.)
Tack för det Biggan, det skriver jag av o sparar.
CITAT (Myosotis @ 18-10-2008, 11:27)

Jaha vad synd, då måste jag ju skriva det
Kommer sen!