Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Saganaki, steks, men hur?
          Ingrid Zon3
          Inlägg 19-10-2008, 18:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Jag köpte en förpackning Saganaki (grekisk ost) när jag handlade i fredags. Antar att namnet lockade fram något minne av en ljummen kväll på Kreta med en massa smårätter och vin på en uteservering. wub.gif
          Svårt att återskapa just det, just nu och just här kanske. Dock tänkte jag steka osten men blev lite osäker på recepten jag hittat.

          Kan man steka den helt utan panering? hur gör man då?
          Andra recept med saganaki är också välkomna.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Molngrabb
          Inlägg 22-10-2008, 15:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 100
          Medlem sedan:
          11-07-2008
          Medlem nr: 17 416



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 19-10-2008, 19:46) *
          Jag köpte en förpackning Saganaki (grekisk ost) när jag handlade i fredags. Antar att namnet lockade fram något minne av en ljummen kväll på Kreta med en massa smårätter och vin på en uteservering. wub.gif
          Svårt att återskapa just det, just nu och just här kanske. Dock tänkte jag steka osten men blev lite osäker på recepten jag hittat.

          Kan man steka den helt utan panering? hur gör man då?
          Andra recept med saganaki är också välkomna.



          Jag skulle gissa på att man nog måste omsluta den med någon form av panering eftersom den ju faktiskt smälter inuti paneringen. Det är ju inte som Halloumi som kan grillas eller stekas direkt. Hoppas att detta hjälpte något. flirting.gif
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 22-10-2008, 15:18
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Det var länge sen jag gjorde saganaki (nu blev jag sugen) men då använde jag fetaost i ca 0,5 cm tjocka skivor och vände dem i vetemjöl (kanske vände jag dem i uppvispat ägg först) och sen i med dem i stekpannan. Supergott, måste göra detta till helgen!


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 12-11-2025, 04:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon