Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > zuccini, vad gör ni?
          nina L
          Inlägg 15-09-2003, 07:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 628
          Medlem sedan:
          24-11-2002
          Medlem nr: 399



          Vad gör ni med all zuccini? Fryser ni ner den och i såfall hur? Jag hinner inte äta upp mina innan fler mognar! tongue.gif


          --------------------
          Nin zon 2
           
          Citera
          ZaraP
          Inlägg 15-09-2003, 14:45
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          10-03-2003
          Medlem nr: 889



          Samma här!!! wacko.gif
          Men ett gott tips: woka den i bitar med den underbara olivoljan med
          citronsmak ("Limone" hög, smal flaska å dyyyyr flaska men = värt det!!!),
          strö över lite havssalt (gourmand javisst laugh.gif ), grovmalen
          svartpeppar och lite klippt persilja! Detta åt jag läääänge utan å tröttna! tongue.gif

          Men några nya recept skulle inte sitta fel nu!

          Mvh Zara
           
          Citera
          ZaraP
          Inlägg 15-09-2003, 14:47
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 341
          Medlem sedan:
          10-03-2003
          Medlem nr: 889



          Glömde.... provade å frysa in zuccini men det blev bara vattenmojjs
          av det.... sad.gif .....

          Zara
           
          Citera
          KDy
          Inlägg 01-10-2003, 19:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          26-04-2003
          Medlem nr: 1 255



          Jag tycker om squash i grönsakspaj och sallader. Men jag gör ibland squashkaka : ca 9dl squash (kokad i lättsaltat vatten och mosad)
          4 ägg
          1 dl socker (eller mindre)
          4 msk vetemjöl
          5 dl gräddmjölk
          2 bittermandlar(rives fint)
          25 sötmandlar (hackas)
          Blanda alltsammans. Lägg i en smord form, grädda i 200 gr. 45 - 60 min.
          Låt den svalna och servera med färska bär eller sylt. Smakar som ostkaka.
          KDy
           
          Citera
          anemona
          Inlägg 01-10-2003, 20:20
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 43
          Medlem sedan:
          30-09-2003
          Medlem nr: 2 381



          Varför inte passa på att göra ett STORkok ratatouille och frysa in? Med tanke på hur lång tid det tar att göra verses hur gott det är, är det väl all idé? rolleyes.gif
           
          Citera
          anemona
          Inlägg 01-10-2003, 20:23
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 43
          Medlem sedan:
          30-09-2003
          Medlem nr: 2 381



          Så läser jag frågan igen och inser att jag svarat på något helt annat än vad som frågats efter! ohmy.gif
          Aubergine är också gott.......sorry sleep.gif
           
          Citera
          Susanna
          Inlägg 02-10-2003, 20:15
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 278
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 399



          Jovisst kan man frysa squash. I alla fall med hyfsat resultat.

          Skär squashen i bitar
          Koka upp lättsaltat vatten (1 tsk salt per liter)
          Lägg i bitarna och låt koka i en minut.
          Häll av vattnet och låt squashen svallna, frys.

          Jag brukar ta fram en påse när jag gör grytor eller liknande. Det går också att slänga den frysta squashen direkt i en stekpanna och ha som tillbehör.

          Det blir inte lika bra som färsk squash men jag tar hellre min frysta än köper färsk med dålig kvalitet. Smaken behålls rätt bra tack vare förvällningen.

          Hälsar Susanna


          --------------------
          Susanna
          (med fritidshus i zon 1)
           
          Citera
          MariaH
          Inlägg 03-10-2003, 11:29
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          02-03-2003
          Medlem nr: 838



          Här är ett jättegott recept på inlagd squash.

          Indisk, syltad squash
          2 kg squash
          (ca 1 1/2 kg rensad)
          2 röda paprikor
          2 gröna paprikor

          Saltlag
          3 l vatten
          3/4 dl salt

          Ättikslag
          3 dl ättikssprit
          4 1/2 dl vatten
          6 dl (500g) strösocker
          1 1/2 tsk hel koriander
          1 1/2 tsk gurkmeja
          1 msk senapsfrön
          2 tsk Atamon

          Skala klyv och kärna ur squashen och skär den i sockerbitsstora tärningar. Rensa och strimla paprikan och lägg den i en bunke tillsammans med squashen. Blanda saltlagen och häll över grönsakerna. Låt stå kallt till nästa dag.
          Sila bort saltlagen. Koka upp ingredienserna till ättikslagen, skumma och lägg ner grönsaksblandningen. Låt den sjuda på svag värme i tio minuter, ta grytan från värmen och tillsätt Atamon.
          Häll upp i väl rengjorda glasburkar och tillslut väl.

          Lycka till
          Maria :lol: [B][
           
          Citera
          Nina H
          Inlägg 15-10-2003, 11:49
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 323
          Medlem sedan:
          29-03-2003
          Medlem nr: 1 008



          Färsfylld squash
          Dela squashen på längden. Gröp ur en del av köttet.
          Fräs hackad lök, vitlök, köttfärs (eller fler sorts grönsker om man vill ha vegetarisk) och hackade champinjoner. Krydda efter behag.
          Fyll squashen och ugnsgratinera med riven ost + parmesan.
          Utmärkt rätt att frysa in och ta fram till snabba helgluncher eller liten kvällsrätt.

          Jag torkar squash i tunna, halverade skivor. Lägg på smörpapper på plåtar i bra torkutrymme, eller trä på snören, eller sätt ugnen på lägsta värme med luckan på glänt. Kanon att hälla i grytor och grönsaksfräs.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon