Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hjälp med att ta reda på chili!
          Sussi
          Inlägg 18-09-2003, 07:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 31
          Medlem sedan:
          31-03-2003
          Medlem nr: 1 019



          Hejsan!
          Börjar ha för många mogna chili, hinner inte äta upp alla. Kärt besvär förvisso men vill ha tips på hur jag kan ta reda på chilisarna.
          Torka är ett förslag, men hur går ni tillväga? Hänga upp i ett snöre har jag hört, men nu på hösten är luften inte direkt torr inomhus... Går det att torka i ugn? På vilken värme? Hur länge? Låta det gröna fästet vara kvar under torkningen?
          Lägga in i olivolja? Hur gör ni då? Hållbarhetstid?
          Går det att göra en inläggning, typ inlagd gurka fast med chili? Hur gör man? Finns det att köpa någon färdig inläggning?
          Som ni märker är jag ingen hejare i köket direkt... sad.gif
          Hoppas på hjälp

          Hälsningar Sussi
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 18-09-2003, 08:04
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Om man skall torka så torkar det mycket fortare om man halverar och tar ur kärnhuset. Om man har varmluftsugn så kan man torka i ugnen. Vid torkning bör inte temperaturen överstiga 50 grader och det är egenligen viktigare att ha bra luftcirkulation. För att torka svamp (som har högre fuktighet) så har jag använt kupévärmare (ställer den på den helt öppnade ugnsluckan), men har man bara någorlunda luftcirkulation så skall man inte behöva tillföra extra värme, det skall räcka med vanlig inomhustemperatur.
           
          Citera
          Perilla
          Inlägg 18-09-2003, 09:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 36
          Medlem sedan:
          05-09-2003
          Medlem nr: 2 269



          Här har jag hittat en hel del chilirecept, bl. a. på en inläggning som jag testat nu i höst

          http://easyweb.easynet.co.uk/~gcaselton/ch...hile/chile.html


          --------------------
          Perilla
          Zon III
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 10-05-2004, 10:41
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          Du kan ju prova att göra som jag gör på jobbet (jobbar som kock) lägger helt enkelt in dom i frysen, håller sig i upp till ett år utan att smaken försämras, kan bli lite blöt i konsistensen om dom ligger länge men annars så funkar det riktigt bra. rolleyes.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 01:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon