Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Grönkålspaj, recept
          Eva i Höga
          Inlägg 14-12-2008, 18:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Är det nån här på Odla som har recept på en god grönkålspaj. Jag gör alltid halländsk långkål till jul, älskar det och iår är en av gästerna vegetarian så jag tänkte göra en grönkålspaj också men har inget recept. Gör man kanske som en spenatpaj ...?


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 15-12-2008, 06:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Problemet med grönkålen är nog att den måste tillagas en del innan man kan ha den i en paj. I radioprogrammet Meny från 4/12 talas en del om vegetarisk julmat. T ex om man verkligen skall försöka göra vegetariska köttkopior!
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 15-12-2008, 09:22
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Jag gör en spenatpaj ibland och har provat att göra den med grönkål också och det blev jättegott.
          Ugn: 225° i 30-45 minuter

          Pajdegen jag gör är enkel: Mjöl och smör hackas snabbt ihop på bakbordet. Ett par droppar iskallt vatten. Trycker ut degen i en smord pajform som jag ställer i frysen medan jag gör pajfyllningen. På det här sättet blir den mycket spröd och god.

          Jag förväller bladen och finhackar dem därefter i mixer. Lägger tillbaka i kastrullen (nu utan vatten!!!) och låter vätskan sjuda bort. Blandar med keso (500g till 1 kg frusen spenat brukar bli lagom) och (4-5) ägg. Krydda med salt, peppar och rikligt med muskotnöt.

          Häller fyllningen i pajskalet och skjuts in i ugnen tills fyllningen stannar.



          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 15-12-2008, 19:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Tack snälla Rosmarin för receptet, jag ska pröva denna, tror att det kan bli gott.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 17-12-2008, 11:01
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Det var så lite så!!!


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 01:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon