Müssli12,5 dl  havregryn(ev fiberberikade, annars kan man blanda in kli)
1 dl      solrosfrö
1,5 dl   nötter(hassel-, val- ell andra)
2 dl      vetegroddar
3 dl      kokosflingor
0,5 dl   sesamfrö (skalade el. oskalade)
(2 dl    råsocker, strö, för den som vill ha sötad müssli))                        
1, 5 dl rapsolja, gärna ekologisk, kallpressad (eller annan olja efter smak)
1,5 dl  vatten
0,5 tsk vaniljpulver/socker
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop olja, vatten, vanilj och salt. Slå blandningen över de torra ingredienserna och blanda väl.
Häll blandningen i en långpanna och torka i ugnen c:a 20 minuter. Rör om i müsslin då och då.
Förvara müsslin torrt och svalt.
Mot trög mage: Blanda i 1 dl krossat linfrö och ev hackade sviskon.
För fruktälskare; blanda i t ex hackade torkade aprikoser, russin, torkade äpplen eller annan torkad frukt, efter att müsslin är klar i ugnen. Eller; ät färsk frukt till 
 Jag brukar göra dubbel sats