Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Pasta Carbonara, Har ni nårra smarriga recept??
          skånepåg
          Inlägg 29-03-2009, 20:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Ja hur gör ni eran??
          Brukar mest bara göra med en gräddförpackning tror det är 2 dl i den och vispa ihop med ett äg och steka baconen tongue.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 30-03-2009, 05:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Koka spagettin enligt anvisningen på paketet. Sen stekt rökt sidfläsk och grädde och en äggula på toppen.


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 30-03-2009, 17:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          gör både med eller utan grädde;

          utan; stekt bacon/sidfläsk, riven ost, en äggula och nykokt varm pasta, rör om, ät!

          med grädde; stekt bacon/ sidfläsk, grädde gärna lite klippt/ finhackad persilja, en nypa ost (parmesan) inget ägg i.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          *Ulrica*
          Inlägg 30-03-2009, 17:03
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Jag har creme fraishe istället för grädde. Gott! Samt MYCKET nymalen svartpeppar!
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 30-03-2009, 17:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Smaskens, tack biggrin.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Vippan
          Inlägg 30-03-2009, 18:27
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 078
          Medlem sedan:
          14-03-2008
          Medlem nr: 14 624



          Carbonara så här gör jag,,,jättegott
          Koka spagetti,blanda 2äggulor med lite grädde och salt,rör ner i spagettin.
          Stek bacon knaprigt och blanda ner,riv massor med parmesanost,ät och njut.

           
          Citera
          lotte.schioler
          Inlägg 18-04-2009, 11:32
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 45
          Medlem sedan:
          09-06-2007
          Medlem nr: 10 959



          Jag gör två olika pasta alla Carbonara - Som i Rom, där man blanar HELA ägget med parmisan + grädde.
          Stek (helst pancetta) lättrökt fläsk i lite smör/olivolja, blanda i den nykokta spaghettin och ägg/oströran i stekpannan och blanda runt hastigt tills man ser att äggen börjar tjockna. Ännu mer parmisan och glöm inte massor av nymalen svartpeppar!
          Eller som i Florens, vid sidan om spisen - endast äggulor, grädde och ost som blandas tillsammans med den nykokta pastan och fläsket tills den bli krämig! Åsså svartpepparn!
          Carbonara = kolarns hustru heter rätten pga svartpepparn

          Salt behövs inte, både fläsk och pariggiano är salt nog!
          tongue.gif
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 18-04-2009, 11:42
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          CITAT (lotte.schioler @ 18-04-2009, 12:32) *
          Jag gör två olika pasta alla Carbonara - Som i Rom, där man blanar HELA ägget med parmisan + grädde.
          Stek (helst pancetta) lättrökt fläsk i lite smör/olivolja, blanda i den nykokta spaghettin och ägg/oströran i stekpannan och blanda runt hastigt tills man ser att äggen börjar tjockna. Ännu mer parmisan och glöm inte massor av nymalen svartpeppar!
          Eller som i Florens, vid sidan om spisen - endast äggulor, grädde och ost som blandas tillsammans med den nykokta pastan och fläsket tills den bli krämig! Åsså svartpepparn!
          Carbonara = kolarns hustru heter rätten pga svartpepparn

          Salt behövs inte, både fläsk och pariggiano är salt nog!
          tongue.gif


          Mums biggrin.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 18-04-2009, 13:33
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (*Ulrica* @ 30-03-2009, 18:03) *
          Jag har creme fraishe istället för grädde. Gott! Samt MYCKET nymalen svartpeppar!

          Japps. Glömde svartpepparn blush.gif Och den skall vara nymalen yes.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 03:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon