Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > hel grillad gris
          joulanta
          Inlägg 09-06-2009, 20:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 388
          Medlem sedan:
          02-02-2005
          Medlem nr: 4 949




          Vi har tänkt helgrilla en gris till midsommar. Är det nån som har provat? Vi ska få låna en speciell ställning som snurrar.
          Men vars finns det att köpa en liten gris och vet ni vad det kostar?
           
          Citera
          christer johanss...
          Inlägg 09-06-2009, 20:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          26-05-2009
          Medlem nr: 23 703



          Ja, grisfester var populära på 80 talet. Jag vet inte hur många såna tillställningar jag varit med om. Som gammal sytckmästare använd jag mej av lättrökta smågrisar, alltid en glödbädd av ved eller briketter, aldrig öppen eld. Snurra grisen behöver man inte göra så ofta, bara vända den då och då för att få jämn temperatur rakt igenom. Försök sedan skära upp den så snyggt som möjligt, låt gärna några ben vara kvar på vissa bitar, festligt och praktiskt att hålla i.
          3-4 timmars grillning brukar vara lagom till en lättrökt gris. Lycka till.


          --------------------
          Christer. Nybliven växthusentusiast.
           
          Citera
          joulanta
          Inlägg 09-06-2009, 21:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 388
          Medlem sedan:
          02-02-2005
          Medlem nr: 4 949



          Det lät ju gott att den är lättrökt.
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 10-06-2009, 11:48
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Specialkött går ofta att beställa i butiker med manuell chark, gjorde så från ICA när jag gjorde julskinkan från scratch.
          Just ja, pris. Beror nog väldigt mycket på vad butiken har för kontakter.

          Redigerat av ingrids: 10-06-2009, 11:50


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 10-06-2009, 18:45
          Länk hit: #5


          Gäster






          CITAT (christer johansson @ 09-06-2009, 21:46) *
          Ja, grisfester var populära på 80 talet. Jag vet inte hur många såna tillställningar jag varit med om. Som gammal sytckmästare använd jag mej av lättrökta smågrisar, alltid en glödbädd av ved eller briketter, aldrig öppen eld. Snurra grisen behöver man inte göra så ofta, bara vända den då och då för att få jämn temperatur rakt igenom. Försök sedan skära upp den så snyggt som möjligt, låt gärna några ben vara kvar på vissa bitar, festligt och praktiskt att hålla i.
          3-4 timmars grillning brukar vara lagom till en lättrökt gris. Lycka till.


          Jo håller med om att det var poppis, men var det nånsin någon som tyckte att det var gott?
          Slabb och söl och drypande fett är vad jag kommer ihåg.
           
          Citera
          Wilmer
          Inlägg 11-06-2009, 06:16
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 733
          Medlem sedan:
          04-11-2003
          Medlem nr: 2 529



          Lättrökt lät bättre, jag har heller inga goda minnen av helstekt gris - mest smaklöst...


          --------------------

          Killerq Mini Wrigg.jpg

           
          Citera
          TheLan
          Inlägg 11-06-2009, 07:57
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 189
          Medlem sedan:
          05-05-2009
          Medlem nr: 22 965



          Det har jag ätit många gånger och även om det är ganska söligt o fett så skärs det upp på rätt sätt och med lite god kryddning så blir det supergott.
          Även fast helgrillat lamm slår gris any day.
          Vet att det är många som inte gillar lamm pga det smakar "kofta" men jag har då aldrig ätit lamm som smakar ull.
          Visst har lamm en lite annorlunda smak men det har ju alla olika sorters kött.
          Var på 60 års kalas hos en vän till familjen för många år sedan, han e ungrare och bjöd på helgrillat lamm gjort i kolgrop o det e inte mycket som slår det i smak, eller hamburgare gjort på lammfärs...mmm gotlänningarna vet verkligen vad dom gör biggrin.gif
          Hoppas din helgrillade gris blir en lyckat tillskott till midsommar, Alltid roligt med något mer än sill och potatis.


          --------------------

           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 11-06-2009, 08:00
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          CITAT (TheLan @ 11-06-2009, 08:57) *
          Det har jag ätit många gånger och även om det är ganska söligt o fett så skärs det upp på rätt sätt och med lite god kryddning så blir det supergott.
          Även fast helgrillat lamm slår gris any day.
          Vet att det är många som inte gillar lamm pga det smakar "kofta" men jag har då aldrig ätit lamm som smakar ull.
          Visst har lamm en lite annorlunda smak men det har ju alla olika sorters kött.
          Var på 60 års kalas hos en vän till familjen för många år sedan, han e ungrare och bjöd på helgrillat lamm gjort i kolgrop o det e inte mycket som slår det i smak, eller hamburgare gjort på lammfärs...mmm gotlänningarna vet verkligen vad dom gör biggrin.gif
          Hoppas din helgrillade gris blir en lyckat tillskott till midsommar, Alltid roligt med något mer än sill och potatis.


          Åååh det vattnas i munnen biggrin.gif
          Älskar grillat lamm, ska fan fråga papsen om vi kan grilla det nån helg biggrin.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 12-06-2009, 08:12
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          CITAT (Meriona @ 10-06-2009, 19:45) *
          Jo håller med om att det var poppis, men var det nånsin någon som tyckte att det var gott?
          Slabb och söl och drypande fett är vad jag kommer ihåg.


          slabb o söl..... mmm låter härligt giggle.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          christer johanss...
          Inlägg 12-06-2009, 20:24
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          26-05-2009
          Medlem nr: 23 703



          Ja det var väl just det med slabbet och ofta den intetsägande smaken som kanske gjorde så att populäriteten minskade. Viktigt är, som jag skrev i början, att det skärs upp snyggt och ordentligt, läggs upp på serveringsfat och att det ser aptitligt up. Vi äter ju ofta med "ögat". Smaklöst? Ja tyvärr väldigt ofta. Mycket beroende på att griskött i sig inte har någon större smak, endast lite där det feta sitter, men det skär vi ofta bort....... Just därför både saltade och lättrökte vi alltid våra grisar med väldingt bra resultat.
          Lamm är också väldigt gott tycker många av oss. Om man tar bort den feta randen som sitter precis utanför kotletten försvinner mycket av "koftasmaken". Nu tllhör jag dom som aldrig ätit koft, så jag vet inte hur det smakar.............
          Lycka till
          Christer


          --------------------
          Christer. Nybliven växthusentusiast.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-06-2025, 07:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon