Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Hur ta tillvara alla vindruvor?
          CallEva på Öland
          Inlägg 28-10-2003, 21:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 247
          Medlem sedan:
          05-10-2003
          Medlem nr: 2 406



          Hej där!
          Vi har nu njutit av vindruvor på "alla" tänkbara sätt men ser nu att vi inte hinner ta tillvara alla innan vintern slår till på allvar.
          Någon som har något tips på hur druvorna kan tas tillvara?

          Calle på Öland
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 28-10-2003, 22:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          Du kan göra vin! Och har druvorna fått frysa så gör du Eiswein! rolleyes.gif


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          CallEva på Öland
          Inlägg 29-10-2003, 09:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 247
          Medlem sedan:
          05-10-2003
          Medlem nr: 2 406



          Eiswein, låter spännande, har du något recept?

          Carl-Axel under Ölandssol
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 29-10-2003, 10:09
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Eiswein är tyvärr svårt att göra hemma.

          Varför itne göra gele på Dina vindruvor? Jag har smakat Sylvia på Odlas eminenta och den har ju hurgodsomhelst :-)

          Inlagda vindruvor i konjak och honung kanske vore en ide?

          Koka chutney är alltid gott det också,

          Hälsar Ingrid
           
          Citera
          CallEva på Öland
          Inlägg 29-10-2003, 14:45
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 247
          Medlem sedan:
          05-10-2003
          Medlem nr: 2 406



          Inlagda vindruvor i konjak och honung kanske vore en ide?
          Det låter smarrigt.
          Kan du mera om detta jag menar recept...

          Carl-Axel på Ön +10, västlig vind
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 29-10-2003, 15:36
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Recept? Nej, jag kör sällan med sådana recept utan jag tager nåpgot beprövat åsså byter jag ingredienser. Leta upp ett recept på t ex med päron eller fikon i konjak, åsså prova med vindruvor och honung. Honungen i sig självt är ju konserverande så den kan man nog tillsätta sist.

          Jag ahr chilipepapr inlagda i honung och det är en mkt enkel inläggning tag en tom burk fyll till hälften med honung, ploppa i chilipeppar, ploppa i honung, förslut, klart att lagras i minst en månad i t ex kylskåpet.

          Hälsar Ingrid
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 29-10-2003, 16:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Men det HÄR receptet är gott :-))

          Ingredients
                3 c  chilean seedless red or
                     -green grape; s, roughly cho
                1    ; quartered
              1/3 c  finely chopped red onion
                2 tb chopped cilantro
                2 tb lime juice
            1 1/2 ts sugar; (or to taste)
                1 ts balsamic vinegar; up to 2
                1    clove fresh garlic; finely
                     -chopped
                1 ts grated fresh ginger; (or 1/4
                     - teaspoon
                1    ; powdered)
              1/4 ts salt; (optional)
          Instructions
          Combine all ingredients in a bowl and chill at least two hours before
          serving. Makes about 3 1/2 cups. Good with chicken, fish, beef or pork.
          Fruit salsas are best when freshly made, but they will keep up to 48 hours
          in the refrigerator.


          Yum yum yum ifrån Ingrid
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 29-10-2003, 17:17
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          CITAT (CallEva på Öland @ 29-10-2003, 09:00)
          Eiswein, låter spännande, har du något recept?

          Carl-Axel under Ölandssol

          Hej,
          Det är som Ingrid redan skrivit, ganska så svårt att göra Eiswein hemma.
          Druvorna ska plockas efter att ha varit frysta i minst -7grader, dessutom måste de oxå innan de plockas ha blivit riktigt solmogna, så det finns en massa socker i dom.

          Men egentligen kan man försöka precis som att göra vin av vanliga druvor.
          Riktigt Eiswein blir det ju förståss inte om man inte vet alla hemligheter.

          0,37liter brukar kosta runt 180:-. Så det är dyra men goda droppar.


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 08:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon