Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > grön tomatmarmelad fantastisk
          verdeverde
          Inlägg 05-10-2009, 10:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          21-02-2007
          Medlem nr: 9 130



          HEj!
          Jag är galen i marmelader...och nu stod jag på kolonin med massor av omogna tomater. Bli glad eller lessen? Bli glad!!Jag letar upp ett marmeladrecept. Här kommer coops.... citronen möter tomaterna på ett suveränt sätt
          1 kg gröna tomater
          2 borstade citroner
          1 dl vatten
          7 dl socker
          1 msk ingefärspulver
          några (stjärnanisar detta har jag lagt till. plockas ur efter koket)
          1. Skölj och borsta citroner och skär dom i mindre bitar. SKär tomaterna i bitar eller tunna klyftor.
          2. Koka med vattnet i 20-30 min under lock då blir det saftigare
          3 Dra av värmen lägg i socker och koka utan lock kraftigt 10-15 min. Passa att det inte blir för segt och kolaaktigt. Du ser när den är färdig. häll upp på rena burkar.
           
          Citera
          Aklejruta
          Inlägg 08-10-2009, 13:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Hej, hej!
          Så bra med detta recept. Det låter väldigt gott. Jag har också massor av gröna tomater. Men min man tror att de kan vara giftiga. Jämför gröna potatisbär. Någon som vet?
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 08-10-2009, 13:38
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Gröna syltade tomater är ett välbeprövat gammalt recept, så varför inte marmelad tummenupp.gif . Giftiga är de absolut inte!

          Synd att jag inte visste om ett så ganska lätt recept på marmelad innan jag gjorde mina insyltade tomater som jag inte ens tror jag kommer att tycka om, men man får nya tips hela tiden och tack för ditt Verde tummenupp.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          smuleborg
          Inlägg 08-10-2009, 17:33
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Också vi har massor av gröna tomater, inget bra tomatår hos oss i alla fall. Tack för receptet verdeverde smile.gif. Känns jättegott!

          Förutsätter att marmeladen ska förvaras i kylskåp, hållbarhetstiden i oöppnade (förslutna efter konstens alla regler) burkar?


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 08-10-2009, 17:38
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Gillan @ 08-10-2009, 14:38) *
          Gröna syltade tomater är ett välbeprövat gammalt recept, så varför inte marmelad tummenupp.gif . Giftiga är de absolut inte!

          Synd att jag inte visste om ett så ganska lätt recept på marmelad innan jag gjorde mina insyltade tomater som jag inte ens tror jag kommer att tycka om, men man får nya tips hela tiden och tack för ditt Verde tummenupp.gif

          Som jag inte ens tror jag kommer tycka om..... rotfl.gif Jag har ungefär samma tanke så jag lägger inte in några tomater. Däremot gjorde jag marmelad häromdagen. På gröna tomater alltså. Mums. Fantastiskt gott till en Brieskiva yes.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 08-10-2009, 17:53
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (Chamomille @ 08-10-2009, 18:38) *
          Som jag inte ens tror jag kommer tycka om..... rotfl.gif Jag har ungefär samma tanke så jag lägger inte in några tomater. Däremot gjorde jag marmelad häromdagen. På gröna tomater alltså. Mums. Fantastiskt gott till en Brieskiva yes.gif



          Ja, ja, ja, för x antal år sedan så gjorde jag faktiskt " inlagda gröna tomater på ett fantastiskt gammaldags recept" Men då höll jag på att bli tokig innan jag var klar sweatingbullets.gif ........det tog ju flera veckor innan man ens var klar med "själva" inläggningen ohmy.gif , sen skulle man vänta en månad eller två innan man kunde provsmaka...................alltså hallå..............hemlagat i all ära, men det finns gränser även för mig angel_not.gif


          I år gjorde jag på ett alldeles nytt sätt.................. och det doftar inte ens som det ska! Det kanske är jättebra, men jag känner på mig att jag kommer att ge bort det giggle.gif ..............är det nån som vill ha? laugh.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Aklejruta
          Inlägg 08-10-2009, 18:45
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Jag skall absolut göra den här marmeladen. Jag gillar också marmelader jättemycket. Behöver man blanda i konserveringsmedel om man skall spara den över vintern?
           
          Citera
          Anja Danmark
          Inlägg 08-10-2009, 19:51
          Länk hit: #8


          Gäster






          Hvis tomaterne er meget umodne, indeholder de Solanin, som jo er giftigt.

          Jeg ved ikke, hvor stort problemet er - er der nogen af jer, der har en idé om det?

          Jeg har nemlig også en masse grønne tomater, som jeg skal have brugt, og marmeladen lyder spændende!


          mvh
          Anja
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 08-10-2009, 22:13
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          Jag har ätit grön tomatmarmelad sen jag var barn och inte har det tagit död på mig ännu! Ska koka ny omgång, så snart frosten varit framme och tagit de som är kvar!
           
          Citera
          blomkronan
          Inlägg 08-10-2009, 22:59
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          Går det bra att använda gröna "FRYSTA" tomater??? (frostfrusna)
          Mina planter står utomhus fortfarande med tomaterna på... tänkte plocka av allt i morgon.
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 08-10-2009, 23:01
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          CITAT (blomkronan @ 08-10-2009, 23:59) *
          Går det bra att använda gröna "FRYSTA" tomater??? (frostfrusna)
          Mina planter står utomhus fortfarande med tomaterna på... tänkte plocka av allt i morgon.

          Ja det är de jag brukar använda, de är lite lättare att skala och hacka.
           
          Citera
          blomkronan
          Inlägg 08-10-2009, 23:04
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          tummenupp.gif Då blir det till att koka marmelad i helgen.
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 08-10-2009, 23:08
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (blomkronan @ 08-10-2009, 23:59) *
          Går det bra att använda gröna "FRYSTA" tomater??? (frostfrusna)
          Mina planter står utomhus fortfarande med tomaterna på... tänkte plocka av allt i morgon.



          Jag skulle i alla fall testa så länge tomaterna " där ute" ser ut att må bra tummenupp.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 09-10-2009, 17:20
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Borstade citroner - mindre bitar. Med skal och allt eller?
           
          Citera
          MariaS
          Inlägg 09-10-2009, 19:06
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 12 573
          Medlem sedan:
          05-03-2004
          Medlem nr: 2 930



          Skala citronen tunnt och skär bort det vita ner till citronköttet (det är det som är beskt), strimla sen skalet och lägg det i koket.
           
          Citera
          Grå
          Inlägg 09-10-2009, 21:37
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 2 648
          Medlem sedan:
          14-07-2007
          Medlem nr: 11 526



          Tack!
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 13-10-2009, 10:19
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Här kommer mina recept en gång till. Gott till ris. yes.gif


          Marmelad

          1,5 kg gröna tomater
          500 g lök
          2 msk salt
          3,75 dl vinäger
          500 g socker
          1 tsk ingefära
          1 tsk cayennepeppar
          1 msk curry
          1 msk mjöl

          Hacka löken, skär tomaterna i små bitar, blanda, strö salt över och låt stå över natt. Pressa ut vätskan. Tillsätt vinäger och socker och koka i 45 minuter. Rör ut mjölet och kryddorna i lite vatten, blanda i och låt koka 10 minuter till. Häll upp i glasburkar.


          Chutney

          1 kg gröna tomater
          350 g lök
          100 g dadlar
          350 g socker
          2,5 dl vinäger
          ½ msk mjöl
          1 msk senap
          1 tsk curry
          2 tsk cayennepeppar
          1 tsk gurkmeja
          1 tsk ingefära

          Hacka löken, skär tomaterna i små bitar, blanda, strö rikligt med salt över och låt stå över natten. Pressa ut vätskan. Tillsätt vinäger, socker och hackade dadlar och koka i 35 minuter. Rör ut mjölet och kryddorna i lite vatten, blanda i och låt koka under omrörning 10 minuter till. Häll upp i glasburkar.


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          gronaanna12
          Inlägg 16-10-2009, 16:00
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 45
          Medlem sedan:
          04-04-2008
          Medlem nr: 15 036



          har kokat en s ats chutney med tomater och citron


          det smakar gott nu undrar jag om ni har något tips om vad man kan använda det till

          kötträtter eller ?---- tar gärna emot tips

          gronaanna 12
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 16-10-2009, 18:23
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Ett litet tips.. Jag skalade inte mina tomater, utan körde allt i mixern när marmeladen var klar. Blev jättebra smile.gif Mums....


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 22:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon