Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Doppa godis i choklad, hur får man det bra?
          Sommartorparn
          Inlägg 21-12-2009, 12:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          En nybörjarfråga angående godistillverkning.

          skulle doppa mina egentillverkade marsipangrisar i choklad, men det blev inge bra. Smälte blockchoklad i en skål i en kastrull med vatten. MEn den blev aldrig riktigt rinnig. Mera som en seg massa med klumpar i. Resultatet att grisarna går och bär som på en tung börda av chokladmassa.

          Hur gör ni?

          Vi hade diskussion henna om att man kanske behövde blanda ner kokosfett, men det stod inget om det i receptet.


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 21-12-2009, 12:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          När det hänt mig att chokladen klumpat sig har jag endera fått vatten i eller värmt den för mycket/för fort (nästan bränd). Lite matolja med neutral smak brukar annars göra doppandet enklare. (Gillar inte kokosfett.)
          Sen ska erkännas att det är lääänge sen jag använde blockchoklad så jag vet inte hur konstinensen är på den nu för tiden, kör Marabou mörk och tycker den funkar utmärk och blir godare.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 21-12-2009, 13:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Jag gör som ingrids, droppar i lite neutral matolja och det blir riktigt bra. Och så smälter jag chokladen i mikron!


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 21-12-2009, 16:46
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Troligen så kom det vattenånga i chokladen, då kan den bli så eller grynig.

          Själv smälter jag alltid numer i mikron, det går fortare och mindre kladd. Håll bara koll på den så att den inte värms för mycket, beroende på hur mycket det är men värm lite och rör sedan in det, värm lite till om det behövs. Om det är några få hela bitar kvar så ställ inte in igen utan låt värmen från den andra chokladen smälta dem.


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Sommartorparn
          Inlägg 21-12-2009, 19:09
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          Jo, nog hade det kommit lite vatten i chokladen. Går nästan inte att undvika när vattnet börjar koka och skvätter in i skålen.... Och så var det blockchoklad av billigaste modell. Har kanske också betydelse?

          Tack för tipsen om mikrougn och matolja i. Hur mycket olja ska man ha i ungefär?


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 21-12-2009, 19:58
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Bara lite matolja, kanske en tesked. Och som sagt - värm försiktigt i mikron så det inte blir bränt, man lär sig med tiden.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-12-2009, 21:21
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          CITAT (Sommartorparn @ 21-12-2009, 19:09) *
          Jo, nog hade det kommit lite vatten i chokladen. Går nästan inte att undvika när vattnet börjar koka och skvätter in i skålen.... Och så var det blockchoklad av billigaste modell. Har kanske också betydelse?

          Tack för tipsen om mikrougn och matolja i. Hur mycket olja ska man ha i ungefär?



          Om det är den som det bara står Block på så JA den förstör godiset det är så lite choklad i den att man faktiskt inte får skriva choklad på den utan bara kalla den för Block.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 22-12-2009, 09:05
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Om vattenbadet börjar koka är det hur som helst ofta kört för chokladen (eller "blocket") - vattnet ska helst inte bubbla alls när man smälter choklad så det gäller att passa noga.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 18:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon