Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad är det för fel på skinkan nuförtiden?
          Pius
          Inlägg 23-12-2009, 22:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Nu blir jag bekymrad.

          Förra julen var det samma visa, julskinkan var inte god. Lite seg o mysko, inte alls sådär torr som jag gillar. I år luktade den fläsk och var seg, inte alls sådär som den brukade vara förr. Förra året kokade vi själv i år var den färdigkokt. Vad är det som hänt?

          Är det några fler som tycker som jag?

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 23-12-2009, 22:35
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Så där blir det när man köper färdigt i affären !här köper vi alltid färsk skinka som vi salta själva och det går inte att gämföra med de där färdigkokta eller färdigsaltade de har troligtvis blivit sönderbaltade av all industribehandling!pröva att salta en färsk själv det är som natt och dag och det är så himmla lätt att salta in själv,man kokar en saltlag sen ska skinkan ligga 12-13 dagar i lagen sen in i ugnen.lätt som en plätt!
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 23-12-2009, 22:44
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          CITAT (Motti @ 23-12-2009, 22:35) *
          Så där blir det när man köper färdigt i affären !här köper vi alltid färsk skinka som vi salta själva och det går inte att gämföra med de där färdigkokta eller färdigsaltade de har troligtvis blivit sönderbaltade av all industribehandling!pröva att salta en färsk själv det är som natt och dag och det är så himmla lätt att salta in själv,man kokar en saltlag sen ska skinkan ligga 12-13 dagar i lagen sen in i ugnen.lätt som en plätt!


          Det tål att tänka på till nästa år, för nu börjar jag bli less på det här. Det var bättre för. blink.gif

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Nauti
          Inlägg 23-12-2009, 22:54
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 276
          Medlem sedan:
          06-06-2008
          Medlem nr: 16 626



          Det kanske är som grisfarmarna själva påstår och använder som argument, om grisarna lever bra och mår bra så blir köttet bra, lever de dåligt och mår dåligt blir köttet dåligt.


          --------------------
          Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 23-12-2009, 22:57
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Vi har väl varit bortskämda i många år och fått en halv gris eller en part från svärföräldrarna,men på senare år har vi fått beställa,ica Maxi eller Kvantum brukar vara hur trevliga som helst och fixa en färsk som man saltar själv tretton dagar innan jul,man kan välja med ben eller utan ,jag föredra med ben eftersom benet ger mer smak och färg,om jag ska vara ärlig förstår jag inte varför folk köper färdigsaltade eller färdigkokta när det är så himmla lätt att saltta själv,det är ju bara att koka upp vatten salt och i med lite socker låta lagen svalna hälla över skinkan och in i kylen 13 dagar,man behöver inte bry sig ,ja kanske vända på skinkan varanan dag men hur jobbigt är det,i alla fall får man en helt underbar skinka som man vet vad den innerhåller.Pröva nästa år vet jag santa.gif
           
          Citera
          gunvor
          Inlägg 25-12-2009, 10:20
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 758
          Medlem sedan:
          09-09-2004
          Medlem nr: 4 450



          CITAT (Nauti @ 23-12-2009, 22:54) *
          Det kanske är som grisfarmarna själva påstår och använder som argument, om grisarna lever bra och mår bra så blir köttet bra, lever de dåligt och mår dåligt blir köttet dåligt.



          de flesta grisarna lever inte så bra nu för tiden- så då blir det inte så bra, om man nu äter skinka så gäller det att ha en bra senap att dölja den med!
          Jag var bortbjuden på jullunch i går och åt ett par tunna skivor skinka med god senap! Mer skinka än det blir det inte för min del i år!

          Redigerat av gunvor: 25-12-2009, 10:23
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 25-12-2009, 11:09
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          De färdigkokta är oftast knappt ätbara tycker jag, så för mig är det ett mysterium att det finns så många i butiken och att folk verkar köpa dem?


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 25-12-2009, 11:15
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Jag måste få vara lite tvärsemot. Vi har köpt färdigkokt skinka i flera år (inte den allra billigaste) och varit mer än nöjda.


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 25-12-2009, 11:57
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          jag tänker att om grisen haft det bra och fått bra mat utan massa antibiotika och skabbmedel så ska den väl smaka ok?
          tyvärr så tänkte jag på alla grisar som levt ett riktigt ruttet jävla skitliv och skinkmackan växte i munnen, nä ingen mer skinka här.
          inget griskött och ingen kyckling, fisk är inte gott och de flesta grönsaker dekoration, jag är lyckligt lottad som kan välja BORT mat!



          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera
          Sommartorparn
          Inlägg 25-12-2009, 16:04
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          CITAT (Pius @ 23-12-2009, 22:01) *
          Nu blir jag bekymrad.

          Förra julen var det samma visa, julskinkan var inte god. Lite seg o mysko, inte alls sådär torr som jag gillar. I år luktade den fläsk och var seg, inte alls sådär som den brukade vara förr. Förra året kokade vi själv i år var den färdigkokt. Vad är det som hänt?

          Är det några fler som tycker som jag?

          Pius


          Men, är det inte lite udda smakriktning att vilja ha en torr skinka?
          Jag tycker problemet ofta är att skinkorna är för torra. Jag gillar saftig skinka. Är det kanske för att grisarna inte tillåts bli tillräckligt feta?


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 25-12-2009, 17:36
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Vår skinka - färdigkokt och inköpt på Lidel - smakade helt underbart!
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 25-12-2009, 21:28
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Förra året köpte vi färdigkokt från Lidles och den var prima. I år köpte jag Coops rimmade skinka och kokade själv + grilljera och den var också perfekt. Har för mig att skinkan var saltare förr så man fick lägga den i vatten en stund och byta det innan man kokade den.
          Håller fast vid det gamla sättet alltså med att koka och det beror mest på att jag har annat i samma gryta som rimmad tunga och hjärta så spar jag el med att använda en platta bara.
          Får ju passa förståss för det är ju lite olika koktider. Men som sagt det blev perfekt.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 25-12-2009, 21:34
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Jovisst , skinkan var mycket saltare förr.


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Pius
          Inlägg 25-12-2009, 22:46
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 060
          Medlem sedan:
          13-11-2002
          Medlem nr: 352



          Idag köpte vi en liten rimmad och kokade själva. Den blev precis så som den ska. Så som jag gillar, torr så den faller i bitar. Och ingen fläsk-doft. Det kanske är mig det är fel på. flirting.gif

          Pius


          --------------------
          Pius, zon 1
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 26-12-2009, 07:57
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          CITAT (Pius @ 25-12-2009, 22:46) *
          Idag köpte vi en liten rimmad och kokade själva. Den blev precis så som den ska. Så som jag gillar, torr så den faller i bitar. Och ingen fläsk-doft. Det kanske är mig det är fel på. flirting.gif

          Pius

          Fast "torr så den faller i bitar" har väl mer med koktiden att göra? Om man kokar den längre än vad som behövs brukar den ju falla isär?

          Jag köper färdigsaltad men kokar själv, blir allra bäst så. yes.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Sommartorparn
          Inlägg 26-12-2009, 11:24
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          Det stora problemet är att skinkorna nuförtiden är för torra. Det ska drypa om den när man äter den varm.
          Det godaste på skinkan tycker jag är att skära stora bitar av det vita fettet och äta direkt när man har dragit av svålen. Nuförtiden är det i bästa fall bara en liten svålbit på skinkat, och börjar man karva i det vita innan servering så är man snart nera på det röda. Från min barndom minns jag att varje skinkskiva var omgiven av en minst 2 cm bred rand av vitt fett. Nuförtiden saknas denna fettrand helt. Gillar man inte att äta fettranden så kan man skära bort den, men den bör finnas med vid tillagning för att annars blir köttet torrt.


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 26-12-2009, 12:01
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Jag tror det kan vara bra på att skilja mellan saftig för att köttet är saftigt med en rejäl fettkappa och "saftig" på grund av att skinkan har fått vatten insprutad i sig. Jag vill minnas en debatt för många år sedan som gick ut på att vi svenskar inte ville betala för fettet på köttet och eftersom fettkappan hjälper till att hålla köttet saftigt blir det svårare att få till t.ex. skinkan bra om det är för mycket fett bortskuret.
          Själv är tveksam till färdigrimmade skinkor där saltlagen sprutats in i köttet, den "saftigheten" blir inte god för mig.


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Hej igen
          Inlägg 26-12-2009, 22:58
          Länk hit: #18


          Gäster






          Köpte färdigrimmad Alviksskinka (närproducerad) ... ungsbakades i folie och blev så saftig o god
          som en skinka kan bli.
          Dotter som knappt smakat julskinka under hela sitt 26-åriga liv ... åt o åt och tyckte den var "skitgod" tummenupp.gif

          Nu har jag massor av dopp och skinka att ha till frukost framöver. biggrin.gif

          Köper nog en el två till o har i frysen ... gott att tillaga eftersom. smile.gif

          Fettkappa ... så klart ska man ha en med ett par cm ... det är ju fettet som ger smak till skinkan.

          Redigerat av Hej igen: 26-12-2009, 22:59
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 27-12-2009, 11:43
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Om man kokar eller ugnsbakar skinkan för länge blir den torr och därmed inte god. Självklart ska det vara fettrand på skinkan det är ju lätt att skära bort sen för den som ej önskar äta den.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          herkules
          Inlägg 27-12-2009, 12:01
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 5 521
          Medlem sedan:
          14-03-2006
          Medlem nr: 7 219



          smaken är som baken, en del vill ha sin skinka torr och andra vill ha den saftig. tur att vi kan välja utan att få nedstoppat i halsen hur det ska vara.


          --------------------
          likes anarki och faråthelvete ☺
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 19-10-2025, 19:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon