Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Dessert, som jag vill förenkla
          LasseB
          Inlägg 01-01-2010, 15:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Har ett dessert recept som jag undrar över
          Det är ganska tidsödande och avanserat
          Man ska ha 4 lager och vart och ett tar ca 1 timme var, ska göras och stena i kylen.

          Ett lager består av bl.a. grädde och choklad som kokas och sedan stelnar ett lager består av bl.a. ägg socker och gelatin
          Funderar på om jag kan byta ut en del av äggen mot grädde och avstå från gelatin.
          Allt för att förenkla
          Någon som har en idé?

          Redigerat av LasseB: 01-01-2010, 15:16
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 01-01-2010, 16:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Svårt att säga när an inte ser hela receptet men lagret med gelatin behöver ju definitivt tid för att stelna och bli bra. Är det möjligt att göra dom i olika omgångar och lägga ihop dom efteråt? Kan du göra ett lager redan dagen före, det borde gå bra att ha i kylen över natten.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 01-01-2010, 19:01
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Jo du är inne på rätt spår
          Om man ska följa receptet så ska man först göra en mördeg som ska stå i kyle 30 minuter sedan kavlas bakas stansas med stansmått sånna där cylindriska formar som man bygger högre saker med i restaurangvärlden) sedan ska cholkadsmeten göras och stelna i kylen 60 minuter därefter får man göra smeten med gelatin hälla i formen och låta stå i kylen minst 60 minuter därefter kommer en chokladgelé som ska kokas svalna och hällas i formen stå i kylen 60 minuter.
          Därefter trycker man ut skapelen ut cylindern och vipps har man en lite vacker dessert i lager på lager på lager
          Kul men Puhhh
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 08:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon