Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Chokladpannacotta, med hallongrädde
          elleave
          Inlägg 01-01-2010, 23:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          För 6 personer.

          3 gelatinblad
          5 dl mellangrädde
          ½ dl ljust muskovado- eller strösocker
          200 g mörk choklad, 70%

          Hallongrädde:
          2 dl vispgrädde
          2-3 dl färska eller frysta hallon
          2 msk gelésocker Multi eller vanligt socker

          Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
          Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.
          Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp.
          Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.

          Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.



          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          Annkina
          Inlägg 02-01-2010, 13:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          Det låter himmelskt gott!

          Ska jag nog överraska sambon med någon dag.


          --------------------
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 02-01-2010, 22:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Den var sagolikt god, vi gjorde den med vispgrädde vilket gjorde att den blev aningen fastare än vanlig pannacotta men det gjorde oss ingenting.
          Hallongrädden var också gudomligt god dan efter till karamelliserad färsk ananas, skar tunna skivor som vi rensade, strödde på lite råsocker så in i micron 1 minut.
          Ananasaen var lite omogen så vi måste hitta på något med den o detta vart kanon.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 13:02
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon