Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > E325, E331, E301, E450 & E250, recept på "rökt" fläsk
          Piccante
          Inlägg 16-01-2010, 19:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Jag blir så trött på att all mat nu mera innehåller så mycket tillsatser. Idag skulle jag köpa bacontärningar för att göra pasta carbonara. Scan tillsätter både konserverings, antioxidationsmedel och rökarom till sina bacon! angry.gif Kan man inte röka bacon på traditionellt sätt längre, måste det vara rökarom för att ge smak och konserveringsmedel i för att det ska hålla sig då de inte är rökt?

          Besviken på att allt bacon var "fuskbacon" så gick jag till det rökta fläsket. tänkte att rökt fläsk som dessutom är dyrare borde vara av högre kvalitet och bara innehålla rökt kött. Men rökt fläsk visade sig innehålla förutom fläsk, vatten och salt dessutom; antioxidationsmedlen E301 natriumaskorbat, E325 natriumlaktat, E331 natriumcitrater, Stabiliseringsmedlet E450 natrium, kalium och kalciumdifosfater och slutligen konserveringsmedlet E250 natriumnitrit. Hur kan en dyrare bit som bara bord bestå av rökt kött innehålla så mycket tillsatser? Finns nästan inte en charkprodukt som innehåller mindre än minst 2 av dessa medel, många innehåller upp till 5 st.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Susanna
          Inlägg 16-01-2010, 19:48
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 278
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 399



          Blää säger jag bara....

          Köper i princip inga charkprodukter längre, det är ju nästan omöjligt att hitta någon utan massa tillsatser. Aktar mig särskilt noga för "arom" eftersom det tyder på extremt dåliga råvaror.


          --------------------
          Susanna
          (med fritidshus i zon 1)
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 16-01-2010, 19:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Ja och det är ännu värre med alla lightprodukter. Läs innehållsförteckningen på dem. Till exempel kokbar light inimini creme fraice. Jämför sen med den vanliga creme fraicen. Eller varför inte den 2fantastiska" becelmargarinet och jämför med bregott. Eller stekmargarin med smör...
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 16-01-2010, 21:00
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Anma @ 16-01-2010, 19:53) *
          Ja och det är ännu värre med alla lightprodukter. Läs innehållsförteckningen på dem. Till exempel kokbar light inimini creme fraice. Jämför sen med den vanliga creme fraicen. Eller varför inte den 2fantastiska" becelmargarinet och jämför med bregott. Eller stekmargarin med smör...

          Godis och glass är ofta rena kemikaliesoppan med. Efter att ha letat igenom hela chokladhyllan hittade jag en choklad! som bara innehöll kakaosmör, kakaopulver, socker och en skvätt lecitin (från solrosolja inte från soja som är vanligast). Den chokladen kostade 30kr för en 100g kaka! -fear-.gif Sen var den iofs rättvisemärkt, ekologisk, fri från GMO och veganvänlig med så det är väl en dyr specialprodukt. All billig "mjölkchoklad" däremot innehåller mer än hälften socker, konstgjord vaniljarom, sojalecitin, aromämnen, vegetabiliska fetter mm men så kostar de bara 7kr / chokladkaka med.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Susanna
          Inlägg 16-01-2010, 21:20
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 278
          Medlem sedan:
          13-05-2003
          Medlem nr: 1 399



          Lightvarianten av en färdig potatissallad är också en fin produkt!


          --------------------
          Susanna
          (med fritidshus i zon 1)
           
          Citera
          ängsvädd
          Inlägg 16-01-2010, 21:21
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Jag köpte rökt makrill igår - jag hoppas verkligen att den är rökt wink.gif


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          Anki på Öland
          Inlägg 16-01-2010, 21:38
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          CITAT (ängsvädd @ 16-01-2010, 21:21) *
          Jag köpte rökt makrill igår - jag hoppas verkligen att den är rökt wink.gif


          Troligen rökt men antagligen en massa annat också bl.a. smakförstärkare brukar det vara i rökt fisk....

          Visst är det hemskt med allt dom stoppar i!!
          ANki

          Redigerat av Anki på Öland: 16-01-2010, 21:40


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 16-01-2010, 21:40
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Jag blir bara så trött på all dålig mat. Men lite har vi oss själva att skylla som accepterat alltmer industrialiserad mat. I Italien t.ex. så är människor betydligt mer kräsna och gynnar små lokala odlare, uppfödare och producenter.





          Redigerat av Aqvakul: 16-01-2010, 21:41


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Meriona
          Inlägg 16-01-2010, 22:10
          Länk hit: #9


          Gäster






          Ja men vad gör man när det inte finns lokala producenter som säljer till privatpersoner eller butiker som vi kan handla i? Här finns bara en enda köttproducent som säljer till oss vanliga och han föder upp kalkon. Jag är inte så förtjust i kalkon så jag handlar inte. Hade det funnits nån som säljer ko, gris och kyckling så hade jag gladeligen handlat. Men inte om man måste köpa en halv ko eller nåt sånt, för vem har plats med det?
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 16-01-2010, 22:36
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          http://www.aktavara.org/

          Javisst blir man trött på alla dessa tillsatser. Fram för mer äkta vara.

          Det vill till att ha läsglasögonen med sig när man är ute och handlar giggle.gif duh.gif

          Den hemlige kocken och Äkta vara av Mats-Erik Nilsson rekommenderas varmt + länken ovan.

          Redigerat av zissi: 16-01-2010, 22:43


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 16-01-2010, 23:28
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          CITAT (zissi @ 16-01-2010, 22:36) *
          Den hemlige kocken och Äkta vara av Mats-Erik Nilsson rekommenderas varmt + länken ovan.


          jag har läst de två nu och har börjat med att enbart köpa äkta varor som inte innehåller nåt farligt. tycker det är tråkigt att bara city gross som har den märkningen. skulle vara skönt att bara kunna ta de varor med äkta varor utan att kolla igenom allt (typ 90% av butiken går ju inte köpa). men kanske vågar man inte visa en sådan märkning.
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 16-01-2010, 23:30
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Rökarom lär vara riktigt hälsofarligt thumbdown.gif


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 17-01-2010, 00:02
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Myosotis @ 16-01-2010, 23:30) *
          Rökarom lär vara riktigt hälsofarligt thumbdown.gif

          Både ja och nej. Röken är kondenserad och renad för att avskilja skadliga ämnen sm bildas vid förbränning. Men det finns inga långtidsstudier som visar om rökarom påverkar hälsan och genom att rökarom tillsätts till allt mer mat (chips, snacks, frukostflingor etc) så äter vi rökarom genom mer mat idag än traditionellt då bara fläsk, korv och fisk röktes. Den svenska konsumtionen av rökarom ligger dubbelt över snittet i EU enligt denna artikel i SVD.

          Glömd skriva det. När man tillsätter rökarom så penslas eller sprejas den på och sedan värms köttet. En ordentlig varmrökning tycker jag verkar seriösare för att förlänga hållbarheten. Kött mer rökarom innehåller samtidigt mycket konserveringsmedel.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 17-01-2010, 00:11
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Ja man blir lite chockad när man inser att rökt inte nödvändigtvis är rökt confused.gif Såg ett program på TV där de talade om allt det där du säger om smaktillsattser färgämnen osv,det är ju skrämande fear.gif Nu till våren ska gubben bygga en rök och ta hand om det själva hedanefter.konstigt !ingen har fattat att vi svenskar vill ha genuint kött utan en massa konstigheter och inte bara kött för den delen,tror de flesta är villiga att betala någon krona extra för att få en bra produckt utran en massa goja i.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 17-01-2010, 01:00
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Motti @ 17-01-2010, 00:11) *
          Ja man blir lite chockad när man inser att rökt inte nödvändigtvis är rökt confused.gif Såg ett program på TV där de talade om allt det där du säger om smaktillsattser färgämnen osv,det är ju skrämande fear.gif Nu till våren ska gubben bygga en rök och ta hand om det själva hedanefter.konstigt !ingen har fattat att vi svenskar vill ha genuint kött utan en massa konstigheter och inte bara kött för den delen,tror de flesta är villiga att betala någon krona extra för att få en bra produckt utran en massa goja i.

          Jag tror tyvärr inte att folk är så medvetna alltid om vad de köper. I min lokala hemköpsbutik har de slutat med ekologiska bacon och säljer bara Scan, Tulip och Eldorados bacon. Eldorado är överlag billig hemsk mat med massa tillsatser men tyvärr säljer det.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 17-01-2010, 01:21
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Fast Marcus !en del av Eldorados är ju bra grejer fast jag köpper dom sällan,en super billig variant av det real thing kan man säga!men jag och gubben vill absolut ha bra varor när vi handlar typ svenskt odlat när odlat helst!och svenskt kött,måste krypa till korset och erkänna att vi köppte Brazilliansk Oxfile till Nyår därför att det fanns inte en enda svensk oxfile att köpa utom i bitar!är man 8 pers så vill man ha åtmindsåndet EN hel file,men jag ska säga att det bar oss imot att köpa kött från andra sidan jordklotet thumbdown.gif Kan inte fatta att det kan löna sig att flyga en oxfile runt halva jordklotet confused.gif
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 17-01-2010, 07:49
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          *vill inte höra! vill inte höra!* Håller för öronen - vill inte veta all skit som finns i mat! Mat betyder väl att det ska vara nåt som går att äta?

          Jag är undrande över att så många fortfarande verkar köpa lightprodukter?


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 17-01-2010, 08:19
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Här kan man läsa om baconuppror.

          http://gittosmat.taffel.se/2008/02/16/baconupproret/

          Via odla så kanske det kan bli fler anhängare så att det blir ett rejält uppror
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 17-01-2010, 13:33
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          Är det fel att sätta till saker som gör att maten håller längre? För om maten håller längre slipper alla delar i mellanhandskedjan inkl konsumenten slänga gammal/utgången mat
          Och massor av mat slängs pga utgångsdatum etc!
          "57% av maten som slängs är ätbar"
          Och ur ett hållbarthetsperspektiv är det viktigt att inte slänga mat som går att äta!



          Natriumlaktat
          Framställning: Natriumlaktat är saltet av mjölksyra vilken framställs genom fermentering av sackaros. Förekommer naturligt i kroppens ämnesomsättning

          Natriumaskorbat (C-vitamin)

          Natriumlaktat
          Framställning: Salt av citronsyra
          Surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning

          E450
          FUNKTION
          Stabiliserings-, konsistens- och vattenbindande medel. Även bakpulver.
          FRAMSTÄLLNING
          Framställs syntetiskt ur fosforsyra.
          ANVÄNDNINGSOMRÅDE
          Används i t. ex. ost, glass, soppor och såser, kött- och fiskprodukter och djupfryst fisk.
          KÄNDA HÄLSORISKER
          -


          Natriumnitrit
          Ämnet hämmar utvecklingen för den bakterie som kan orsaka matförgiftningen botulism genom att upprätta för bakterien ogynnsamma förhållanden. Det förstör bl.a. järn-svavelbindningar i ferredoxin, ett enzym som spelar en väsentlig roll i bakteriens energiomsättning. ...
          Numera tillsätts ämnet även för att ge den för rimmat kött så karaktäristiska rosa färgen som kommer av att nitrit binder till och förändrar strukturen på proteinet myoglobin.




          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 17-01-2010, 14:06
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Tobb @ 17-01-2010, 13:33) *
          Är det fel att sätta till saker som gör att maten håller längre? För om maten håller längre slipper alla delar i mellanhandskedjan inkl konsumenten slänga gammal/utgången mat
          Och massor av mat slängs pga utgångsdatum etc!
          "57% av maten som slängs är ätbar"
          Och ur ett hållbarthetsperspektiv är det viktigt att inte slänga mat som går att äta!
          Natriumlaktat
          Framställning: Natriumlaktat är saltet av mjölksyra vilken framställs genom fermentering av sackaros. Förekommer naturligt i kroppens ämnesomsättning

          Natriumaskorbat (C-vitamin)

          Natriumlaktat
          Framställning: Salt av citronsyra
          Surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning

          E450
          FUNKTION
          Stabiliserings-, konsistens- och vattenbindande medel. Även bakpulver.
          FRAMSTÄLLNING
          Framställs syntetiskt ur fosforsyra.
          ANVÄNDNINGSOMRÅDE
          Används i t. ex. ost, glass, soppor och såser, kött- och fiskprodukter och djupfryst fisk.
          KÄNDA HÄLSORISKER
          -
          Natriumnitrit
          Ämnet hämmar utvecklingen för den bakterie som kan orsaka matförgiftningen botulism genom att upprätta för bakterien ogynnsamma förhållanden. Det förstör bl.a. järn-svavelbindningar i ferredoxin, ett enzym som spelar en väsentlig roll i bakteriens energiomsättning. ...
          Numera tillsätts ämnet även för att ge den för rimmat kött så karaktäristiska rosa färgen som kommer av att nitrit binder till och förändrar strukturen på proteinet myoglobin.

          Nitrit är väl den tillsatts i kött som är mest ifrågasatt? I små mängder är den konserverande i stor mängd cancerogen. Sen fattar jag inte varför kött ska behandlas för att hålla sig rosa när det är helt naturligt att kött som är skuret får en gråbrunare nyans. Man kan ju inte se på kött längre om det är gammal eller nytt eftersom färgen ljuger.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 14:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon