Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Gör ni matlådor ?, vad har ni i dom ?
          Motti
          Inlägg 22-01-2010, 22:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Kom på det att det måste vara jättemånga som gör matlådor varje dag !jag gör det ,men vad har ni i dom ?vet inte om det är rätt forum ?men det är ju småprat !min gubbe säger i alla fall att potatis frusen i matlåda är jätte äckligt,men ris och pasta funkar jättebra.Hur gör ni ?
           
          Citera
          Huggorm
          Inlägg 22-01-2010, 22:50
          Länk hit: #2


          Moderator
          Antal inlägg: 18 405
          Medlem sedan:
          27-01-2007
          Medlem nr: 9 009



          Din gubbe har rätt, potatis är svår att tina från en frusen matlåda. Särskilt i mikro, men det går. Pasta och ris är däremot perfekt.

          Jag bor ju ensam, så det känns lite tråkigt att laga mat bara till mig. Så ibland lagar jag lite extra och packar i burkar och fryser in. Perfekt att ta fram och tina i mikron! Okej, inte riktigt lika gott som nylagat, men funkar utmärkt till mig tummenupp.gif
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 22-01-2010, 22:58
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Ibland gör jag grytor pepparotskött och så vidare men då fryser jag det inte utan han får maten från dagen inna så att säga,men visst är det svårt att göra bra matlådor !Biff Stroganoff med ris brukar bli jättebra mickro mat,vad man ska tänka på är att om man gör matlåda med pasta så ska man inte koka den helt färdig aldente utan lita hårdar då blir den bra att mickra !Jag tar järna imot tipps på mickro mat eller värmemat tummenupp.gif
           
          Citera
          blomkronan
          Inlägg 22-01-2010, 23:18
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          Många gör fel då dom ska värma maten i mikron, alla tar full effekt och vill att det ska gå fort! Makrovågorna drar ur vätskan ur maten, därför blir pastan torr och gummi-lik. När jag ska värma pasta i mikron brukar jag ta lägre effekt och lägga på ett lock så vätskan stannar kvar i pastan, det blir bättre då. Det kan ta ett par minuter längre tid, men vad gör det om maten blir lite godare wink.gif
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 22-01-2010, 23:24
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Hej Blomkronan rolleyes.gif jo men visst är det så som du säger !men gubbarna har ju int tålamod med sånt tjafs det ska funka på stubinen och allt ska bli som på Restaurang flirting.gif
           
          Citera
          Huggorm
          Inlägg 23-01-2010, 00:34
          Länk hit: #6


          Moderator
          Antal inlägg: 18 405
          Medlem sedan:
          27-01-2007
          Medlem nr: 9 009



          Jag tror man skulle bli lynchad på lunchen på jobbet om man inte värme så fort det går. Det är redan på håret att alla skall hinna värma innan rasten är slut. Men på jobblunchen smakar visserligen vad som helst gott biggrin.gif
           
          Citera
          Monica M zon 4
          Inlägg 23-01-2010, 08:23
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 070
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 21



          Om det är mat där det passar bäst med potatis till så brukar jag frysa portionerna utan potatis. På helgerna kokar jag en rejäl laddning potatis och ställer i kylskåpet. Sen när jag plockar upp mat ur frysen så tar jag några potatisar från kylskåpet och lägger i matlådan. Matlådorna tar jag oftast upp på kvällen så de tinat över natten i kylskåpet. Frysta potatisar är jätteläbbiga.

          Jag gör ofta stora laddningar med mat och fryser in mängder av portioner. Kålpudding, korv stroganoff, köttfärssås, pajer, pannbiff med lök, falukorv och stuvade makaroner, grytor av olika slag är mina favoriträtter och det är lätt att göra mycket!
           
          Citera
          blomkronan
          Inlägg 23-01-2010, 08:58
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          CITAT (Huggorm @ 23-01-2010, 00:34) *
          Jag tror man skulle bli lynchad på lunchen på jobbet om man inte värme så fort det går. Det är redan på håret att alla skall hinna värma innan rasten är slut. Men på jobblunchen smakar visserligen vad som helst gott biggrin.gif

          Ja, det så klart, om man är många så måste det gå fort...

          CITAT (Monica M zon 4 @ 23-01-2010, 08:23) *
          Om det är mat där det passar bäst med potatis till så brukar jag frysa portionerna utan potatis. På helgerna kokar jag en rejäl laddning potatis och ställer i kylskåpet. Sen när jag plockar upp mat ur frysen så tar jag några potatisar från kylskåpet och lägger i matlådan. Matlådorna tar jag oftast upp på kvällen så de tinat över natten i kylskåpet. Frysta potatisar är jätteläbbiga.

          tummenupp.gif Vilken bra idé tummenupp.gif

          Mikromat... när jag har glömt lunchlådan hemma eller inte har någon. Kan jag ibland ta och koka nudlar i mikron. Full effekt i 5 minuter, det går att äta om man är hungrig!!! wink.gif (spisen har gått sönder på jobbet giggle.gif jobbar ju med vitvaror "skomakarens barn är utan skor")
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 23-01-2010, 09:32
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Jag äter matlåda varje dag och man kan ju ta i stort sett vilken maträtt som helst bara man inte har potatis, ex. på sånt jag ätit denna vecka pastagratäng, linsgryta med bulgur, grönkålspaj, bigos med bulgur


          Även quinoa, matvete, couscous och liknande funkar ju bra att använda istället för potatis.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 23-01-2010, 10:27
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Jag tycker att potatis funkar om man gör en gratäng så att potatisen är skivad och ligger i en sås, t ex potatis, purjolök och broccoli med kasslerstrimlor/skinka och så en gratängsås, det blir jättegott.

          /Mollis
           
          Citera
          diva&hero
          Inlägg 23-01-2010, 10:50
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 523
          Medlem sedan:
          21-12-2008
          Medlem nr: 20 189



          Matlådor gör vi, men dom hamnar sällan i frysen. Utan det blir en matlåda till jobbet dan efter om det är nåt kvar efter att hundarna fått sitt också.. flirting.gif
          Idag har jag potais- och köttfärsgratäng med mig. Blir mums!


          --------------------
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 23-01-2010, 21:23
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Spagettigratäng funkar bra också och bruna bönor med stekt fläsk !det sistnämda är nog gubben favorit tummenupp.gif
           
          Citera
          Husihelvete
          Inlägg 24-01-2010, 14:45
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 277
          Medlem sedan:
          21-08-2008
          Medlem nr: 18 459



          Jag gör ingen speciell låd-mat utan lagar alltid stora satser trots att vi bara är två i familjen. Det blir mat hemma och räcker gott och väl till ett par lådor var för oss. Jag brukar aldrig frysa in pasta/ris/potatis eller andra kolhydrater utan fryser bara protein-delen av måltiden. Jag tycker det blir bäst och smakar bäst att tillsätta det efter jag tagit matlådan ur frysen. Enkelt, smidigt, gott och billigt. Jag har för vana att ha med en skalad morot varje dag så att man får i sig fibrer och grönt (orange) också.


          --------------------
          Surfa in på WWW.HUSIHELVETE.SE och läs om vårt egenritade hus. Bygget, inredningen, trädgården och livet. Över 426.000 har redan gjort det.

          Nu planeras hur trädgården ska anläggas
           
          Citera
          lovwal
          Inlägg 24-01-2010, 14:50
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 204
          Medlem sedan:
          11-01-2009
          Medlem nr: 20 471



          CITAT (Husihelvete @ 24-01-2010, 14:45) *
          Jag gör ingen speciell låd-mat utan lagar alltid stora satser trots att vi bara är två i familjen. Det blir mat hemma och räcker gott och väl till ett par lådor var för oss. Jag brukar aldrig frysa in pasta/ris/potatis eller andra kolhydrater utan fryser bara protein-delen av måltiden. Jag tycker det blir bäst och smakar bäst att tillsätta det efter jag tagit matlådan ur frysen. Enkelt, smidigt, gott och billigt.


          precis så gör även vi. tummenupp.gif


          --------------------
          Balkong zon 2.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 24-01-2010, 17:11
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har ibland soppa med mig som jag transporterar i en plastflaska med lite vidare öppning. Värmer sen i micron i en plastskål jag köpt fryst soppa i och äter ur den också.

          Annars är det den vanliga maten vi ätit dan före och potatisen bredvid, kokar den oftast på jobbet.


          --------------------


           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 24-01-2010, 18:51
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          På helgerna gör jag ofta stora grytor eller gratänger så det räcker att frysa in ett par lådor. På måndagen tar jag med en låda och då har jag potatis till, annars blir det pasta. Det blir en hel del matlådor jag gör iordning eftersom vi är två stycken som ska ha på jobbet. Tycker det är urtråkigt men inte roligt att äta pizza eller mat från grillen varje dag.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 13:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon