Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Lasagne, önskar förslag
          Solstorm
          Inlägg 02-02-2010, 13:58
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Jag ska göra vanlig lasagne med köttfärs och ostsås. Tänkte jag skulle göra ett lager med grönsaker också. Är det någon som har förslag på passande grönsak? Lök har jag redan mängder av i köttfärssåsen, jag vill INTE ha morötter i. Är det någon som har ett förslag på passande grönsak?
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 02-02-2010, 14:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Squash!
          Fungerar utmärkt med all sorts pasta smile.gif


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          ingrids
          Inlägg 02-02-2010, 15:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 677
          Medlem sedan:
          16-10-2006
          Medlem nr: 8 727



          Aubergine och tomatröra - men precis som squashen behöver man driva ut vätskan ur auberginen annars kan lasagnen bli väl blöt (hände min squashlåda nu senast när jag varit lite lat).


          --------------------
          Trädgården blir aldrig klar, men vissa dar känner jag mig rätt färdig
           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 05-02-2010, 09:37
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Det där grönsakslagret fick bli lite Kajsa Varg över. Jag hade några totalt smaklösa färska tomater som fick puttra i en bottenskyla olja. Paprika fick puttra med och sedan i med gröna ärter. Massa vitlök, redde lite och i med mjölk och ost.

          Lasagnen blev god och familjen tyckte om den. Jag ska testa med squash och aubergine men det får vänta ett tag.
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 05-02-2010, 09:49
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Solstorm, blandade du grönsaksröran med ostsåsen då? Om man har squash lägger man den ovanpå köttfärssåsen då och ostsås över. Frågar en som är urdålig på att laga lasagne. g.gif


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Solstorm
          Inlägg 07-02-2010, 12:06
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 933
          Medlem sedan:
          03-01-2008
          Medlem nr: 13 452



          Missade att se att du skrivit Eva.

          Jag är också jättedålig på lasagne fast jag tycker att det är väldigt gott att äta. Det blir så sällan jag gör det, det är ju inget som man slänger ihop snabbt och lätt precis. Eftersom jag tycker att det är så bökigt så gör jag det väldigt sällan men då gör jag mycket och lägger i frysen så det blir flera middagar.

          Den här gången blev det från botten räknat köttfärssås, ostsås, lasagneplattor, grönsaksröra som bestod av mycket grönsaker och lite ostsås, lasagneplattor, köttfärssås och ostsås.

          Ostsås
          Köttfärssås
          Lasagneplattor
          Grönsaksröresås
          Lasagneplattor
          Ostsås
          Köttfärssås

          Jag gör köttfärsåsen riktigt "blöt", lasagneplattorna tar upp mycket vätska.

          Som sagt så gjorde jag men jag är nog ingen fena på det här. Det skulle vara roligt om fler kommer med sina tips i den här tråden.
           
          Citera
          Freyas
          Inlägg 07-02-2010, 17:59
          Länk hit: #7


          Gäster






          Jag älskar paprika i lagsagne!
           
          Citera
          lorentz
          Inlägg 08-02-2010, 10:40
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 166
          Medlem sedan:
          11-01-2010
          Medlem nr: 27 325



          Detta är min favorit när det gäller vegetarisk lasagne, jag hittade receptet på nätet nånstans
          En stor fördel är att du inte behöver koka sås
          * 1 påse frusen spenat
          * 2 klyftor vitlök
          * 1.5 tärningar buljong
          * Lökpulver
          * Örter
          * Peppar
          * 400 g kesella eller kvarg
          * 2 dl linser
          * 1 paket fetaost
          * 2 tetror med tomatkross/basilika Jag tar vanliga krossade tomater och kryddar med timjan
          * Färska lasagneplattor gärna fullkorn

          1. Koka linserna
          2. Tina spenaten med pressad vitlök, buljong och kryddor. Försök att koka bort så mycket vatten som möjligt.
          3. Häll lite tomatsås i botten av en form, lägg sedan plattor, linser, spenatröra och smulad ost över.
          4. Fortsätt såhär i så många lager som önskas.
          5. Sista lagret toppas endast med tomatsås och smulad ost.
          6. Grädda sedan enligt tiden på plattförpackningen.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 10-02-2010, 18:38
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag bruka remellanåt göra världens enklaste "lasagne" som dessutom är bra om man tänker på vikten.

          Man använder

          Lasagneplattor (1 pkt färsk eller 12 torra, tror jag det var)
          1 pkt passerade tomater
          1 liten burk majs
          1 stor fp Keso (lätt om mna vill det)
          Tacosås
          Riven ost/parmesan
          Salt
          Peppar
          Oregano
          Basilika
          Paprikapulver
          Lökpulver
          Vitlökspulver (el pressad)

          Sätt på ugnen 225 grader
          Smörj ugnsfast form, häll i 1/4 av passerade tomaterna, tre torkade lasagneplattor el 1/4 av den färska, 1/3 keso, 1/3 majs, 1/4 passerade tomater, kryddor, lasganeplattor.... Fortsätt varva och avsluta med ett lager lasagneplattor, häll överst på kanske en halv burk med tacosås och stö på osten. In i ugn ca 30 min.

          Fort, enkelt och gott! Kan det bli bättre kombination?!?

          Redigerat av Peztis: 10-02-2010, 18:39


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          josohl
          Inlägg 12-02-2010, 15:38
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          En annan jättegod vegetarisk lasagne är med spenat och getost (vanlig vit chevre på rulle)!
          Gör en röra med stekt lök och färsk eller frusen spenat, krydda med buljong och peppar.
          Gör en vit sås.
          Varva lasagneplattor, spenat och smulad getost samt vit sås.
          Toppa med riven parmesan. Grädda!
          Smaskens.
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 12-02-2010, 15:45
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          schyssta tips, nästa gång ska jag ha med paprika och spenat! Min lasagne brukar bli rätt saftig men själv föredrar jag mammas som är knaprig eller om man äter på stan och den fräser och är het... svårt att hitta rätt rolleyes.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Husihelvete
          Inlägg 13-02-2010, 11:47
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 277
          Medlem sedan:
          21-08-2008
          Medlem nr: 18 459



          Jag brukar inte blanda löken i köttfärsen helt ensam utan steka ihop köttfärs, lök, fint tärnade morötter, lika fint tärnad palsternacka och rotselleri. Det blir smaskens.


          --------------------
          Surfa in på WWW.HUSIHELVETE.SE och läs om vårt egenritade hus. Bygget, inredningen, trädgården och livet. Över 426.000 har redan gjort det.

          Nu planeras hur trädgården ska anläggas
           
          Citera
          Christina i Taxi...
          Inlägg 13-02-2010, 13:55
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 3 894
          Medlem sedan:
          24-05-2004
          Medlem nr: 3 702



          Jag brukar göra "viktväktarlasagnen" som omväxling då & då.
          Den görs precis som den vanliga lasagnen, men istället för ostsås använder man Keso och mycket persilja.
          Man kan tro att det ska bli torrt, men nej, det blir gott!


          --------------------
          När tillgången på ord är större än efterfrågan är det dags att vara tyst!
          MIN HEMSIDA - VÄLKOMMEN!

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 01:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon