Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Sur deg
          lenaandersson
          Inlägg 14-02-2010, 14:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 203
          Medlem sedan:
          01-03-2007
          Medlem nr: 9 158



          Jag har fått en liten bit sur deg, som ska matas och sen ska bli en kaka

          Nu till frågan jag vill hälldre baka matbröd, är det samma surdeg till matbröd?
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-02-2010, 16:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Om det är en bit Herman du har så är det inte en sån surdeg man har då man bakar matbröd.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Epikuros
          Inlägg 14-02-2010, 18:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 154
          Medlem sedan:
          30-11-2009
          Medlem nr: 26 927



          CITAT (lenaandersson @ 14-02-2010, 14:19) *
          Jag har fått en liten bit sur deg, som ska matas och sen ska bli en kaka

          Nu till frågan jag vill hälldre baka matbröd, är det samma surdeg till matbröd?


          Glöm INTE att spara lite till nästa brödbak! Min gammelmormor hade ett tråg med tio år gammal surdeg, det var fantastiskt...


          --------------------
          Min blogg: http://www.gronatummen.blogg.se

          Odlingslott i Saltsjö-Boo, Stockholm, Zon 2-3
           
          Citera
          lenaandersson
          Inlägg 14-02-2010, 19:37
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 203
          Medlem sedan:
          01-03-2007
          Medlem nr: 9 158



          Tack för svar ,det var en herman.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 14-02-2010, 20:17
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Det är annars lätt att göra egen surdeg, det finns många olika sätt. Såhär gör jag:

          Blanda rågmjöl + vatten + lite honung eller rivet äpple i en glasburk till en lös gröt, lägg locket löst på och ställ burken i ugnen med lampan på men det ska vara noll i gradtaleth stäng ugnsluckan. Själva lampan i ugnen håller temperaturen uppe i runt +25-27C. Rör i burken 1-2ggr/dag, mata kanske med lite mer mjöl efter ett par dagar, surdegen är klar efter ca 4-5dagar.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Elanah
          Inlägg 17-02-2010, 11:19
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 194
          Medlem sedan:
          08-04-2004
          Medlem nr: 3 193



          Tack för det tipset! Det ska provas!


          --------------------
          kramar Eva
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 17:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon