| 
			
			 
				Sparrismousse med kräftstjärtar Ca 8 port
  400 gr fryst sparris 1 dl vispgrädde 4 gelatinblad 300 gr kräftstjärtar 2 hårdkokta finhackade ägg 4 msk finhackad dill 1 tsk salt 2 krm svartpeppar
  Garnering: 8 kräftstjärtar dillvippor
  Gör i små koppar, serveringsglas eller kransform
  Koka sparrisen enl förpackningens anvisningar. Låt den rinna av noga. Ta undan 6 msk av kokspadet. När sparrrisen är torr, dela den i småbitar. Kör sen sönder den med dillen i matberedaren. Det ska vara väldigt finfördelat.
  Vispa grädden lätt. Blötlägg gelatinbladen i vatten ca 10 min. Hetta upp kokspadet på svag värme. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i kokspadet.
  Finhacka kräftstjärtarna. Rör ner det smälta gelatinet i sparrisröran i en fin stråle. Tillsätt därefter den lättvispade grädden. Tillsätt kräftstjärtar, ägg, salt & peppar. Rör om. Fördela smeten i de formar du vill ha det i. Låt stå svalt i ca 3 timmar.
  Ta fram formarna, lägg på kräftstjärtar och dillvippor. 
				
				
				
			 
			
			
  -------------------- 
 
  
					
		 |