Sparrismousse med kräftstjärtar
Ca 8 port
400 gr fryst sparris
1 dl vispgrädde
4 gelatinblad
300 gr kräftstjärtar
2 hårdkokta finhackade ägg
4 msk finhackad dill
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Garnering:
8 kräftstjärtar
dillvippor
Gör i små koppar, serveringsglas eller kransform
Koka sparrisen enl förpackningens anvisningar.
Låt den rinna av noga.
Ta undan 6 msk av kokspadet.
När sparrrisen är torr, dela den i småbitar.
Kör sen sönder den med dillen i matberedaren. Det ska vara väldigt finfördelat.
Vispa grädden lätt.
Blötlägg gelatinbladen i vatten ca 10 min.
Hetta upp kokspadet på svag värme.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i kokspadet.
Finhacka kräftstjärtarna.
Rör ner det smälta gelatinet i sparrisröran i en fin stråle.
Tillsätt därefter den lättvispade grädden.
Tillsätt kräftstjärtar, ägg, salt & peppar.
Rör om.
Fördela smeten i de formar du vill ha det i.
Låt stå svalt i ca 3 timmar.
Ta fram formarna, lägg på kräftstjärtar och dillvippor.