Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > går det att äta majrovor blast?
          evachris
          Inlägg 04-04-2010, 10:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 70
          Medlem sedan:
          17-11-2009
          Medlem nr: 26 826



          Hej!

          Jag undrar om det går att äta majrovor blast? (har sökt på internet men hittar inget)

          Vad jag har läst mig till så går det att äta blasten till rädisor, svartrot, havrerot, rödbeta.

          Går det att äta mer blast?

          Bra med växter där det går att äta upp allt!

          mvh
          Eva-Christin
           
          Citera
          Preussen
          Inlägg 05-04-2010, 10:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 443
          Medlem sedan:
          02-03-2007
          Medlem nr: 9 179



          det kan du nog göra, tror ej att de är giftiga. frågan är mer hur goda de är.


          --------------------
          Odlar i zon0-1!
          bloggen
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 05-04-2010, 12:15
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Enligt wikipedia äter man majrovans blast som ersättning för baldspenat eller mangold i Spanien.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          vitavargen
          Inlägg 05-04-2010, 12:23
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 576
          Medlem sedan:
          13-11-2009
          Medlem nr: 26 792



          Majrovablast har jag inte hört nån ge sig på, men rättika har rätt goa blast som passar utmärkt till feta ost eller yoghurt.
          det finns en japansk rättika som ser ut sådant:

          http://images.google.se/imgres?imgurl=http...%26tbs%3Disch:1
          Blast till dessa har jag inte prövat. Men det finns en annan sort som är i både svart och vit färg och ser ut sådant:
          http://images.google.se/imgres?imgurl=http...%26tbs%3Disch:1
          De har jag prövat blasten på och de är jätte goa.

          Redigerat av vitavargen: 05-04-2010, 12:24
           
          Citera
          RitRat
          Inlägg 07-04-2010, 09:15
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 153
          Medlem sedan:
          22-04-2009
          Medlem nr: 22 570



          Alla grönsaksblast går att äta. (Hmmm, inte potatis dock) De har bara olika smak och konsistens. T.ex. fullväxta rädisblad är ju ganska håriga/stickiga, så de är inte så trevliga att äta råa. Men i kokt skick går de ju bra.

          Vi borde äta mycket mer gröna bladgrönaker, de har viktiga mineraler o vitaminer, utbudet i affärerna är ju litet. Jag kastar t.ex. aldrig blad från blomkål, det är ju bra mat! I sydligare länder äter man många fler sorter gröna blad än här.

          Redigerat av RitRat: 07-04-2010, 09:15


          --------------------
          /// Ritva, med en trädgård i zon 5 i Sverige samt en i subtropiska Västafrika.
          Och mitt kostval är vegg.
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 07-04-2010, 12:43
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Späda rödbetsblast gjorde jag sallad på i somras och det blev både gott och vackert!


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 08-04-2010, 09:48
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Jag kom på förra sommaren att man nog kunde äta blasten så jag åt blast av rova, rädisa och kålrabbi.

          Morotsblasten vågade mig dock inte på. Går den att äta? Den kanske inte är god.
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 08-04-2010, 19:52
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Morotsblasten är väl lite besk, va? I alla fall när moroten blilvit lite större.

          Tänkte på det där med blast... jag brukar inte äta den men ofta koka med den när jag kokar grönsakerna (majs, blomkål osv). Alltid fastnar det något i grönsaken... smile.gif

          Om man nu inte vill äta blasten så borde man ju annars kunna koka den och använda avkoket som buljong eller liknande.
          Husmor på dagis brukar använda kokvatten till t ex broccoli när hon bakar bröd. Hon är en fena på att ta hand om ALLT! Då vet man att sonen i alla fall får i sig ett mål mat om dagen som är jättebra på alla sätt och vis.

          Redigerat av Peztis: 08-04-2010, 19:53


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Hans i Värmland
          Inlägg 08-04-2010, 20:55
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 112
          Medlem sedan:
          01-11-2007
          Medlem nr: 13 053



          Alla blad från släktet Brassica-går att äta-råa eller kokta. Alltså kålsorter och senap.
          Rödbetsblad är utmärkta till dolmar. Gör en smet av köttfärs och ris och rulla in i rödbetsblad. Gärna flera blad i varje dolme.
          Lägg dem i en kastrill och häll i några skvättar vatten,tomatketchup och buljongtärning- låt det hela sjuda i en halvtimme och middan är klar.
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 08-04-2010, 22:06
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          CITAT (Hans i Värmland @ 08-04-2010, 21:55) *
          Alla blad från släktet Brassica-går att äta-råa eller kokta. Alltså kålsorter och senap.
          Rödbetsblad är utmärkta till dolmar. Gör en smet av köttfärs och ris och rulla in i rödbetsblad. Gärna flera blad i varje dolme.
          Lägg dem i en kastrill och häll i några skvättar vatten,tomatketchup och buljongtärning- låt det hela sjuda i en halvtimme och middan är klar.


          Det där Hans måste jag försöka komma ihåg till i sommar, det låter gott. Bäst att kopiera det direkt och lägga i receptpärmen, minnet vet du slap.gif


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          vitavargen
          Inlägg 08-04-2010, 22:29
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 576
          Medlem sedan:
          13-11-2009
          Medlem nr: 26 792



          Röbets/gulbetsblad användes i soppor som har mejeriprudokter som bas. Det finns såna soppor som görs på yoghurt. Den kan man hacka dessa bladen i
           
          Citera
          evachris
          Inlägg 09-04-2010, 21:09
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 70
          Medlem sedan:
          17-11-2009
          Medlem nr: 26 826



          Hej!

          Tusen tack för mycket intressant läsning och gott recept på dolmar.

          mvh

          Eva-Christin
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 10-04-2010, 08:41
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Jag brukar ta med grönsaksblasten (rädisa, rödbetor, rotselleri, mm...) när jag gör soppa. Olika grönsaker, god buljong... Om man sedan vill mixa soppan slät eller låta grönsakerna vara i bitar, (slantar) är en smaksak. Vi gör mängder med soppor på det här viset och fryser in. Gott att ha kyliga höst och vinterdagar.


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 13:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon