Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rullader av lövbiff, tips occh recept
          netha
          Inlägg 02-07-2010, 22:49
          Länk hit: #1


          Gäster






          Som rubriken säger ... har ni recept att dela med er till mig?
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Platinum
          Inlägg 02-07-2010, 23:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Lövbiff tycker jag nog egentligen bäst om just som lövbiff med massor av lök.

          Skulle jag prova att göra rullader så vore nog pepparrotsgrädde något jag skulle testa att rulla in tillsammans med kanske squash i lövbiffarna och sen ugngratinera ev med lite grädde och ost på toppen.


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 02-07-2010, 23:27
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          blåmögelost i lövbiff är inte dumt heller.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 03-07-2010, 01:27
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Lägg en stor skiva skinka(rökt) på en Lövbiff och en regäl ostskiva vik den dubbel sätt ihop den med en tandpetare ,panera i ägg och skorpsmulor stek på medelvärme !servera med presspotatis sallad och en god sås smile.gif
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 03-07-2010, 04:00
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Gör klassiska rullader . Köper där jag kan få tunna skivor av späck som jag lägger på lövbiffen , rullar , knyter ihop med bomullssnöre och steker. Gör gräddsås och kokar potatis .


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera
          Elisabeth-Västku...
          Inlägg 03-07-2010, 08:39
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 738
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 45



          Jag gör de också så som redan min mamma gjorde.

          Lägger ut dom, banka ut dom mer med näven, salta peppra och stryker på dijon senap. Lägger på en god rökt skinka eller bacon och så en en inlagd gurka delad på längden. Rullar ihop den hela och binder ihop. bryn rulladerna i smör i en stekgryta, hälle på mera vätska och låt det hela puttra. Gärna en skvätt rodvin in i såsen. Smakar av såsen och ev. binda den.

          Gubben min tycker alltid det är en festmåltid. Men tyvärr ser man sällan riktig fina stora löfbiffar.

          Elisabeth
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 03-07-2010, 09:09
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Jag gör en fyllning av finhackad lök och persilja som jag blandar men ansjovis skuren i mindre bitar.
          Fördelar på lövbiffen, viker in kanterna och rullar ihop samt fäster med tandpetare. Bryner och sen över i gryta, salta o peppra och häller på vatten och i med en buljongtärning. Småputtra 50-60 minuter tills köttet känns mört.

          Använder lite av ansjovisspadet samt svart vinbärsgelé till gräddsåsen.

          Serveras med pressad potatis, inlagd gurka, gelé och en fräsch sallad.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Snöflinga
          Inlägg 03-07-2010, 20:51
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 999
          Medlem sedan:
          01-08-2004
          Medlem nr: 4 203




          Jag rör ihop stekt lök, senap och dragon som jag lägger på lövbiffarna, rullar ihop och fäster med tandpetare. När de är nästan färdigstekta häller jag över creme fraiche, vilket blir en ljuvligt god sås rolleyes.gif
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 03-07-2010, 21:10
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Och jag har gjort en blandning med fetaost, oliver, persilja och basilika.

          Blir jättegott!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          netha
          Inlägg 03-07-2010, 21:23
          Länk hit: #10


          Gäster






          thanks.gif alla för tips och recept! smile.gif
           
          Citera
          ninnisky
          Inlägg 04-07-2010, 10:07
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 5 047
          Medlem sedan:
          29-06-2004
          Medlem nr: 3 958



          CITAT (Snöflinga @ 03-07-2010, 19:51) *
          Jag rör ihop stekt lök, senap och dragon som jag lägger på lövbiffarna, rullar ihop och fäster med tandpetare. När de är nästan färdigstekta häller jag över creme fraiche, vilket blir en ljuvligt god sås rolleyes.gif


          Denna varianten blev jag riktigt sugen på - så den gör jag till veckan!

          thanks.gif


          --------------------
          Det är dumt att slänga bort en hel cykel för att det kommit in ett gruskorn i kedjan...
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 04-07-2010, 15:45
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Äälskar rullader i alla former - dijonsenap, gorgonzola och oliver är en favorit!


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          netha
          Inlägg 04-07-2010, 20:18
          Länk hit: #13


          Gäster






          CITAT (Snöflinga @ 03-07-2010, 21:51) *
          Jag rör ihop stekt lök, senap och dragon som jag lägger på lövbiffarna, rullar ihop och fäster med tandpetare. När de är nästan färdigstekta häller jag över creme fraiche, vilket blir en ljuvligt god sås rolleyes.gif

          Tack Snöflinga! Den blev dagens middag ... la till matlagningsgrädde och liiiten redning.
          Vi var fem pers och betyget blev VG tummenupp.gif ... bara maken som inte riktigt gillar dragon.

          Vi ska fortsätta testa allas tips smile.gif
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 05-07-2010, 07:58
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          Mamma gör jättegoda kalvrulader med tomatpuré och dill. Jättegott, (fast tycker det var längesen nu... g.gif ) Sambon gör ocskå jättegoda med ädelost i (den riktigt feta varianten crazy.gif ) och sen puttrar i grädde. Syndigt gott.


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          FiddeP
          Inlägg 12-07-2010, 22:46
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 31
          Medlem sedan:
          18-05-2008
          Medlem nr: 16 204



          Jag brukar bre ut senap över lövbiffen. Därefter lägger jag på ostskivor av någon god ost samt stekta bacon. Stek en stund på varje sida, därefter in i ugnen så att de får ligga till sig lite. Samtidigt häller jag grädde i stekpannan och gör en sås. Den blir grymt god när det finns lite ost kvar i stekpannan.

          Min favoriträtt alla kategorier:)
           
          Citera
          netha
          Inlägg 13-07-2010, 20:46
          Länk hit: #16


          Gäster






          CITAT (FiddeP @ 12-07-2010, 23:46) *
          Jag brukar bre ut senap över lövbiffen. Därefter lägger jag på ostskivor av någon god ost samt stekta bacon. Stek en stund på varje sida, därefter in i ugnen så att de får ligga till sig lite. Samtidigt häller jag grädde i stekpannan och gör en sås. Den blir grymt god när det finns lite ost kvar i stekpannan.

          Min favoriträtt alla kategorier:)

          Låter mumsigt gott. smile.gif Ska absolut testas framöver
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 13-07-2010, 23:53
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          rRktiga hederliga gammeldags rullader !ja då är det att rulla in en riktig fläskabit ,bryna med en lök och slå på vatten och buljong ett lagerblad lite svartpeppear salt och låta det buttra i en timma,reda av med vetemjöl och masor av grädde kokt potatis och Grönsaker Gele:)lite soja eller Collorit för färgen ;)det är det gammla sättet att göra rullader på ;)Fläskabiten gör smaken på allt.
           
          Citera
          netha
          Inlägg 16-07-2010, 21:54
          Länk hit: #18


          Gäster






          CITAT (Motti @ 14-07-2010, 00:53) *
          rRktiga hederliga gammeldags rullader !ja då är det att rulla in en riktig fläskabit ,bryna med en lök och slå på vatten och buljong ett lagerblad lite svartpeppear salt och låta det buttra i en timma,reda av med vetemjöl och masor av grädde kokt potatis och Grönsaker Gele:)lite soja eller Collorit för färgen ;)det är det gammla sättet att göra rullader på ;)Fläskabiten gör smaken på allt.

          "fläskabit" ... menar du då färskt/rimmat sidfläsk eller en skiva späck ... eller?

           
          Citera
          Motti
          Inlägg 22-07-2010, 00:05
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          på gammeldags vis ska det vara rimmat fläsk(saltat) men i kris kan det nog gå bra med rökt också :)men rimmat är på det gamma viset;)
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 26-07-2010, 20:17
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Brukar bara använda späck skuret i små stavar och ett katrinplommon, lägg det på varje lövbiffen, krydda efter behag och rulla ihop den fäst med tandpetare.
          Bryn dem först i stekpannan sedan lägg dem på en långpanna och stek dem i ugnen, fyll på lite vatten och en buljontärning.
          Lägg gärna lite morötter skurna i stavar i plåten ger god smak till skyn och de är även goda att äta. Graderna på olika ugnar är ju olika så prova er fram.
          Man kan göra många och sedan frysa dem med skyn i portioner som passar familjen. När man sedan tinar gör man sås av skyn och tar i vad som passar i kryddväg och reder av, servera kokt potatis till eller vad ni tycker om.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 06:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon