4 grader skall vara optimalt har jag för mig. För att kolla tempen i kylskåpet så tager man ett glas vatten och ställer därini. I vattnet stoppar man antingen en vanlig termometer och avläser då och då eller så lägger man i en utomhussensor till en digtaltermometer och låter själva termometerenheten vara utanför och så kan man enkelt kolla. Då undrar kanske vän av ordning varför man inte kan lägga en vanlig termometer i kylskåpet utan vatten? Jo, vattnet utjämnar temperaturvariationerna. På ett kylskåp sitter vanligen termostatkännaren på fryselementet. När termostaten slår till går kompressorn tills fryselementet blivit ca 17 minusgrader. Då slår den ifrån och elementet töar så sakta och kyler av luften i skåpet. När tempen stigit tillräckligt slår termostaten till igen. Alltså varierar tempen mycket upp och ner i skåpet men maxtempen får inte vara för hög. Nära elementet kan det bli så kallt att exempelvis mjölken fryser och sen inte hinner töa innan termostaten slår till igen.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|