|
Vilka kycklingfiléer väljer ni?, Mörade eller inte mörade? |
|
|
|
19-08-2010, 12:05
|

Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894

|
De kallar dem åtminstone "mörade". Det innebär att de är saltade och innehåller en del andra ämnen.
Väljer ni aktivt om de är behandlade på detta sätt eller blir det vad det blir?
|
|
|
|
2 sidor
1 2 >
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
19-08-2010, 12:06
|

Medlem
Antal inlägg: 2 662
Medlem sedan: 26-03-2006
Medlem nr: 7 292

|
Jag köper det som är billigast för tillfället.
--------------------
Frihet är att ha modet att följa sina känslor.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 12:14
|
Medlem
Antal inlägg: 10 260
Medlem sedan: 02-05-2005
Medlem nr: 5 642

|
Köper sällan kycklingfilé och har aldrig sett mörad sådan i affären, men jag undrar hur man gör för att inte få kycklingen mör? Jag menar, det torde vara en väldigt onödig produkt med mörad kyckling. Den är ju mör i sig själv.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 12:15
|

Medlem
Antal inlägg: 20 052
Medlem sedan: 18-05-2010
Medlem nr: 30 311

|
CITAT (Pia L @ 19-08-2010, 13:06)  Jag köper det som är billigast för tillfället. Dito.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 12:24
|

Medlem
Antal inlägg: 22 484
Medlem sedan: 04-08-2005
Medlem nr: 6 301

|
Har jag aldrig sett men det kanske inte är så konstigt eftersom jag så sällan köper kycklingfiléer. Säger som Anma, det verkar konstigt att man mörar kycklingfilé.
--------------------
Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3 Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
|
|
|
|
|
19-08-2010, 12:37
|

Medlem
Antal inlägg: 3 778
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 894

|
CITAT (*Stintan* @ 19-08-2010, 13:24)  Har jag aldrig sett men det kanske inte är så konstigt eftersom jag så sällan köper kycklingfiléer. Säger som Anma, det verkar konstigt att man mörar kycklingfilé. Jag håller också med och särskilt som den naturella är mycket godare än den mörade.
|
|
|
|
netha
|
19-08-2010, 12:53
|
Gäster

|
Undrar om det öht finns att köpa kycklingfilé som inte är mörad, marinerad, glaserad = insprutats vatten och salt plus ev någon tillsats. Oftast är köttinnehållet 87% eftersom svenska uppfödare enats om att ha en maxgräns 13 %vatten som får sprutas in. Tror att de också sprutar in vatten i hel kyckling. CITAT (Christa @ 19-08-2010, 13:37)  Jag håller också med och särskilt som den naturella är mycket godare än den mörade. Var hittar du naturell?
|
|
|
|
Meriona
|
19-08-2010, 13:23
|
Gäster

|
Jag har också bara sett mörade, åtminstone i frysdisken. Jag köper så sällan kycklingfilé eftersom jag inte hittar någon kravmärkt. Men när jag köper så är det viktigast att den är svensk, inte om den är mörad eller inte.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 13:40
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
Jag har alldrig sett möradkycklingfile finns det sådan? och är den fryst i så fall, jag köper bara färsk och svenskt.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
netha
|
19-08-2010, 13:45
|
Gäster

|
CITAT (andersen @ 19-08-2010, 14:40)  Jag har alldrig sett möradkycklingfile finns det sådan? och är den fryst i så fall, jag köper bara färsk och svenskt. Ibland heter det "glaserad" ... jag köper också bara svensk. Har du kontrollerat om den färska inte innehåller vatten?
|
|
|
|
|
19-08-2010, 13:52
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (netha @ 19-08-2010, 14:45)  Ibland heter det "glaserad" ... jag köper också bara svensk. Har du kontrollerat om den färska inte innehåller vatten? Nej det har jag inte kollat, förstår inte varför, om det vore så att det är vatten insprutat, borde det inte då vara fullt med vatten i förpackningstråget?
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
netha
|
19-08-2010, 13:56
|
Gäster

|
CITAT (andersen @ 19-08-2010, 14:52)  Nej det har jag inte kollat, förstår inte varför, om det vore så att det är vatten insprutat, borde det inte då vara fullt med vatten i förpackningstråget? Inte alls. Jag är inte säker på om all färsk kyckling innehåller vatten, men en del gör det. Om man har injicerat mer än 5 % vatten så måste det anges på förpackningen.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 14:01
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (netha @ 19-08-2010, 14:56)  Inte alls. Jag är inte säker på om all färsk kyckling innehåller vatten, men en del gör det. Om man har injicerat mer än 5 % vatten så måste det anges på förpackningen. Blir inte kycklingen dålig om man sprutar in vatten? det skulle bli en väldig bra start för bakterier? i julskinkan så är det ju saltlake som sprutas in, kan alldrig tänka mej att vatten sprutas in i färskt kött det borde börja att ruttna på en gång då.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 14:06
|

Medlem
Antal inlägg: 494
Medlem sedan: 26-08-2006
Medlem nr: 8 480

|
Köper också bara svensk kyckling. Och grejen är den att de som köper billig kyckling blir lurad eftersom den billiga innehåller mer vatten. När sedan kycklingen är tillagad och vattnet borta så blir det ingen större skillnad i kilopriset på billig och dyr kyckling, ibland kan t.o.m den dyra bli billigare i slutändan.
|
|
|
|
netha
|
19-08-2010, 14:08
|
Gäster

|
CITAT (andersen @ 19-08-2010, 15:01)  Blir inte kycklingen dålig om man sprutar in vatten? det skulle bli en väldig bra start för bakterier? i julskinkan så är det ju saltlake som sprutas in, kan alldrig tänka mej att vatten sprutas in i färskt kött det borde börja att ruttna på en gång då. Nej det är inte bara rent vatten utan också salt, socker mm som de injicerar ...i länken kan du läsa litegrann om vad producenterna har i köttet. En femtedel vatten i fryst kycklingCITAT (Monica i Nässjö @ 19-08-2010, 15:06)  Köper också bara svensk kyckling. Och grejen är den att de som köper billig kyckling blir lurad eftersom den billiga innehåller mer vatten. När sedan kycklingen är tillagad och vattnet borta så blir det ingen större skillnad i kilopriset på billig och dyr kyckling, ibland kan t.o.m den dyra bli billigare i slutändan. All svensk fryst kycklingfile har injicerats med vatten, salt mm ... den innehåller 87% kött.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 14:08
|

Medlem
Antal inlägg: 6 240
Medlem sedan: 04-11-2005
Medlem nr: 6 755

|
Nu blev jag lite osäker. Jag vet att jag råkade köpa några riktigt hemska kycklingfiléer en gång, men jag tror att det stod att de var marinerade på förpackningen. Inte så att dom var marinerade för att kryddas. smaken var densamma som vanligt kycklingkött. Men konsistensen! Tvi vale! Det kändes som att de fortfarande var lite råa. Lite slemmighetskänsla liksom.
--------------------
**Cacki z 3**
|
|
|
|
|
19-08-2010, 14:08
|

Medlem
Antal inlägg: 4 131
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (netha @ 19-08-2010, 14:56)  Inte alls. Jag är inte säker på om all färsk kyckling innehåller vatten, men en del gör det. Om man har injicerat mer än 5 % vatten så måste det anges på förpackningen. Konstigt, jag googlade på "insprutat vatten i färsk kyckling" och det finns hur mycket som helst, där det står att så är fallet.. det hadde jag ingen aning om, man lär sig så länge man lever.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 14:13
|

Medlem
Antal inlägg: 494
Medlem sedan: 26-08-2006
Medlem nr: 8 480

|
CITAT (netha @ 19-08-2010, 15:08)  Nej det är inte bara rent vatten utan också salt, socker mm som de injicerar ...i länken kan du läsa litegrann om vad producenterna har i köttet. En femtedel vatten i fryst kycklingAll svensk fryst kycklingfile har injicerats med vatten, salt mm ... den innehåller 87% kött. Jo, visst är det så, men i billig och företrädesvis utländsk fryst kyckling är vattenprocenten högre.
|
|
|
|
|
19-08-2010, 14:34
|

Moderator
Antal inlägg: 21 592
Medlem sedan: 19-12-2009
Medlem nr: 27 097

|
Köper inte kyckling efter en hemsk smakupplevelse för många år sedan!
Om jag ska köpa ska den vara färsk och hel inte i delar! Helst skulle jag vilja föda upp själv igen men det finns det ingen plats för nu mera!
|
|
|
|
|
19-08-2010, 15:02
|

Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061

|
Köper bara svenk kyckling.
--------------------
|
|
|
|
2 användare läser den här tråden just nu (2 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|