Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nyponskörd, vad gör ni med den?
          rosita
          Inlägg 25-08-2010, 18:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Har ni några bra tips på vad man kan göra av nypon?


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          Aqvakul
          Inlägg 25-08-2010, 18:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Det har blivit populärt att mala ner det till nyponskalsmjöl att använda vid bakning, i filen eller i gröten. Det påstås verka antiinflammatoriskt och lindra ledvärk. Svensk trädgårds ordförande Åke Truedsson skriver i senaste numret av hemträdgården hur familjens tioåriga hund blivit märkbart bättre i lederna med två matskedar nyponskalsmjöl om dagen. Kommersiellt tycks det blivit lite av en succé. Risenta liksom lokala producenter säljer den färdiga produkten.


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 25-08-2010, 18:58
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Nyponsherry (mitt recept kan hittas i receptforumet)


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 25-08-2010, 20:00
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          CITAT (Aqvakul @ 25-08-2010, 19:53) *
          Det har blivit populärt att mala ner det till nyponskalsmjöl att använda vid bakning, i filen eller i gröten. Det påstås verka antiinflammatoriskt och lindra ledvärk. Svensk trädgårds ordförande Åke Truedsson skriver i senaste numret av hemträdgården hur familjens tioåriga hund blivit märkbart bättre i lederna med två matskedar nyponskalsmjöl om dagen. Kommersiellt tycks det blivit lite av en succé. Risenta liksom lokala producenter säljer den färdiga produkten.


          Hur torkar man dem för att göra mjöl av dem?


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 25-08-2010, 20:19
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Är det tunnväggiga nypon så lufttorkar de om de läggs luftigt, annars får man använda svag ugnsvärme.

          Bör sedan kunna malas i en matberedare eller i en mandelkvarn...


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          Annkina
          Inlägg 26-08-2010, 06:56
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          11-06-2005
          Medlem nr: 5 974



          Kan man plocka nypon som växer 25 m från järnvägen eller är där så besprutat så det är farligt?

          All nypon jag hittar växer vid järnväg eller vanlig väg. sad.gif
          Vill göra nyponsoppa.


          --------------------
           
          Citera
          Överbölingen
          Inlägg 02-09-2010, 22:14
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          Int har je ståndan att leta efter det.

          Jag gör nyponbrännvin.
          Fyll en tvåliters glasburk med rensade men hela nypon. Slå på Vodka till det blir fullt. Låt stå i rumstemp 8 max 10 dagar.Vänd då och då. Sila ifrån nyponen och filtrera i melittafilter. Filtrera sedan en gång i veckan tills det blir klart. Färgen är i början ljus gulbrun. Fyll på butelj. Du kan späda med mer vodka så att det blir två 75-or. Lagra ca 6 månader i rumstemperatur. Det antar en mörk bärnstensfärgad ton och är görgott. Vi kallar det bärnstensdricka.

          Höll på att glömma nyponpickles eller syltade. Jag brukar hämta recept på Google. Suveränt till viltkött, ren och nöt.

          Redigerat av Överbölingen: 02-09-2010, 22:17
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 00:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon