Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lista era bästa såser
          skånepåg
          Inlägg 19-10-2010, 08:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Jag ska börja göra mycket med bra mat numera, så vill gärna ha era tips på goda såser till potatis och kött och hur man gör dem ^^
          Och allt annat, alla tips mottages =)


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          Malvia
          Inlägg 19-10-2010, 09:06
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 494
          Medlem sedan:
          03-09-2004
          Medlem nr: 4 410




          Kall eller varm sås?

          Man kan göra mycket med Kesella o.dyl. t.ex.

          Recept har jag inget nu, men det går ju alltid att googla fram om du inte har tillgång till kok-böcker.

          Bra att du tänker på att äta bra mat.


          --------------------
          MVH / Malvia - södra Uppland - zon 4 (3)
          ********************************************
          ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
          Be om råd men bestäm själv
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 19-10-2010, 09:32
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          Hehe jag har kollat recpet.nu där är ju tusentals recept, men jobbigt att leta där bara =(
          Har inga receptböcker så bara internet ^^ Men hur gör man för att få gräddsås att bli lite tjockare??

          Varm eller kall kvittar jag gör oftast mycket mat så dagebn efter funkar bra ^^


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 19-10-2010, 09:53
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (skånepåg @ 19-10-2010, 10:32) *
          Hehe jag har kollat recpet.nu där är ju tusentals recept, men jobbigt att leta där bara =(
          Har inga receptböcker så bara internet ^^ Men hur gör man för att få gräddsås att bli lite tjockare??

          Varm eller kall kvittar jag gör oftast mycket mat så dagebn efter funkar bra ^^


          Ett väldigt enkelt sätt att reda såser, alltså få dom tjockare är att använda Maizena redning, finns både ljus och mörk. Finns en tabell på paketen där det står hur mkt man ska ha till x dl vätska.

          Annars gör man en sås för 4 port gm att röra hop 1 msk smält smör med 2 msk mjöl, sen spä med 4 dl vätska och då kan du blanda som du vill, lika delar mjölk/vatten, bara mjölk eller byta ut 1 eller 2 dl av det mot gräddde och krydda med salt och peppar. Ska man ha den till kött kan man vänta med att spä till mjöl-smörblandningen blir lite brunare (rör då i den hela tiden) och kanske smaksätta med några droppar soja när man spätt den.


          --------------------


           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 19-10-2010, 10:33
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          CITAT (netaave @ 19-10-2010, 10:53) *
          Ett väldigt enkelt sätt att reda såser, alltså få dom tjockare är att använda Maizena redning, finns både ljus och mörk. Finns en tabell på paketen där det står hur mkt man ska ha till x dl vätska.

          Annars gör man en sås för 4 port gm att röra hop 1 msk smält smör med 2 msk mjöl, sen spä med 4 dl vätska och då kan du blanda som du vill, lika delar mjölk/vatten, bara mjölk eller byta ut 1 eller 2 dl av det mot gräddde och krydda med salt och peppar. Ska man ha den till kött kan man vänta med att spä till mjöl-smörblandningen blir lite brunare (rör då i den hela tiden) och kanske smaksätta med några droppar soja när man spätt den.

          Ja Maizena har jag sett i några matprogram, jag brukar bara gör med grädde och lite mjöl i stekpannan efter kött fettet ^^


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 19-10-2010, 13:27
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          CITAT (skånepåg @ 19-10-2010, 09:59) *
          Jag ska börja göra mycket med bra mat numera, så vill gärna ha era tips på goda såser till potatis och kött och hur man gör dem ^^
          Och allt annat, alla tips mottages =)

          Det finns redan en såstråd under denna avdelning: Recept på goda såser tack!
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 19-10-2010, 15:05
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          CITAT (malcolm @ 19-10-2010, 14:27) *
          Det finns redan en såstråd under denna avdelning: Recept på goda såser tack!

          Ok sorry, får kolla den biggrin.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera
          xlxl67
          Inlägg 19-10-2010, 20:10
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 870
          Medlem sedan:
          12-08-2009
          Medlem nr: 25 446



          Sås till vilt men funkar även till nöt/gris. Kör vanlig såsredning men blanda i enbär och rönnbärsgelé - oslagbart... smile.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 22:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon